Klik-en-Klaar is een nieuwe methode van Microsoft om Office 2010 via een breedbandverbinding aan thuisgebruikers te leveren.Als u Office 2010 via de Klik-en-Klaar-methode installeert, werken sommige invoegonderdelen, zoals PDFMaker, niet goed met Office 2010-toepassingen. U kunt bijvoorbeeld geen pdf's in Office 2010 via PDFMaker maken. Er zijn echter andere methoden beschikbaar om pdf's te maken.

Opmerking: zie http://support.microsoft.com/kb/982431 voor meer informatie over Klik-en-Klaar.

Symptomen

U ondervindt mogelijk de volgende symptomen wanneer u probeert Office 2010-bestanden te converteren naar Adobe PDF.

Windows 64-bits

• Wanneer u PDFMaker start via de werkbalkknop in Word, Excel of PowerPoint, wordt de volgende foutmelding weergegeven:
    • U hebt een ongeldige conversietaakoptie geselecteerd. Selecteer een geldige taakoptie voordat u Acrobat PDFMaker uitvoert.
  • Als u Voorkeuren op de Acrobat PDFMaker-werkbalk (ook wel het Acrobat-lint genoemd) in Word, Excel en PowerPoint selecteert, wordt deze foutmelding weergegeven:
    • De parameter is onjuist.. Wanneer u de foutmelding sluit, wordt het dialoogvenster Voorkeuren geopend, maar is het menu Conversie-instellingen leeg.
  • De Adobe PDF Printer converteert Word-, Excel-, PowerPoint- en Outlook-documenten niet naar PDF. U wordt gevraagd om de doelbestandsnaam, maar vervolgens wordt de conversie op de achtergrond gesloten.
  • De volgende Office-to-PDF-conversiemethoden mislukken op de achtergrond:
    • Office-documenten naar het Acrobat-pictogram of -venster slepen
    • De optie Converteren naar PDF in het snelmenu gebruiken wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt
    • Een willekeurige optie PDF maken in Acrobat gebruiken
  • Bestanden combineren
    • De functie Bestanden combineren in Acrobat loopt vast nadat u wordt gevraagd om een doelnaam voor het PDF-bestand voor een afzonderlijk Office-document.
    • Voorvertoning van Office-documenten mislukt.Wanneer u op een Office-document in het dialoogvenster Bestanden combineren klikt of als u op Pagina's/Vellen/Dia's kiezen klikt, gebeurt er niets.
  • Wanneer u berichten/mappen van Outlook naar pdf converteert via PDFMaker, wordt de volgende foutmelding weergegeven:Acrobat PDFMaker heeft problemen bij de installatie gedetecteerd. Repareer Acrobat of installeer de toepassing opnieuw.

Windows 32-bits

• De volgende Office-naar-PDF-conversiemethoden lopen vast ondanks 100%-voortgang:
    • Office-documenten naar het Acrobat-pictogram of -venster slepen
    • Een willekeurige optie PDF maken in Acrobat gebruiken
  • Bestanden combineren
    • De functie Bestanden combineren in Acrobat loopt vast nadat u wordt gevraagd om een doelnaam voor het PDF-bestand voor een afzonderlijk Office-document.
    • Voorvertoning van Office-documenten mislukt.Wanneer u op een Office-document in het dialoogvenster Bestanden combineren klikt of als u op Pagina's/Vellen/Dia's kiezen klikt, gebeurt er niets.

Oplossingen

Installeer Office 2010 via een andere methode dan Klik-en-Klaar.

Voor meer informatie leest u het deel over de tussenoplossing van http://support.microsoft.com/kb/982431.

Tussenoplossingen

(Windows 64-bits) Adobe PDF Printer converteert Office 2010-documenten niet naar pdf

1. Navigeer in Windows Verkenner naar <Acrobat-installatiepad>\Acrobat 10.0\Acrobat\Settings.
  2. Kopieer alle .joboptions-bestanden in die map.
  3. Navigeer naar %appdata%\Adobe\Adobe PDF\Settings en plak hier alle .joboptions-bestanden.

Met deze tussenoplossing worden ook de verschillende opties voor PDF maken van Acrobat ingeschakeld:

• Sleep een Office-document naar het Acrobat-pictogram of -venster.
  • Kies een willekeurige optie Converteren naar PDF in het snelmenu wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt. Opmerking: u kunt nog steeds niet PDFMaker vanuit een Office 2010 Klik-en-Klaar-toepassing gebruiken.

(Windows 32-bits) Wanneer PDF-conversie vastloopt bij 100%-voortgang

Klik op 'Annuleren' of op het pictogram X om de uitvoer-pdf weer te geven.

Aanvullende informatie

Op Windows 32-bits werken de volgende functies goed:

• De Adobe PDF Printer gebruiken om Office-documenten te converteren naar Adobe PDF (bijvoorbeeld Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden en Outlook-berichten).
  • Conversie naar PDF via de PDFMaker op het Adobe-lint in Word, Excel en PowerPoint.