Nieuw in Acrobat DC

Acrobat DC

Acrobat DC met de Adobe Document Cloud-services is de volledige PDF-oplossing voor het werken met uw belangrijkste documenten op desktop-pc's, internet en mobiele apparaten. Werk uw desktop-app en mobiele app van Acrobat bij of meld u aan bij Acrobat Web om de nieuwe functies en verbeteringen te ervaren.

De desktop-app van Acrobat DC

Versie van september 2021

Acrobat biedt nu ondersteuning voor Apple-apparaten met Apple Silicon M1-processors. Apple Silicon-apparaten worden geleverd met Rosetta 2, een emulator waarmee ARM Macs Intel-programma's kunnen uitvoeren. U kunt er nu voor kiezen Acrobat in de native Apple Silicon-modus of de Rosetta-emulatiemodus uit te voeren. Als u de native Apple Silicon-modus wilt gebruiken, gaat u naar Acrobat > Voorkeuren > Algemeen en selecteert u Native modus van het besturingssysteem inschakelen voor optimale prestaties.

Native Apple Silicon-modus inschakelen

Bij een installatie voor meerdere beeldschermen op macOS detecteert Acrobat nu de extra monitor en bevat het menu Venster een optie om het Acrobat-venster naar een andere monitor te verplaatsen. Ga naar Venster > Verplaatsen naar [naam van beeldscherm].

Acrobat naar tweede scherm verplaatsen

Als u Acrobat afsluit vanaf het secundaire beeldscherm, onthoudt Acrobat de laatst geldende instellingen en wordt Acrobat op hetzelfde beeldscherm geopend als dat beschikbaar is. Als het secundaire beeldscherm niet aangesloten is, wordt Acrobat geopend op het primaire beeldscherm.

Op macOS detecteert Acrobat nu het systeemthema en wordt dit automatisch als weergavethema gebruikt. Als u de instelling wilt wijzigen, gaat u naar Beeld > Weergavethema.

Weergavethema

Net als bij de modi Donker en Licht wordt het thema nu ook door Acrobat aangepast als u het systeemthema wijzigt en uw macOS-thema is ingesteld op Auto.

Het macOS-thema ingesteld op Auto

U kunt ook niet-aaneengesloten pagina's selecteren en extraheren uit de paginaminiaturen in het linkernavigatievenster van Acrobat.

1. Klik met de rechtermuisknop op een paginaminiatuur in het linkerdeelvenster en klik vervolgens op Pagina's uitnemen.

Niet-opeenvolgende pagina's extraheren

2. Geef in het dialoogvenster Pagina's uitnemen de pagina's op die u wilt extraheren en klik vervolgens op OK.

Pagina's opgeven voor uitnemen

De subtools voor Pagina's indelen, zoals pagina's invoegen, verwijderen of roteren, zijn nu gemakkelijker toegankelijk via het menu Bestand, het menu Bewerken en het menu met snelle tools.

Opmerking:

Deze functie wordt geïmplementeerd als een experiment en de menu-opties zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers.

Bestand > Pagina's invoegen
Bestand > Pagina's invoegen

Bewerken > Pagina's verwijderen of Pagina's roteren
Bewerken > Pagina's verwijderen of Pagina's roteren

Het menu Snelle tools - Pagina's verwijderen, Pagina's roteren
Snelle tools

Als u een gedeeld bestand wilt wijzigen, moet u een kopie van het bestand opslaan. Acrobat bevat nu een optie om een kopie van het bestand op te slaan. Klik op de knop Een kopie opslaan bij de aanwijzing of in het rechterdeelvenster.

Een kopie opslaan

Als u een gedeeld PDF-bestand probeert te bewerken, wordt in Acrobat het dialoogvenster Kopie opslaan weergegeven en wordt u gevraagd een kopie van het bestand op te slaan als u het wilt wijzigen.

Een kopie opslaan om het bestand te wijzigen

En wanneer u Acrobat > Gereedschappen kiest, schakelt Acrobat alle tools uit die u kunt gebruiken om een gedeelde PDF te wijzigen en wordt een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd een kopie van het bestand op te slaan om het te kunnen wijzigen.

Bericht in het Toolscentrum voor gedeelde bestanden

Bestanden worden nu gesorteerd op basis van de activiteit van de auteurs en niet op basis van de activiteiten van de ontvangers. Bovendien is het niet meer mogelijk bestanden te sorteren op basis van de volgende parameters:

• Bestandsgrootte
  • Datum dat bestand voor het laatst geopend is
  • Bestandstype
Bestanden sorteren in Document Cloud

De filteroptie is ook verwijderd uit de sectie Document Cloud en het aangepaste dialoogvenster voor het openen van bestanden.

Filter verwijderd uit Document Cloud
Document Cloud-sectie

Filter verwijderd uit het aangepaste dialoogvenster voor bestand openen in Document Cloud
Aangepast dialoogvenster voor bestand openen

• U kunt de bestanden die in Document Cloud zijn opgeslagen nu sorteren op naam, gedeeld door u of gedeeld door anderen, datum van toevoeging of bestandsgrootte. In het linkernavigatievenster onder de sectie Document Cloud kunt u de volgende typen bestanden bekijken: alle bestanden, alleen de bestanden die u hebt gescand en geüpload naar Document Cloud, of alleen de bestanden die door u (of door anderen) zijn gedeeld.
Document Cloud-bestanden

• Het opmerkingspictogram waarmee u revisiebestanden kunt onderscheiden, is nu verwijderd voor bestanden die zijn opgenomen in de lijsten Recent, Met ster, Gedeeld door u en Gedeeld door anderen.
  • De bestanden in Gedeeld door u worden nu gesorteerd op Wijzigingsdatum in plaats van op Laatste activiteit

In de nieuwe sectie met aanbevolen tools in de weergave Start kunt u leren werken met tools die u nog nooit hebt gebruikt. Als u de tools gebruikt, worden deze verplaatst naar het einde van de lijst.

Meer tools ontdekken

Binnen twee stappen kunt u nu een anonieme of openbare koppeling maken om bestanden te delen. Ook kunt u nu gemakkelijker aangeven of u een koppeling wilt delen voor weergave of voor revisie. Ga als volgt te werk:

1. Klik op het pictogram Een koppeling naar dit bestand delen .

2. Als u wilt delen voor weergave, klikt u op Opmerkingen toestaan en vervolgens op Koppeling maken.

Een koppeling maken om uw bestand te delen

Bij het verzoek Een koppeling ophalen wordt de voortgang weergegeven.

Voortgang van uploaden en delen van bestanden

De koppeling wordt standaard gemaakt en gekopieerd. Het gedeelde bestand wordt geopend in Acrobat-viewer nadat de koppeling is gemaakt. U kunt ook een van de volgende handelingen uitvoeren vanuit het rechterdeelvenster:

• Personen toevoegen met wie u het document wilt delen
    • Bestand niet meer delen
    • Een kopie van het bestand opslaan
    De gemaakte koppeling delen met andere ontvangers

• In Acrobat wordt een alleen-lezenkopie van het gedeelde bestand weergegeven wanneer het bestand is gedeeld voor weergave of revisie.
    • De gedeelde bestanden worden weergegeven op de tabbladen Gedeeld door anderen of Gedeeld door u op de startpagina van Acrobat, afhankelijk van het feit of u de bestanden hebt verzonden of ontvangen.

In de Viewer is het contextmenu dat verschijnt als u met de rechtermuisknop klikt nu geoptimaliseerd om snel de veelgebruikte tools te ontdekken en taken sneller te voltooien.

Opmerking:

Deze functie wordt geïmplementeerd als een experiment en de menu-opties zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers.

Nieuwe opties in het contextmenu

U kunt nu de weergavegrootte van Acrobat wijzigen om bestanden op uw scherm beter zichtbaar te maken. Ga in Acrobat naar Beeld > Weergavegrootte en kies Klein, Standaard of Groot, op basis van uw schermgrootte.

Opmerking:

Deze functie wordt geïmplementeerd als een experiment en de menu-opties zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers.

Weergavegrootte wijzigen

Adobe Sign heeft nu een andere naam. U ziet mogelijk een van de volgende toolnamen die gemakkelijker te herkennen zijn en waaruit de functie van de tool gemakkelijker af te leiden is.

• E-handtekeningen verzoeken
  • E-sign
  • Vragen om handtekeningen
Opmerking:

Deze functie wordt geïmplementeerd als een experiment en de naamwijzigingen zijn mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers.

Nieuw menu Ondertekenen
De tool E-handtekeningen verzoeken in het rechterdeelvenster en Acrobat > Gereedschappen

De tool E-sign in het rechterdeelvenster en Acrobat > Gereedschappen
De tool E-sign in het rechterdeelvenster en Acrobat > Gereedschappen

Als u een formulier invult of ondertekent en opslaat, wordt u gevraagd om een alleen-lezenkopie van het formulier op te slaan of om handtekeningen van andere gebruikers te vragen.

een alleen-lezenkopie opslaan, of om handtekeningen vragen

De optie Vragen om handtekeningen is standaard geselecteerd als Acrobat niet-ondertekende velden detecteert in het PDF-formulier. Anders is de optie Opslaan als een alleen-lezenkopie geselecteerd.

Als Acrobat niet-ondertekende velden in een PDF-formulier detecteert, wordt u gevraagd om het formulier te ondertekenen of om handtekeningen van andere gebruikers te vragen.

Opmerking:

Deze functie wordt momenteel getest en u ziet mogelijk een van de onderstaande varianten.

Nieuwe aanwijzingen om te ondertekenen
De aanwijzing bovenin het scherm

In Acrobat Reader wordt nu het volgende dialoogvenster weergegeven als uw gratis proefperiode is verlopen en u de functie Vragen om handtekeningen wilt gebruiken.

Nieuw dialoogvenster voor upgrades

Wanneer u handtekeningen voor uw PDF-document aanvraagt, worden de velden in de nieuwe gebruikersinterface geleidelijk weergegeven wanneer u de gegevens invoert. Als u bijvoorbeeld de naam of het e-mailadres van de ontvangers invoert, worden de volgende gerelateerde velden weergegeven zoals CC, Onderwerp, Bericht en Meer opties.

Ontvangers toevoegen
Vragen om handtekeningen - ontvangers toevoegen

CC toevoegen, onderwerp, berichtgegevens
Vragen om handtekeningen – CC toevoegen, onderwerp, bericht, Meer opties

Opmerking:

Deze functie wordt momenteel getest en is mogelijk niet beschikbaar voor alle gebruikers.

In de volgende situaties wordt u door Acrobat gevraagd om de tool 'Vragen om handtekeningen' te gebruiken:

Wanneer een PDF-document in Acrobat wordt geopend en u de muisaanwijzer op de tool Vragen om handtekening in het rechterdeelvenster plaatst, verschijnt een visuele aanwijzing om u te helpen het document te delen en handtekeningen van anderen te verkrijgen.

Visuele aanwijzing voor Vragen om handtekening

Als Acrobat niet-ondertekende velden in het geopende document detecteert, wordt er een visuele aanwijzing weergegeven waarmee u het document kunt delen om handtekeningen van anderen te verkrijgen.

Visuele aanwijzing voor Vragen om handtekening

Bovendien wordt in Acrobat een vergelijkbaar bericht weergegeven rechtsonder in het rechterdeelvenster.

Verzoekbericht voor ondertekening in het rechterdeelvenster

Wanneer u een PDF-formulier verzendt via e-mail, detecteert Acrobat de niet-ondertekende velden en wordt de optie Ontvang e-handtekeningen sneller dan e-mail geselecteerd.

Verzoek om te vragen om handtekeningen bij verzending via e-mail

Klik op Volgende en voeg het e-mailadres van de ondertekenaars toe.

Ondertekenaars toevoegen

Als Acrobat niet-ondertekende velden in de PDF niet detecteert, wordt de optie Verzenden via e-mail geselecteerd.

Verzenden via e-mail

Als u na gebruik van de tool Invullen en ondertekenen in een PDF-document een alleen-lezenkopie van de gecertificeerde PDF opslaat, wordt u gevraagd of u een deelbare koppeling wilt maken of de koppeling naar andere ontvangers wilt e-mailen.

Aanwijzing om een deelbare koppeling te maken of de koppeling te verzenden in een e-mail

Wanneer u het bestand sluit, wordt u in Acrobat bovendien gevraagd of u een kopie van het document op de lokale computer wilt opslaan. Als u een kopie wilt opslaan, klikt u op Kopie opslaan, kiest u de locatie en klikt u op Opslaan.

Een kopie opslaan

De mobiele app van Acrobat Reader

Updates voor juni 2021, juli 2021 en augustus 2021

iPhone en iPad

Met de Acrobat Reader-app kunt u nu een kopie van gedeelde bestanden maken om deze te wijzigen.

De functie Een PDF comprimeren die beschikbaar is bij Premium-abonnementen op Acrobat biedt nu ondersteuning voor hoge, gemiddelde en lage compressieniveaus. U kunt het gewenste compressieniveau selecteren om de grootte van het PDF-bestand te beperken zodat u het gemakkelijker kunt delen.

U hebt nu eenvoudig toegang tot de PDF's die zijn opgeslagen in uw Google Drive-account vanuit het menu Recent in de Acrobat Reader-app.

• Een kopie delen wordt nu Een kopie verzenden genoemd. U hebt toegang tot Een kopie verzenden via het menu Meer ().
  • U kunt in Acrobat nu rechtstreeks Een kopie verzenden van niet-gedeelde PDF-bestanden. U kunt een bestand kopiëren en het verzenden als e-mailbijlage of via een bericht, u kunt het opslaan op een cloudlocatie, het delen via AirDrop of het openen in een andere app.

Download de nieuwste versie van Acrobat Reader op uw iPhone en iPad.

Android

U hebt nu toegang tot alle PDF-bestanden in een bijbehorend Gmail-account en kunt nu een of meerdere PDF's openen in Acrobat. U kunt PDF's openen vanuit een e-mail om de details te bekijken, het bestand te bewerken, het bestand te delen en meer.

• Met de Acrobat Reader-app is bestandsconversie op het apparaat nu mogelijk voor geselecteerde geavanceerde Android-apparaten.
  • U kunt nu de Liquid Mode instellen als standaardinstelling voor uw PDF-bestanden. Geschikte bestanden worden automatisch geopend in de Liquid Mode.

Met de Acrobat Reader-app kunt u nu een kopie van gedeelde bestanden maken om deze te wijzigen.

• Meest voorkomende vastloopproblemen in de Play Store zijn opgelost. Verbeterde achtergrondinfrastructuur voor het identificeren en rapporteren van ANR-problemen (applicaties reageren niet).
  • Probleem met OneDrive-koppelingen opgelost.
  • Problemen opgelost met betrekking tot vastlopen na combineren van een groot aantal bestanden tegelijk.
  • Verbeterde achtergrondinfrastructuur ten behoeve van de toegankelijkheid.
  • In het menu Recent worden niet langer de bestanden weergegeven die u hebt geopend via uw OneDrive-account. Deze integratie wordt in een toekomstige versie ingeschakeld nadat de problemen met de integratie van de nieuwste Microsoft Graph-API's met de Acrobat Reader-app zijn opgelost.
  • Android 6 wordt met ingang van de versie van juli van de Acrobat Reader-app niet meer ondersteund. Android 6-gebruikers hebben nog wel toegang tot de oudere versie (21.7) van de app in de Play Store.

Download de nieuwste versie van Acrobat Reader op uw Android-apparaat.

Online services van Acrobat

Updates voor juni 2021, juli 2021 en augustus 2021

Het tabblad Ontdekken is een verzameling met kaarten waarmee u eenvoudig diensten, apps en invoegtoepassingen kunt vinden die beschikbaar zijn in het Acrobat-ecosysteem. In dit ecosysteem kunt u snel en gemakkelijk acties uitvoeren op documenten, workflows en taken. Dit kan op meerdere schermen en apparaten, op elke locatie, op elk moment en in uw favoriete browsers en online opslagaccounts.

Nadat u zich hebt aangemeld bij de Acrobat-startpagina, wordt het tabblad Ontdekken weergegeven onder het welkomstbericht op de startpagina. Het tabblad toont een verzameling kaarten. Gebruik de pijlknop op de laatste of eerste kaart om door de verzameling te bladeren.

Tabblad Ontdekken

Als u een bepaalde service, app of invoegtoepassing wilt uitproberen, klikt u op de desbetreffende kaart en volgt u de aanwijzingen op het scherm om het proces te voltooien. Daarna wordt de kaart gemarkeerd als Voltooid of Al geïnstalleerd. Wanneer u de volgende keer het tabblad opent, staan deze kaarten aan het einde van de verzameling.

Klik op de kaart of op de koppeling op de kaart

Een voltooide kaart

Wanneer u de muisaanwijzer op een bestand plaatst, geeft Acrobat acties weer die u op het geselecteerde bestand kunt uitvoeren zoals bewerken, delen, koppeling ophalen of een ster toevoegen.

Inline-acties

U kunt nu ook Microsoft-documenten (Word, Excel en PowerPoint) die in Document Cloud zijn opgeslagen, rechtstreeks vanuit uw webbrowser weergeven en bewerken. U beschikt over alle bewerkingsfuncties, zonder dat u het MS Office-programma hoeft te starten. Wanneer u een Microsoft-document bewerkt, wordt dit in de bewerkingsmodus op een nieuw browsertabblad geopend.

Dankzij de Adobe Acrobat-extensie voor Chrome kunt u rechtstreeks vanuit Chrome met Acrobat werken om uw documenttaken nog sneller en eenvoudiger uit te voeren. Zie Adobe Acrobat-extensie voor Google Chrome voor meer informatie.

Nadat u Word voor het eerst online hebt geconverteerd naar een PDF-bestand, wordt u gevraagd of u andere verwante tools voor uw geconverteerde PDF-bestand wilt gebruiken, zoals PDF bewerken, Invullen en ondertekenen en Pagina's verwijderen.

Sequentiële tools

Meld u aan bij Acrobat Web op https://documentcloud.adobe.com om de nieuwe functies en verbeteringen te ontdekken.