Basisbeginselen

Waar kan ik informatie vinden over nieuwe functies in Creative Cloud?

Raadpleeg de overzichtspagina voor informatie over de nieuwste functies in Creative Cloud. Raadpleeg de pagina's van de afzonderlijke producten op Adobe.com voor informatie over wat is inbegrepen bij elke CC-desktop-app.

Moet ik online zijn om mijn desktop-apps te gebruiken?

Nee. De desktop-applicaties in Creative Cloud, zoals Photoshop en Illustrator, worden rechtstreeks op je computer geïnstalleerd. Je hebt dus geen permanente internetverbinding nodig om de applicaties te gebruiken.

Een internetverbinding is vereist als je voor de eerste keer de apps installeert en de licentie activeert. Met een geldige softwarelicentie kun je de apps echter gebruiken in de offlinemodus. Elke 30 dagen wordt vanuit de desktop-apps geprobeerd de software te valideren.

Leden met een jaarlidmaatschap kunnen de apps en maximaal 99 dagen gebruiken in de offlinemodus. Leden met een maandlidmaatschap kunnen de software maximaal 30 dagen gebruiken in de offlinemodus.

Hoe open ik de applicaties in Creative Cloud?

De applicaties worden geïnstalleerd en uitgevoerd op je desktop, net als elke andere desktop-applicatie. De eerste keer dat je een van de afzonderlijke creatieve apps downloadt, wordt automatisch Creative Cloud voor je desktop gedownload. Je gebruikt de Creative Cloud desktop-app om de afzonderlijke creatieve applicaties te openen, te downloaden en bij te werken.

Wat is Adobe CreativeSync?

CreativeSync is de onderliggende technologie van Creative Cloud waarmee je middelen, lettertypen, foto's, instellingen, Adobe Stock-afbeeldingen en andere items op intelligente wijze worden gesynchroniseerd. Deze items zijn direct beschikbaar in je workflow, hebben meteen de juiste indeling en kunnen overal worden gebruikt waar je ze maar nodig hebt. Dankzij CreativeSync, uitsluitend beschikbaar in Creative Cloud, heb je altijd alles wat je nodig hebt bij de hand wanneer je in verschillende apps werkt of van je mobiele apparaat overgaat naar je desktopcomputer.

Kan ik bestanden verzenden naar personen zonder Creative Cloud-lidmaatschap? Kunnen deze personen de bestanden weergeven of delen?

Ja, je kunt bestanden die zijn gemaakt met Creative Cloud-apps net als elk ander bestand delen via e-mail, FTP enzovoort.

Ook kun je de functies voor delen van Creative Cloud gebruiken om bestanden te delen door anderen de mogelijkheid te bieden je bestanden in een browser weer te geven. Kijkers kunnen lagen in- en uitschakelen, relevante metagegevens bekijken, opmerkingen toevoegen en zelfs bestanden downloaden om ze te bewerken.

Je kunt de instellingen voor bestanden delen beheren op de pagina Creative Cloud Files.

Ben ik als Creative Cloud-lid verplicht om een upgrade voor een desktop-applicatie te installeren als deze beschikbaar wordt?

Nee. Je kunt de huidige versie van het product blijven gebruiken op voorwaarde dat je beschikt over een actief lidmaatschap. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je een nieuwe release installeert.

Ik heb momenteel een vorige Adobe Creative Suite-producteditie met een licentie voor onbepaalde tijd geïnstalleerd op mijn computer. Kan ik zowel de Creative Suite-producten als de Creative Cloud-applicaties op mijn computer gebruiken?

Ja. Je bestaande Creative Suite-productinstallatie wordt niet beïnvloed als je de CC-applicaties installeert. Je kunt bijvoorbeeld Photoshop CS6 met een licentie voor onbepaalde tijd op dezelfde computer installeren en gebruiken als Photoshop CC.

Wanneer gaat mijn lidmaatschap in?

Als je je lidmaatschap rechtstreeks op de website van Adobe aanschaft, gaat het lidmaatschap in wanneer de Adobe Store de order heeft verwerkt. Je kunt aan de slag gaan door je aan te melden bij je account.

Als je je individuele lidmaatschap aanschaft bij een deelnemende leverancier of webwinkel, gaat je lidmaatschap in wanneer je de inwisselingscode invoert op creative.adobe.com en op Aan de slag klikt.

Als je een lidmaatschap voor teams hebt aangeschaft via een leverancier, gaat je lidmaatschapstermijn in wanneer je licenties toevoegt aan je account.

Wat gebeurt er met mijn voordelen als ik besluit mijn lidmaatschap te beëindigen?

Je blijft toegang houden tot de voordelen van een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je je werk hebt opgeslagen op je computer, blijf je toegang houden tot die bestanden op je eigen apparaat. Je hebt geen toegang meer tot de Creative Cloud desktop-applicaties en de meeste services die onderdeel zijn van een Creative Cloud-lidmaatschap. En je cloudopslag wordt teruggebracht tot 2 GB.

Wat moet ik doen als ik problemen heb met het downloaden van de software?

Kan ik de software die ik download van Creative Cloud, op meerdere computers gebruiken?

Ja. Je kunt Creative Cloud desktop-applicaties downloaden en installeren op meerdere computers, ongeacht het besturingssysteem. De activering is echter beperkt tot twee computers per persoon, voor elke persoon die is gekoppeld aan het lidmaatschap. Raadpleeg de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Ook is er meer informatie beschikbaar over het deactiveren van een Creative Cloud-licentie op een computer.

Waar kan ik de voorwaarden en bepalingen voor een Creative Cloud-lidmaatschap vinden?

Je toegang tot Creative Cloud is onderworpen aan de gebruiksvoorwaarden. Je kunt ook de lidmaatschapsvoorwaarden raadplegen.

Waar kan ik meer informatie vinden over het beheren van mijn account?

Meer informatie over het wijzigen van je accountgegevens, het bijwerken van je creditcardgegevens of het upgraden, verlengen of annuleren van je lidmaatschap vind je hier.

Waarom vraagt Adobe mij om informatie te delen over de wijze waarop ik de Creative Cloud desktop-apps gebruik?

Met Creative Cloud heb je de mogelijkheid om informatie te delen met Adobe over de manier waarop je de CC-desktop-apps gebruikt. We gebruiken deze informatie om je een meer persoonlijke ervaring te bieden en de kwaliteit en functies van onze producten te verbeteren. Deze optie is standaard ingeschakeld en de informatie wordt gekoppeld aan je Creative Cloud-account. Je kunt je voorkeur op elk moment wijzigen op de pagina Accountbeheer van Adobe.

Kan ik ervoor kiezen om geen informatie te delen over de wijze waarop ik de Creative Cloud-bureaubladtoepassingen gebruik?

Ja. Je kunt ervoor kiezen om geen informatie te delen over de wijze waarop je Creative Cloud desktop-apps gebruikt door op de pagina Accountbeheer je voorkeuren in te stellen.

Deze instelling is van toepassing op de wijze waarop je de functies in de desktop-apps gebruikt, maar niet op de services die worden gebruikt door deze desktop-apps, zoals Behance of Typekit. Deze services zijn onderworpen aan afzonderlijke privacybeleidsregels en/of het privacybeleid van Adobe.

Welke informatie wordt gedeeld en hoe wordt de informatie gebruikt door Adobe?

Je kunt de volgende informatie delen over de wijze waarop je de Creative Cloud desktop-apps gebruikt:

• Systeemgegevens, zoals het besturingssysteem, de processor en de hoeveelheid geheugen die is geïnstalleerd
  • Adobe-productgegevens, zoals het versienummer
  • Gegevens over gebruik van Adobe-functies, zoals gebruikte menuopties of knoppen

Deze informatie wordt gekoppeld aan je Adobe ID en kan worden gebruikt om je een persoonlijke applicatie-ervaring te bieden, om gegevens over het gebruik van functies beschikbaar te stellen aan de productteams zodat ze de producten kunnen verbeteren en om met je te communiceren.

Je inhoud en informatie over de inhoud in je bestanden wordt niet gedeeld met Adobe.

Ga naar het Adobe Privacy Center voor een overzicht van de manieren waarop Adobe de aan jou gekoppelde informatie kan gebruiken.

Welke persoonlijke instellingen zijn beschikbaar in Creative Cloud-apps?

In de apps is leerinhoud beschikbaar voor gebruikers en na verloop van tijd zal er ook persoonlijke leerinhoud worden aangeboden op basis van de manier waarop de applicatie wordt gebruikt.

Naarmate we meer informatie krijgen over de wijze waarop persoonlijke instellingen worden gebruikt, gaan we de functie ook uitbreiden naar andere Creative Cloud-applicaties.

Welke mogelijkheden hebben leden met een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams, Creative Cloud voor ondernemingen en Creative Cloud voor het onderwijs voor het delen van informatie over hun gebruik van de Creative Cloud desktop-applicaties?

Als beheerders applicaties installeren via Creative Cloud Packager waarbij ze Enterprise ID's gebruiken, wordt de mogelijkheid om informatie over het gebruik van Creative Cloud desktop-applicaties te delen met Adobe, uitgeschakeld voor leden van Creative Cloud voor teams, Creative Cloud voor ondernemingen en Creative Cloud voor het onderwijs. Deze mogelijkheid kan niet worden ingeschakeld.

Als beheerders echter toestaan dat gebruikers Creative Cloud-applicaties installeren via de Creative Cloud desktop-app met behulp van een Adobe ID, kunnen deze gebruikers informatie delen over de manier waarop ze de applicaties gebruiken. Gebruikers kunnen deze voorkeuren op elk moment wijzigen door naar de pagina Accountbeheer te gaan.

Creative Cloud Fotografielidmaatschap

Voor wie is het Creative Cloud Fotografielidmaatschap bedoeld?

Het Creative Cloud Fotografielidmaatschap is de ideale oplossing voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie: van amateurfotografen tot professionals. Het lidmaatschap omvat de beste fotografiegereedschappen ter wereld waarmee je afbeeldingen op je desktopcomputer of mobiele apparaat kunt ordenen, bewerken, verbeteren en delen. Waar en wanneer je maar wilt.

Waaruit bestaat het Creative Cloud Fotografielidmaatschap?

Het Creative Cloud Fotografielidmaatschap omvat de volgende apps:

• Adobe Photoshop Lightroom CC
  • Adobe Lightroom for mobile
  • Adobe Photoshop CC
  • Adobe Photoshop Fix
  • Adobe Photoshop Mix
  • Adobe Spark Page
  • Adobe Spark Post
  • Adobe Spark Video
  • Adobe Portfolio
  • Adobe Premiere Clip

Je krijgt alle essentiële gereedschappen in handen voor het ordenen, bewerken en delen van je foto's op elke gewenste locatie: op je computer, op internet, op je iPad of iPhone of op je Android-apparaat. Je kunt gebruikmaken van een uitgebreide bibliotheek met instructievideo's om nieuwe vaardigheden te leren en je hebt altijd toegang tot de nieuwste Adobe-innovaties voor beeldbewerking. Meer informatie over het Creative Cloud Fotografielidmaatschap.

Worden de applicaties op mijn computer geïnstalleerd of bevinden ze zich in de cloud?

Je Creative Cloud desktop-applicaties (zoals Lightroom en Photoshop CC) worden lokaal op je computer geïnstalleerd. Je hebt dus geen permanente internetverbinding nodig om ze te gebruiken. Je hoeft maar één keer in de 99 dagen verbinding met internet te maken om je lidmaatschap te valideren.

Moeten mijn foto's worden opgeslagen in de cloud?

Nee. Je hoeft je foto's niet online op te slaan. Je foto's blijven op je lokale vaste schijf staan. Je kunt zelf bepalen welke foto's je wilt synchroniseren met Lightroom for mobile of wilt opslaan in je Creative Cloud-opslagruimte van 2 GB. Zelfs als je ervoor kiest om je bestanden te synchroniseren met Creative Cloud, heb je altijd een lokale kopie van je bestanden.

Maakt onlineopslag deel uit van het Creative Cloud Fotografielidmaatschap?

Het Creative Cloud Fotografielidmaatschap bevat 2 GB aan onlineopslagruimte. De opslagruimte kan door verschillende apps binnen de bundel worden gebruikt voor het synchroniseren en overbrengen van metagegevens waardoor een naadloze integratie tussen applicaties mogelijk is.

Het lidmaatschap omvat ook Lightroom for mobile waarmee je afbeeldingen kunt synchroniseren tussen de Lightroom-versie voor je desktopcomputer en je mobiele apparaten. Foto's en andere afbeeldingen die zijn gesynchroniseerd met Lightroom for mobile, tellen niet mee voor de onlineopslag van 2 GB.

Wat gebeurt er met mijn foto's als ik besluit mijn lidmaatschap te beëindigen?

Je hebt via de Lightroom-versie voor de desktopcomputer nog steeds toegang tot de foto's op de lokale vaste schijf van je computer. Je kunt nog steeds foto's importeren en ordenen en bewerkte foto's uitvoeren door ze te exporteren, te publiceren, af te drukken, op te nemen in diavoorstellingen en beschikbaar te stellen op internet. Als je lidmaatschap is afgelopen, heb je geen toegang meer tot de modules Ontwikkelen en Kaart en tot Lightroom for mobile.

Aanschaffen en beschikbaarheid

Hoe kan ik een Creative Cloud-lidmaatschap aanschaffen?

We bieden verschillende lidmaatschappen voor individuen, bedrijven en ondernemingen aan.  Raadpleeg de pagina met Creative Cloud-lidmaatschapsvormen voor meer informatie.

In welke landen kan ik een Creative Cloud-lidmaatschap aanschaffen?

Bekijk de nieuwste lijst met landen waar Creative Cloud beschikbaar is voor individuen, teams en kleine bedrijven. Klanten bij ondernemingen kunnen het beste een advies aanvragen.

Welke betalingsopties kan ik gebruiken om een Creative Cloud-lidmaatschap aan te schaffen?

Betaling per creditcard wordt geaccepteerd voor Creative Cloud-lidmaatschappen in alle ondersteunde landen. Betaling via PayPal wordt alleen in een beperkt aantal ondersteunde landen geaccepteerd. Zie Betalingsopties.

Welke mogelijkheden heb ik als Creative Cloud niet beschikbaar is in de regio waar ik woon?

We zijn ermee bezig om Creative Cloud zo breed mogelijk beschikbaar te maken en we zullen na verloop van tijd meer details delen over de beschikbaarheid in landen. Hoewel een individueel lidmaatschap mogelijk niet beschikbaar is in je land, kun je wellicht een lidmaatschap aanschaffen via een wereldwijde Adobe-leverancier.

Je kunt ook Creative Suite 6-producten aanschaffen. Meer informatie ›

In welke talen is Creative Cloud beschikbaar?

De Creative Cloud-website is beschikbaar in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Turks en Zweeds. De afzonderlijke desktop-apps en -services zijn mogelijk niet in al deze talen beschikbaar.

Kan ik een lidmaatschap aanschaffen voor een losse desktop-applicatie, zoals Photoshop?

Ja, voor de meeste van onze producten bieden we een lidmaatschap voor losse apps aan.

Meer informatie je vinden op de pagina met Creative Cloud-lidmaatschappen.

Hoe kan ik mijn factureringsgegevens bijwerken?

Als je je factureringsgegevens wilt bijwerken, meld je je aan en ga je naar Accountbeheer.

Kan ik vooruitbetalen voor mijn Creative Cloud-lidmaatschap?

Ja. Voor de meeste Creative Cloud-lidmaatschappen kun je één jaar vooruitbetalen. Meer informatie kun je vinden op de pagina met lidmaatschappen.

Wat gebeurt er als ik besluit mijn lidmaatschap te annuleren?

Voor een lidmaatschap dat tijdens de eerste veertien dagen wordt geannuleerd, geldt een volledige terugbetaling. Na veertien dagen is het annuleringsbeleid van toepassing.

Als je een prepaid jaarlidmaatschap of een jaarlidmaatschap met maandelijkse betalingen wilt annuleren, neem je contact op met de klantenondersteuning. Als je een maandlidmaatschap wilt annuleren, ga je naar de pagina Account beheren of neem je contact op met de klantenondersteuning.

Kan ik meer dan één lidmaatschap voor een losse app kopen?

Ja, je kunt met één Adobe ID meerdere lidmaatschapsvormen voor losse apps kopen, op voorwaarde dat het gaat om lidmaatschappen voor verschillende applicaties.

Kan ik een licentie voor onbepaalde tijd aanschaffen voor de Creative Cloud desktop-applicaties?

Nee. De CC-versies van de desktop-applicaties zijn niet verkrijgbaar met een licentie voor onbepaalde tijd.

Desktop-applicaties

Waar vind ik de nieuwste informatie over de desktop-applicaties in Creative Cloud?

Raadpleeg de productpagina's voor de desktop-applicaties voor meer informatie over de nieuwe functies.

Kan ik met de CC-applicaties bestanden exporteren naar CS6?

Veel van de Creative Cloud desktop-applicaties bieden je de mogelijkheid om bestanden te exporteren naar de Creative Suite 6-versie van de desbetreffende applicatie. CS6-producten zijn op Adobe.com beschikbaar via een softwarelicentie voor onbepaalde tijd. Adobe is van plan de mogelijkheid om te exporteren naar CS6 te blijven ondersteunen in de applicaties die al beschikken over deze mogelijkheid. Nieuwe functies in de desktop-applicaties die na CS6 zijn toegevoegd, worden mogelijk niet ondersteund in het geëxporteerde bestand of door de CS6-applicatie.

Welke CC-applicaties bieden ondersteuning voor exporteren naar CS6?

De volgende applicaties bieden ondersteuning voor het exporteren naar de CS6-versie van de applicatie:

• Photoshop
  • InDesign
  • Illustrator
  • Flash Professional
  • Dreamweaver
  • After Effects

Applicaties die hier niet zijn vermeld, bieden mogelijk geen ondersteuning voor exporteren naar Creative Suite 6 en zullen dit mogelijk ook niet doen in toekomstige versies. Nieuwe functies die na CS6 zijn toegevoegd aan de bovenstaande applicaties, worden mogelijk niet ondersteund in het geëxporteerde bestand of in de CS6-applicatie.

Op welke besturingssystemen kunnen de CC-desktop-applicaties worden uitgevoerd?

De minimale systeemvereisten voor elke Creative Cloud-app zijn beschikbaar op de pagina voor de systeemvereisten.

Maakt Flash Professional onderdeel uit van Creative Cloud?

Ja. Flash Professional CC heet nu Animate CC en is nog steeds beschikbaar in Creative Cloud. Flash Professional heeft de nieuwe naam Animate gekregen omdat deze app uitmuntende ondersteuning biedt voor het publiceren van animaties in HTML5 en op andere platforms, naast Flash en AIR.

Vorige versies van Flash Professional uit de tijd van CS6 blijven beschikbaar voor Creative Cloud-leden. Je kunt ze vinden bij Vorige versies in de Creative Cloud desktop-app.

Updates en nieuwe versies

Kan ik vorige versies van de Creative Cloud desktop-applicaties installeren?

Ja. Ongeveer eenmaal per jaar archiveren we een versie van de Creative Cloud desktop-applicaties. De gearchiveerde versies kunnen worden geïnstalleerd naast de nieuwste versie en naast andere gearchiveerde versies.

Informatie over het installeren van eerdere versies van Creative Cloud desktop-applicaties kun je hier vinden.

Beveiliging

Waar kan ik meer informatie vinden over Creative Cloud en beveiliging?

In het Adobe Security Center is uitgebreide informatie over Creative Cloud en beveiliging beschikbaar.

Dit beveiligingscentrum bevat een gedetailleerde whitepaper over Creative Cloud voor teams en veelgestelde vragen over beveiliging voor ICT.

Opslag- en cloudservices

Welke bestandstypen kan ik opslaan in Creative Cloud?

Er gelden geen beperkingen voor de bestandstypen die je kunt opslaan in Creative Cloud.

Kan ik elk type bestand delen vanaf Creative Cloud?

Er gelden geen beperkingen voor de bestandstypen die je kunt delen vanaf Creative Cloud.

Wat gebeurt er met mijn bestanden in Creative Cloud als ik voor mijn lidmaatschap een downgrade uitvoer of het lidmaatschap annuleer?

Je Creative Cloud-bestanden worden opgeslagen op je desktopcomputer en op de Creative Cloud-servers. Als je een downgrade uitvoert voor je betaalde lidmaatschap of het lidmaatschap annuleert, heb je nog steeds toegang tot alle bestanden via de map Creative Cloud op je computer en via de Creative Cloud-website.

Voor je account wordt een downgrade naar een gratis lidmaatschap uitgevoerd, waarbij 2 GB opslagruimte is inbegrepen. Als je meer dan 2 GB opslagruimte gebruikt, kun je geen nieuwe bestanden meer uploaden naar de cloud. Als je nieuwe bestanden wilt uploaden, moet je bestanden op de Creative Cloud-server verwijderen totdat de gebruikte opslagruimte minder dan 2 GB is.

Als je de opslaglimiet hebt overschreden, moet je binnen 90 dagen de gebruikte hoeveelheid onlineopslagruimte verlagen. Na 90 dagen heb je geen toegang meer tot sommige of alle bestanden die zijn opgeslagen op de Creative Cloud-servers.

Ben ik verplicht om mijn bestanden op te slaan in de cloud?

Nee. Je kunt je bestanden opslaan waar je wilt (op de lokale vaste schijf, gekoppelde stations, USB-sticks enzovoort). Bij je Creative Cloud-lidmaatschap is echter cloudopslagruimte inbegrepen die je onder andere kunt gebruiken voor back-ups, delen via koppelingen en mappen voor samenwerking. Met de Creative Cloud desktop-applicatie kun je je lokale bestanden eenvoudig synchroniseren met je opslagruimte in Creative Cloud. Als je er dus voor kiest om je bestanden te synchroniseren met Creative Cloud, heb je nog steeds een lokale kopie van je bestanden.

Gratis lidmaatschap en proefversies

Wat is inbegrepen bij een gratis Creative Cloud-lidmaatschap?

Een gratis Creative Cloud-lidmaatschap biedt toegang tot functies voor het synchroniseren en delen van bestanden en 2 GB opslagruimte. Je krijgt ook enkele gratis services en toegang tot gratis proefversies van Creative Cloud desktop-applicaties.

Waar kan ik gratis proefversies van de Creative Cloud desktop-apps downloaden?

Je kunt proefversies van de desktop-applicaties downloaden van de pagina Creative Cloud desktop-apps.

Besturingssysteemcompatibiliteit

Zijn Creative Cloud-applicaties compatibel met Mac OS X 10.11 (El Capitan)?

Ja. Zie deze veelgestelde vraag voor meer informatie.