Lees hoe u zich aanmeldt bij uw Adobe-apps om deze te activeren. Lees ook hoe u zich van uw Adobe-apps afmeldt om ze te deactiveren en ze vervolgens op een nieuwe computer te gebruiken.

Op hoeveel computers mag ik mijn apps activeren? U kunt uw apps op meerdere computers installeren, maar u kunt ze maar op twee computers tegelijk activeren. Zie Op hoeveel computers mag ik mijn apps installeren?

Waarom moet ik mijn apps activeren of deactiveren?

Uw softwarelicentie wordt bij activering gevalideerd door periodiek te communiceren met Adobe-servers. De frequentie is afhankelijk van de app en uw abonnement.

Deactivering verbreekt de verbinding van uw app met uw computer. U kunt de apps dan op een andere computer activeren of ze later opnieuw activeren op dezelfde computer.

Hoe activeer ik een app?

1. Zorg dat uw computer is verbonden met internet.

2. Open de app die u wilt activeren.

3. Meld u aan als u hierom wordt gevraagd. Uw app is geactiveerd. Kies anders een van de volgende opties in het menu Help, afhankelijk van uw app:

Help Aanmelden

Aanmelden

Help > Activeren

Aanmelden

Als u Afmelden ziet als menu-optie, bent u al aangemeld.

Hoe deactiveer ik een app?

1. Zorg dat uw computer is verbonden met internet.

2. Open de app die u wilt deactiveren en meld u aan als u hierom wordt gevraagd.

3. Kies een van de volgende opties in het menu Help, afhankelijk van uw app:

Help > Afmelden

Afmelden

Help > Deactiveren

Afmelden
  4. Als u Help Deactiveren selecteert, kiest u een van de volgende opties (wanneer gevraagd):

Deactiveren of Activering onderbreken: hiermee wordt de app tijdelijk gedeactiveerd, maar de licentiegegevens worden op uw computer bewaard.

Permanent deactiveren: hiermee deactiveert u de software en wordt de licentie-informatie van uw computer verwijderd. Wilt u de software opnieuw activeren, dan moet u een serienummer invoeren.

Ondervindt u een probleem?

Als u nog steeds problemen hebt met het activeren of deactiveren van uw apps, raadpleeg dan een van de volgende bronnen:

Stapt u over op een nieuwe computer?

Als u een nieuwe computer hebt gekocht en uw apps hiernaar wilt overdragen, deactiveert u uw apps op de oude computer, zodat u ze op de nieuwe computer kunt gebruiken.

Hebt u uw app verwijderd?

Wanneer u de app van de oude computer verwijdert of de computer formatteert, wordt de app niet gedeactiveerd.

Is de oude computer niet meer beschikbaar?

Als de computer waarop u het product hebt geïnstalleerd niet meer beschikbaar is (u hebt de computer niet meer of de vaste schijf is geformatteerd of gecrasht), dan kunt u de apps via de pagina voor accountbeheer deactiveren. Installeer de apps vervolgens op de nieuwe computer en volg de instructies op het scherm.

Veelgestelde vragen

Als u meer dan een Adobe ID hebt, controleert u dat u met de juiste ID bij uw account bent aangemeld. Meld u af en vervolgens weer aan bij de Creative Cloud-desktopapp als u niet met de juiste ID bent aangemeld. Zie Ervoor zorgen dat Creative Cloud na aankoop niet meer terugkeert naar de proefversie voor meer informatie.

Als u meer dan een Adobe ID hebt, controleert u dat u met de juiste ID bij uw account bent aangemeld. Bent u met de juiste ID aangemeld, meld u dan af en vervolgens weer aan bij de Creative Cloud-desktopapp. Zie voor meer informatie Ervoor zorgen dat Creative Cloud na aankoop niet meer terugkeert naar de proefversie.

Door een app van een computer te verwijderen, wordt de licentie ervan niet gedeactiveerd. U kunt de app toch op de nieuwe computer activeren. Volg de instructies op het scherm om de app op de oude computer te deactiveren, wanneer u wordt gevraagd u aan te melden.

Nog steeds problemen? Zie Activerings- en deactiveringsproblemen oplossen.

Gegevens die tijdens activering op uw apparaat worden opgeslagen

Bij activering wordt informatie over uw licentie in gecodeerde vorm opgeslagen op de vaste schijf van uw computer. Dit gebeurt op de volgende locaties:

App-versie

Opslaglocatie

Vóór Creative Cloud 2019
Adobe-map
Creative Cloud 2019 of later

Veilige besturingssysteemopslag per gebruiker via referenties waarvan de naam begint met Adobe op de volgende locaties:

• macOS: inlogsleutelhanger
  • Windows: Referentiebeheer

Informatie verzonden naar Adobe tijdens activering

De volgende soorten informatie kunnen tijdens activering naar Adobe worden verzonden:

Identificatie (id's)

• Unieke id's (gegenereerd door Adobe) specifiek voor uw computer en voor de licentie die u voor de software hebt aangeschaft. Deze id's kunnen niet worden gebruikt om uw computer te vinden of u persoonlijk te identificeren.
  • Uw Adobe ID als u zich bij Adobe hebt aangemeld als deel van de installatie, de update of het gebruik van de Adobe-software. De Adobe ID is uw persoonlijke identificatie en is gekoppeld aan alle informatie die u aan Adobe hebt verstrekt toen u uw Adobe-account maakte of gebruikte. Als u of uw bedrijf een beheerder of andere geautoriseerde partij voor het bovenstaande gebruikt, ontvangen we mogelijk ook de Adobe ID van die partij.

Informatie over het besturingssysteem

• Type en versie van het besturingssysteem
  • Gebruikte taalinstelling (taaldialect en schrijfsysteem)
  • Lokale computertijd (inclusief tijdzone)
  • Computer-ID
  • Naam van de computer

App-informatie

• Naam en versie van app
  • Gebruikte taalinstelling (taaldialect en schrijfsysteem)
  • Versie van Internet Explorer

De community iets vragen

Post vragen en krijg antwoord van onze experts.

Nu vragen