In de december 2018-release van Acrobat DC/Acrobat Reader DC is een nieuwe voorkeursinstelling toegevoegd om het selectievakje zichtbaar te maken voor opmerkingen. Werk Acrobat/Reader bij naar de nieuwste versie via Help  > Controleren op updates.

Probleem: Geen optie om een opmerking te markeren met een vinkje

In Acrobat DC/Acrobat Reader DC ziet u niet langer de optie om een opmerking te markeren met een vinkje.

Oplossing 1: De voorkeursinstelling Selectievakje weergeven inschakelen

Het selectievakje is standaard verborgen. U moet het selectievakje in uw voorkeuren inschakelen zodat het steeds voor alle opmerkingen zichtbaar is. Ga als volgt te werk om de voorkeursinstelling in te schakelen:

1. Ga naar Bewerken > Voorkeuren (in Windows) of Acrobat > Voorkeuren (in MacOs). Het dialoogvenster Voorkeuren wordt weergegeven.

2. Selecteer in het dialoogvenster Opmerkingen de optie Selectievakje tonen onder Opmerkingen maken.

Selectievakje weergeven
  3. Klik op OK.

Het selectievakje is nu beschikbaar voor alle opmerkingen. Schakel het selectievakje naast de opmerking in om een vinkje toe te voegen.

Oplossing 2: Vinkjes voor opmerkingen in het huidige document weergeven

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u een vinkje wilt toevoegen of verwijderen, selecteert u de opmerking en drukt u op Shift+ K.

• Ga als volgt te werk:

1. Selecteer een opmerking in de lijst met opmerkingen.
    2. Selecteer in het optiemenu Vinkje toevoegen. U kunt ook met de rechtermuisknop op de opmerking klikken en Vinkje toevoegen selecteren. Er wordt een vinkje weergegeven in de opmerking.
    Vinkje toevoegen

Zie voor meer informatie Opmerkingen beheren