In dit document wordt uitgelegd hoe u Acrobat DC kunt verwijderen en opnieuw installeren op uw computer. (Klik op de toepasselijke link hierboven voor overige hulp bij downloaden en installeren.)

Adobe Acrobat DC op Windows verwijderen

U kunt Acrobat DC gemakkelijk verwijderen in Windows via het Configuratiescherm > Programma's en onderdelen. Als u problemen ondervindt tijdens het verwijderen, gebruikt u de Acrobat Cleaner Tool om dit te doen.

1. Sluit Adobe Acrobat DC af als dit actief is.

2. Open het opdrachtvak Uitvoeren door op de Windows-toets en de R-toets te drukken.

3. Typ Configuratiescherm in het opdrachtvak Uitvoeren en druk op OK.

4. Klik in het Configuratiescherm op Programma's en onderdelen.

5. Selecteer Adobe Acrobat DC in de lijst met geïnstalleerde programma's en klik op Verwijderen.

Adobe Acrobat DC verwijderen
  6. Klik op Ja in het bevestigingsvenster.

Klik Ja om het verwijderen te bevestigen

Start uw computer opnieuw op nadat Adobe Acrobat DC is verwijderd.

Opmerking:

Als u Adobe Acrobat DC niet in de lijst met geïnstalleerde programma's in Configuratiescherm > Programma's en onderdelen ziet staan, of u het om een andere reden niet kunt verwijderen, volgt u de instructies in de volgende sectie: Acrobat DC op Windows verwijderen met de Adobe Acrobat Cleaner Tool.

Gebruik de Adobe Acrobat DC Cleaner Tool als u Adobe Acrobat DC niet kunt verwijderen met behulp van het Configuratiescherm van Windows, zoals beschreven in de vorige sectie.

1. Sluit Adobe Acrobat DC als het actief is.

2. Ga naar de downloadpagina Adobe Reader en Acrobat Cleaner Tool.

3. Klik op het selectievakje om de gebruiksvoorwaarden van de Cleaner Tool-licentie en het online privacybeleid van Adobe te accepteren

De gebruiksvoorwaarden van Cleaner Tool accepteren
  4. Klik op Cleaner Tool van Adobe Reader DC en Acrobat DC voor Windows versie 4.0 downloaden. Het bestand AdobeAcroCleaner_DC2015.zip is gedownload.

Klik op de downloadlink
  5. Pak de gedownloade ZIP-bestand uit.

6. Dubbelklik op AdobeAcroCleaner_DC2015.exe om de Cleaner Tool van Acrobat Reader DC en Adobe Acrobat DC te starten.

Acrobat DC Cleaner Tool
  7. Klik op Volgende en klik vervolgens op Accepteren om de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe te accepteren.

8. Selecteer Acrobat als het te verwijderen product en klik op Volgende.

9. (Optioneel) Als Acrobat Reader DC is geïnstalleerd en u de bestandsinstellingen die tussen Acrobat DC en Acrobat Reader DC worden gedeeld wilt behouden, selecteert u de optie Acrobat Reader-workflows intact houden.

10. Klik op Nu opschonen.

Klik op Nu opschonen
  11. Het verwijderproces begint en wordt na enige tijd voltooid.Klik op Voltooien en start uw computer opnieuw op.

Adobe Acrobat DC op macOS verwijderen

U kunt Acrobat DC verwijderen met het Acrobat DC-verwijderingsprogramma in Finder > Toepassingen > Adobe Acrobat DC. Als u problemen ondervindt tijdens het verwijderen, gebruikt u de Acrobat Cleaner Tool om dit te doen.

1. Ga naar Finder > Toepassingen > Adobe Acrobat DC en dubbelklik op het Acrobat-verwijderingsprogramma.

Acrobat DC-verwijderingsprogramma
  2. Het verwijderingsprogramma vraagt u het product te selecteren. Selecteer Adobe Acrobat en klik op Openen.

Acrobat DC selecteren om te verwijderen
  3. Klik op OK in het bevestigingsvenster voor Acrobat DC.

Bevestigen om Acrobat DC te verwijderen

Opmerking:

Als u Adobe Acrobat DC niet in de lijst met geïnstalleerde programma's in Configuratiescherm > Programma's en onderdelen ziet staan, of u het om een andere reden niet kunt verwijderen, volgt u de instructies in de volgende sectie: Acrobat DC op macOS verwijderen met de Adobe Acrobat Cleaner Tool.

Gebruik de Adobe Acrobat DC Cleaner Tool als u Adobe Acrobat DC niet kunt verwijderen met behulp van het Acrobat-verwijderingsprogramma, zoals beschreven in de sectie hierboven.

1. Sluit Adobe Acrobat DC als het actief is.

2. Ga naar de downloadpagina Adobe Reader en Acrobat Cleaner Tool.

3. Klik op het selectievakje om de gebruiksvoorwaarden van de Cleaner Tool-licentie en het online privacybeleid van Adobe te accepteren.

De gebruiksvoorwaarden accepteren om de Cleaner Tool te gebruiken
  4. Klik op Cleaner Tool van Adobe Reader DC en Acrobat DC voor Mac versie 1.0 downloaden. Het bestand acrobat_ittools_cleaner_p1_061713.zip is gedownload.

Cleaner Tool (Mac)
  5. Dubbelklik op het gedownloade bestand om de inhoud van de map te openen. In de map vindt u de AcroCleanerTool.

Cleaner Tool
  6. Dubbelklik op het bestand AcroCleanerTool om de Cleaner Tool van Acrobat Reader DC en Adobe Acrobat DC te starten.

Acrobat Cleaner Tool
  7. Klik op Volgende en klik vervolgens op Accepteren om de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe te accepteren.

8. Selecteer Acrobat als het te verwijderen product en klik op Volgende.

Acrobat DC selecteren om te verwijderen
  9. Als u meer dan één versie van Acrobat hebt, selecteert u de Acrobat-versie die u wilt verwijderen en klikt u op Opschonen.

Selecteer Acrobat en klik op Opschonen

Acrobat DC is van uw computer verwijderd.

Acrobat DC opnieuw installeren

Heeft u problemen met het installeren of verwijderen van Acrobat? Chat één op één met ons op Twitter.