Wanneer u Adobe Acrobat of Adobe Reader installeert, kunt u niet op de knop Accepteren of Weigeren in het dialoogvenster Softwarelicentieovereenkomst klikken. (Het dialoogvenster wordt soms Licentieovereenkomst voor eindgebruikers of EULA genoemd.)

De volgende symptomen kunnen optreden:

• De knop Accepteren en Weigeren is niet zichtbaar.
  • Als u met de cursor over de knop Accepteren of Weigeren gaat, verandert de pijl in een I-balkje, alsof u tekst bewerkt.
  • Als u ergens anders in het dialoogvenster Softwarelicentieovereenkoms klikt, verdwijnen de opties Accepteren en Weigeren.
  • Er gebeurt niets wanneer u op Accepteren klikt.
  • De Softwarelicentieovereenkomst is vervormd. Zie Aanvullende informatie.

Oplossingen

Probeer één of meer van de volgende oplossingen:

Oplossing 1: druk op Tab + Enter.

Druk op Tab en vervolgens op de Enter-toets om de focus naar de knop Accepteren te brengen. (Wanneer u op de toets Enter drukt, wordt standaard op de knop Weigeren geklikt.)

Oplossing 2: wijzig de schermresolutie naar 1024x768.

Windows 7/Vista

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Aan persoonlijke voorkeur aanpassen.
  2. Kies Beeldscherminstellingen
  3. Als de schermresolutie lager is dan 1024 x 768 , sleept u de schuifregelaar Resolutie naar rechts tot de schermresolutie 1024 x 768 is.
  4. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Windows XP

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Eigenschappen.
  2. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen voor Beeldscherm op het tabblad Instellingen.
  3. Als de schermresolutie lager is dan 1024 x 768 , sleept u de schuifregelaar Resolutie naar rechts tot de schermresolutie 1024 x 768 is.
  4. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Oplossing 3: stel weergave-dpi en tekengrootte van het videostuurprogramma in op Normaal/Standaard.

Stel de instelling Tekengrootte en DPI-instellingen in het dialoogvenster Weergave-eigenschappen in op Normaal/Standaard voordat u de Adobe-toepassing installeert.

Windows 7/Vista

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Aan persoonlijke voorkeur aanpassen.
  2. Open het deelvenster Lettertypen groter of kleiner maken (DPI) om de Schaal (DPI) te kiezen.
  3. Selecteer Standaardschaal (96 DPI).
  4. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Windows XP

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Eigenschappen.
  2. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen voor Beeldscherm op het tabblad Vormgeving.
  3. Kies Normaal in het menu Tekengrootte.
  4. Klik op Toepassen.
  5. Klik in het dialoogvenster Eigenschappen voor Beeldscherm op het tabblad Instellingen.
  6. Klik op Geavanceerd.
  7. Kies Normale Grootte (96 DPI) in het menu DPI-instelling.
  8. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Geavanceerde oplossingen

Probeer een of meer van de volgende oplossingen.

Disclaimer: bij oplossingen 2 en 3 moet u het Windows-register bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor problemen die worden veroorzaakt door onjuiste wijzigingen van het register, dat cruciale informatie bevat over de hardware en software van uw systeem. Maak een back-up van het register alvorens het te wijzigen. Raadpleeg de documentatie in Windows of neem contact op met Microsoft voor meer informatie over het register.

Oplossing 1: voer Acrobat uit als beheerder. <>

Ga op een van de volgende manieren te werk:

Oplossing 2 (alleen Windows 7/Vista): registreer het bestand jscript.dll handmatig.

Bepaal om te beginnen of uw Windows 7/Vista-systeem 32- of 64-bits is:

1. Klik op Start.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Computer en kies Eigenschappen.
  3. Zoek in het venster Informatie over de computer weergeven naar 32-bits of 64-bits naast Systeemtype.

Volg dan de instructies in de onderstaande sectie voor uw type systeem.

Windows 7/Vista/XP (32-bits)

1. Kies Start > Alle programma's > Accessoires.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt, selecteer Als administrator uitvoeren en voer de verificatie uit.
  3. Als de prompt C:\Windows\System32> is, gaat u naar stap 4. Voer anders de volgende opdracht exact in, inclusief de aanhalingstekens, en druk op Enter:

cd "%systemroot%\System32"
  4. Typ regsvr32 /u jscript.dll bij de prompt.
  5. Typ regsvr32 jscript.dll bij de prompt en druk op Enter.
  6. Wanneer er een dialoogvenster wordt weergegeven met het bericht DllRegisterServer in jscript.dll succeeded, klikt u op OK.

Windows 7/Vista (64-bits)

1. Kies Start > Alle programma's > Accessoires.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt, selecteer Als administrator uitvoeren en voer de verificatie uit.
  3. Als de prompt C:\Windows\SysWow64> is, gaat u naar stap 4. Voer anders de volgende opdracht exact in, inclusief de aanhalingstekens, en druk op Enter:

cd "%systemroot%\SysWow64"
  4. Typ regsvr32 jscript.dll bij de prompt en druk op Enter.
  5. Wanneer er een dialoogvenster wordt weergegeven met het bericht DllRegisterServer in jscript.dll succeeded, klikt u op OK.

Oplossing 3: accepteer de licentieovereenkomst door het Windows-register te bewerken

1. Sluit Acrobat.
  2. Open de Register-editor als volgt:
    • Windows XP: Selecteer Start > Uitvoeren. Typ regedit in het vakje Openen en druk op Enter.
    • Windows 7/Vista: klik op Start. Typ regedit in het vakje Zoekopdracht starten en druk op Enter.
  3. In het linkerdeelvenster van de Register-editor navigeert u naar de toepasselijke map:
  • Windows 7/Vista/XP (32-bits) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Adobe Acrobat\product_version\AdobeViewer
  • Windows 7/Vista (64-bits) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Adobe\Adobe Acrobat\<versie>\AdobeViewer
  1. Open de map <huidige versie> in het linkerdeelvenster van de Register-editor. Voer vervolgens een van de volgende stappen uit:
    • Als de AdobeViewer-sleutel bestaat, selecteert u deze.
    • Als de AdobeViewer-sleutel niet bestaat, klikt u met de rechtermuisknop op <huidige versie>, kiest u Nieuw > Sleutel, geeft u de nieuwe sleutel de naam AdobeViewer en selecteert u AdobeViewer.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit in het rechterdeelvenster van de Register-editor:
    • Als de EULA-ingang aanwezig is, klikt u met de rechtermuisknop op de EULA en kiest u Wijzigen. Wijzig de waardegegevens naar 1. Laat de basis ongewijzigd (Hexadecimaal). Klik op OK.
    • Als de EULA-ingang niet aanwezig is, klikt u met de rechtermuisknop op AdobeViewer en kiest u Nieuw > DWORD-waarde. Geef het nieuwe item de naam EULA. Klik met de rechtermuisknop op de EULA en kies Wijzigen. Wijzig de waardegegevens naar 1. Laat de basis ongewijzigd (Hexadecimaal). Klik op OK.
  3. Sluit de Register-editor.

Aanvullende informatie

De minimum vereiste schermresolutie voor Acrobat-producten is 1024 bij 768. Voor extra systeemvereisten leest u Systeemvereisten | Acrobat-productreeks.

Het dialoogvenster Softwarelicentieovereenkomst kan in de volgende omstandigheden vervormd worden weergegeven:

• De schermresolutie is lager dan 1024 x 768.
  • Grote lettertypen of Extra grote lettertypen is geselecteerd in het dialoogvenster Weergave-eigenschappen.
  • De weergave-dpi van het videostuurprogramma is hoger ingesteld dan de standaardwaarde 96 dpi.