Acrobat_DC_logo_SCREEN_RGB_96px

Acrobat DC met Adobe Document Cloud-services is de volledige PDF-oplossing als u overal wilt kunnen werken met uw belangrijkste documenten. Deze geheel nieuw ontworpen versie van Acrobat DC biedt een eenvoudige en consistente gebruikerservaring op bureaublad-pc's, internet en mobiele apparaten, inclusief apparaten met touch-functionaliteit.

Algemeen gereedschap Ondertekenen om sneller en met één klik toegang te krijgen tot handtekeningen als u een document ondertekent

Het gereedschap Ondertekenen is nu consistent beschikbaar in de werkbalk, zodat u het gemakkelijker kunt gebruiken. Zo hoeft u maar één keer te klikken om een document in te vullen en te ondertekenen.

Het algemene gereedschap Ondertekenen

Opmerking:

Als u de snelle werkbalk hebt aangepast, is het algemene gereedschap Ondertekenen niet zichtbaar. U voegt het gereedschap toe door met de rechtermuisknop op een willekeurige locatie op de werkbalk te klikken, achtereenvolgens Snelle gereedschappen aanpassen > Invullen, ondertekenen en bijhouden > Ondertekenen te selecteren en vervolgens op Opslaan te klikken.

Labels om bestanden in de lijst Recent van elkaar te onderscheiden

De bestanden in de lijst Recent krijgen nu het label Gedeeld, Niet meer gedeeld of Reviseren, afhankelijk van de bewerking die op het bestand is uitgevoerd. U kunt uw gedeelde bestanden nu gemakkelijk herkennen.

Labels om bestanden in de lijst Recent van elkaar te onderscheiden

Een nieuwe voorkeursoptie om het selectievakje voor opmerkingen zichtbaar te maken

Er is een nieuwe voorkeursoptie toegevoegd om selectievakjes voor opmerkingen weer te geven. Ga als volgt te werk om het selectievakje voor de opmerkingen te tonen:

1. Ga naar Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat > Voorkeuren (macOS). Het dialoogvenster Voorkeuren wordt weergegeven.
  2. Selecteer Selectievakje tonen bij Opmerkingen maken in de categorie Opmerkingen.
  3. Klik op OK.
Een nieuwe voorkeursoptie om het selectievakje voor opmerkingen te tonen

Opmerking:

Standaard is het selectievakje verborgen. Als u selectievakjes in meerdere documenten gebruikt, wordt u gevraagd de selectievakjes in alle documenten in te schakelen.

Bestanden slepen in het navigatievenster van een PDF-portfolio

U kunt bestanden nu slepen en neerzetten in het navigatievenster van een PDF-portfolio om:

• Bestanden opnieuw te rangschikken binnen een map in een PDF-portfolio.
  • Bestanden naar mappen te slepen, of een map naar een andere map te slepen als deze tenminste van hetzelfde mapniveau zijn.
Bestanden slepen in het navigatievenster van een PDF-portfolio
Bestanden slepen naar mappen of een map naar een andere map slepen om een PDF-portfolio opnieuw te rangschikken

Gereedschappen voor het maken, combineren, exporteren en vergelijken ingeschakeld voor revisiedocumenten

Voor revisiedocumenten zijn gereedschappen zoals PDF maken, Bestanden combineren, PDF exporteren en Bestanden vergelijken nu ingeschakeld in het gereedschappencentrum en het rechterdeelvenster.

Gereedschappen voor revisiedocumenten

Aanvragers of afzenders kunnen de koppeling voor delen of revisie kopiëren

Als u de ter weergave of revisie verzonden bestanden selecteert in de weergave Start, kunt u de koppeling voor delen of voor revisie nu kopiëren in het contextvenster. U kunt ook ontvangers toevoegen aan een bestaand gedeeld bestand met de optie Ontvangers toevoegen in het rechterdeelvenster.

Koppeling voor delen kopiëren
Koppeling voor delen kopiëren
Koppeling voor revisie kopiëren
Koppeling voor revisie kopiëren

Een revisiedocument delen

U kunt bovendien een revisiedocument delen met gebruik van de knop Delen. Aanvragers kunnen meer revisoren toevoegen aan een revisiedocument. Ontvangers of revisoren kunnen de koppeling voor revisie kopiëren en deze delen met anderen.

Meer revisoren toevoegen aan een revisiedocument
Meer revisoren toevoegen aan een revisiedocument
Koppeling voor revisie kopiëren om een revisiedocument te delen
Koppeling voor revisie kopiëren om een revisiedocument te delen

Recente bestanden openen en combineren in het contextvenster

Als u bestanden selecteert in de weergave Start, zijn er naast de optie Delen en Verwijderen uit recente lijst twee nieuwe functies beschikbaar in het contextvenster:

• Openen: kies deze optie om meerdere bestanden tegelijk rechtstreeks vanuit het contextvenster te openen. U hoeft de bestanden dus niet meer één voor één te openen.
  • Bestanden combineren: kies de optie Bestanden combineren in het contextvenster om meerdere bestanden rechtstreeks te combineren in plaats van eerst het gereedschap te activeren en daarna de bestanden te selecteren.
Bestanden combineren in het contextvenster

Opties Verwijderen en Downloaden/Kopie opslaan voor niet-gedeelde bestanden in het contextvenster en in het rechterdeelvenster

Als u in de weergave Recent een bestand kiest dat niet meer wordt gedeeld of zo'n bestand opent, ziet u in het contextvenster en in het rechterdeelvenster nu dezelfde opties als voor een bestand dat wordt gedeeld, namelijk Gedeeld bestand verwijderen en Downloaden / Kopie opslaan.

Opties voor een bestand dat niet meer wordt gedeeld in het contextvenster
Opties voor een bestand dat niet meer wordt gedeeld in het contextvenster
Opties voor een bestand dat niet meer wordt gedeeld in het rechterdeelvenster
Opties voor een bestand dat niet meer wordt gedeeld in het rechterdeelvenster

PDFMaker biedt ondersteuning voor AutoCAD 2018 en 2019

In Acrobat DC wordt nu ondersteuning geboden voor PDFMaker-workflows voor AutoCAD 2018 en AutoCAD 2019.

Ondersteuning voor het converteren van SharePoint Word-bestanden naar PDF op een Mac

U kunt met Acrobat DC nu PDF's maken van uw SharePoint online Word-bestanden. Deze functie benut de Document Cloud-service PDF maken om documenten te converteren naar PDF's.

Met MIP beveiligde bestanden weergeven in Acrobat Reader DC en Acrobat DC

U kunt de Windows-bureaubladtoepassingen Adobe Acrobat DC en Acrobat Reader DC nu gebruiken om bestanden te openen die zijn beveiligd met gebruik van MIP-oplossingen (Microsoft Information Protection), zoals Azure Information Protection (AIP) en Information Protection met gebruik van Office 365.

In Acrobat Reader DC en Acrobat DC wordt automatisch gedetecteerd wanneer een bestand beveiligd is met MIP en u wordt dan gevraagd een insteekmodule te downloaden van een Help-pagina. Als u de insteekmodule hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt u de beveiligde bestanden net als alle andere PDF-bestanden openen in Acrobat of Reader.

Aanvullende verbeteringen

Selecties aanbrengen voor Notities

Als u een notitie selecteert, wordt de geselecteerde notitie groter en krijgt deze een dikke, blauwe rand, zodat u deze gemakkelijk kunt onderscheiden van de andere opmerkingen.

Oude functionaliteit van Notitie
Voor
Nieuwe functionaliteit van Notitie
Na

Betere ervaring met @-vermeldingen in revisies

Het gebruik van @-vermeldingen is nu verbeterd, aangezien de naam van de gewenste revisoren nu automatisch wordt aangevuld. U kunt ook het apenstaartje (@) gebruiken in opmerkingen.

Ondersteuning voor annotatieworkflows voor Microsoft Office 2019

Workflows waarbij annotaties komen kijken, zoals het exporteren van opmerkingen naar MS Word en het verzenden van e-mails in Acrobat DC, worden nu ondersteund voor MS Office 2019.

Verbeterde ervaring voor aanmelden, afmelden en het starten van een proefversie

Nieuwe gebruikers die zich aan- of afmelden bij Acrobat zullen deze verandering merken. Voor bestaande gebruikers verandert er niets.

Het dialoogvenster Afmelden
Het dialoogvenster Afmelden
Het dialoogvenster Proefversie starten
Het dialoogvenster Proefversie starten
Het dialoogvenster Aanmelden
Het dialoogvenster Aanmelden

Pagina-indicatoren voor takenkaarten

De takenkaarten op de pagina Start van Acrobat bevatten nu een pagina-indicator waarmee het actuele paginanummer wordt vermeld in verhouding tot alle beschikbare pagina's.

Takenkaarten