Wat is de toegevoegde waarde van Creative Cloud voor ondernemingen?

Creative Cloud voor ondernemingen geeft organisaties de kracht en snelheid die nodig zijn om goede inhoud te maken, te verkrijgen, te beheren en te leveren aan doelgroepen overal ter wereld.

Wat is inbegrepen bij Adobe Creative Cloud voor ondernemingen?

Creatieve apps, waaronder de beste, toonaangevende apps zoals Photoshop en InDesign, maar ook nieuwe mobiele apps waarmee je je inspiratie vormgeeft en vastlegt, waar je ook bent, en waarmee je beschikt over een uitgebreide ontwerpworkflow die zowel mobiele als desktopplatforms bestrijkt.

CreativeSync voor intelligente synchronisatie van bestanden, lettertypen, foto’s, ontwerpmiddelen, instellingen, metagegevens, Adobe Stock-inhoud en meer tussen desktop-, web- en mobiele apps, zodat hulpmiddelen direct en in de juiste indeling beschikbaar zijn wanneer ontwerpers ze nodig hebben.

Creatieve bronnen, inclusief Adobe Stock-afbeeldingen en video’s, Typekit Web Fonts en aangepaste hulpmiddelen om workflows nog verder te verbeteren door ontwerpers toegang te geven tot creatieve bronnen, rechtstreeks vanuit de creatieve apps.

Mobiele apps publiceren zonder code te schrijven is nu mogelijk dankzij Adobe Experience Manager Mobile (voorheen Digital Publishing Solution). Door integratie met Marketing Cloud kunnen creatieve teams en marketingteams sneller met elkaar samenwerken.

Beveiliging op ondernemingsniveau van je intellectuele eigendom en creatieve inhoud wordt gerealiseerd door alle inhoud zowel bij opslag als bij verzending te versleutelen. Met Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services wordt je inhoud nog beter beveiligd doordat deze achter de firewall van je onderneming wordt opgeslagen. Software en services kunnen worden gedistribueerd via eenmalige aanmelding. De User Management SDK kan worden gebruikt voor synchronisatie met bestaande adreslijstsystemen, zodat gebruikerswijzigingen worden geautomatiseerd en de organisatie de volledige controle heeft over de accounts.

Meer informatie over Creative Cloud voor ondernemingen.

Kan mijn organisatie nog steeds Creative Suite 6 (CS6) aanschaffen via een programma voor volumelicenties?

Nee, Creative Suite 6 is niet langer beschikbaar onder de programma’s voor volumelicenties. Licenties voor de creatieve software van Adobe zijn uitsluitend nog verkrijgbaar via Creative Cloud. Grote organisaties kunnen Creative Cloud voor ondernemingen aanschaffen als onderdeel van een Enterprise Term License Agreement (ETLA).

Organisaties die niet in aanmerking komen voor een ETLA of op zoek zijn naar flexibelere licentievoorwaarden kunnen Creative Cloud voor ondernemingen aanschaffen via het licentieprogramma VIP (Value Incentive Plan). Volumekortingen zijn beschikbaar.

Worden de Creative Cloud-applicaties uitgevoerd in de browser via streaming of een virtualisatietechnologie?

Nee. Creative Cloud-apps worden niet gestreamd of gevirtualiseerd in de cloud. De desktop-applicaties worden gedownload van Creative Cloud en lokaal geïnstalleerd en uitgevoerd op de computer van de gebruiker.

Moeten gebruikers in organisaties altijd een internetverbinding hebben om Creative Cloud te kunnen gebruiken?

Nee, gebruikers hoeven geen internetverbinding te hebben om de gedownloade Creative Cloud-apps te gebruiken die lokaal op hun desktopcomputer worden uitgevoerd.

Kan IT de Creative Cloud-apps en -services blijven verpakken voor distributie via de bestaande distributie-infrastructuur?

Ja, we blijven verpakkingstools aanbieden voor aanpassing en verpakking van de Creative Cloud-apps en -services. Het inpakprogramma produceert Microsoft Windows Installers (MSI) of Mac OS X PKG-installatieprogramma's voor distributie en installatiekopieën voor de onderneming.

Wat doe ik als mijn organisatie niet onmiddellijk wil updaten wanneer Adobe nieuwe desktop-applicaties uitbrengt via Creative Cloud voor ondernemingen?

Het IT-team heeft volledige controle over welke apps, services en functies wanneer worden verpakt en gedistribueerd. Versies kunnen in een productieomgeving of via proefprogramma's worden beoordeeld voordat ze in de hele organisatie worden gedistribueerd.

Werkt Creative Cloud voor ondernemingen ook in BYOD-omgevingen (Bring Your Own Device) of bij organisaties die werknemers de gelegenheid bieden om thuis te werken?

Ja. IT kan de Adobe Admin Console gebruiken om gebruikers te beheren die thuis werken met computers die geen eigendom zijn van de organisatie.

Welk type opslag ondersteunt Creative Cloud voor ondernemingen?

Klanten kunnen bij Creative Cloud voor ondernemingen kiezen tussen multi-tenant storage (ook wel ‘gedeelde services’ genoemd) of single-tenant storage (ook wel ‘beheerde services’ genoemd). Beide hosting-opties ondersteunen gegevensversleuteling, eenmalige aanmelding en fijnmazig beheer van toegang tot services. Hoeveel cloudopslag voor elke gebruiker beschikbaar is, hangt af van het gekozen lidmaatschap voor je organisatie en de voorwaarden van je overeenkomst.

Wat is het voordeel van Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services?

Met Creative Cloud voor ondernemingen met beheerde services kunnen creatieve teams creatieve middelen veilig delen en er samen aan werken. Deze middelen worden opgeslagen in een eigen cloud achter de firewall van de organisatie.

Creative Cloud voor ondernemingen is gebaseerd op dezelfde technologie als Adobe Marketing Cloud. Creatieve teams en marketingteams binnen een wereldwijde organisatie kunnen hierdoor eenvoudiger en efficiënter samenwerken aan allerlei dynamische inhoud, zoals afbeeldingen, web- en app-inhoud enzovoort.

Kunnen IT-beheerders services van Creative Cloud voor ondernemingen in- of uitschakelen?

Ja. Bij Creative Cloud voor ondernemingen hebben IT-beheerders de unieke mogelijkheid services per gebruiker of per groep in of uit te schakelen.

Ondersteunt Creative Cloud voor ondernemingen eenmalige aanmelding?

Ja. Creative Cloud voor ondernemingen ondersteunt diverse aanmeldingsmethoden voor gebruikers, waaronder Federated ID/eenmalige aanmelding. Creative Cloud voor ondernemingen kan worden geïntegreerd met diverse identiteitsproviders die voldoen aan SAML2.0.

Is Creative Cloud een veilige omgeving?

Ja, Creative Cloud is een veilige omgeving, die wordt gehost op Amazon Web Services, volgens strikte beveiligingsprotocollen die de bescherming van een ondernemingsomgeving waarborgen.

Gedetailleerde informatie over de beveiligingsprocedures en -protocollen van Adobe vind je in het Whitepaper over de beveiliging van Adobe Creative Cloud en de veelgestelde vragen over beveiliging.