In de release van november 2015 van Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere Pro en After Effects wordt een nieuwe Start-ervaring geïntroduceerd waarmee je een aantal algemene taken, zoals een bestand maken of openen, snel kunt uitvoeren. Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de nieuwe Start-ervaring.

Ik heb zojuist de Adobe-applicatie gestart en mijn vertrouwde werkruimte is verdwenen. Wat is hiermee gebeurd?

Je ziet de nieuwe werkruimte Start of het nieuwe startscherm, waarmee je snel aan de slag kunt gaan met een nieuw of recent document. Zodra je een document opent, verschijnt de vertrouwde laatst gebruikte werkruimte.

Ik wil niet dat de werkruimte Start of het startscherm verschijnt wanneer ik mijn app start. Hoe kan ik dit verbergen?

Je kunt de werkruimte Start of het startscherm verbergen zodat dit niet wordt weergegeven wanneer je de app start.

Ga als volgt te werk:

1. Open de applicatievoorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld als volgt de voorkeuren van Photoshop openen:
  • (Windows) Kies Bewerken > Voorkeuren > Algemeen.
  • (Mac OS) Kies Photoshop > Voorkeuren > Algemeen.
  1. Afhankelijk van de app die je gebruikt, ga je als volgt te werk:
  • (Photoshop, Illustrator of InDesign) Schakel de optie De werkruimte “Start” tonen wanneer er geen documenten open zijn uit.
  • (Premiere Pro) Selecteer At Startup > Open Most Recent
    (Bij opstarten > Meest recente openen).
  • (After Effects) Schakel de optie Show Welcome Screen on Startup (Welkomstscherm tonen bij opstarten) uit.

Ik wil het bestand waaraan ik onlangs heb gewerkt openen wanneer ik Premiere Pro en After Effects start. Hoe doe ik dat?

Je kunt ervoor kiezen de bestanden die je onlangs hebt geopend weer te geven in plaats van het startscherm in Premiere Pro en After Effects.

Premiere Pro

Ga naar Voorkeuren > Algemeen en selecteer Open Most Recent (Meest recente openen) in de vervolgkeuzelijst At Startup (Bij opstarten).

After Effects

Ga naar Voorkeuren > Algemeen en schakel Show Start Screen At Startup (Startscherm tonen bij opstarten) uit.

Hoeveel recente bestanden kunnen standaard worden weergegeven in de werkruimte?

Standaard wordt het volgende aantal bestandsnamen weergegeven in de lijst met recente bestanden:

• Photoshop: 10
  • InDesign: 10
  • Illustrator: 20

Kan ik het aantal weergegeven recente bestanden wijzigen?

Ja, je kunt het aantal bestandsnamen in de lijst met recente Bestanden wijzigen.

• Photoshop: Ga naar Voorkeuren > Bestandsbeheer en geef een getal op in het veld Lijst met recente bestanden bevat.
  • InDesign: Ga naar Voorkeuren > Bestandsafhandeling en geef een getal op in het veld Aantal recent gebruikte items dat wordt weergegeven.
  • Illustrator: Ga naar Voorkeuren > Bestandsbeheer en Klembord en geef een getal op in het veld Aantal recent gebruikte items dat wordt weergegeven.

Hoeveel recente bestanden kunnen maximaal worden weergegeven in de werkruimte?

Het volgende aantal recente bestanden kan maximaal worden weergegeven in de werkruimte:

• Photoshop: 100
  • InDesign: 30
  • Illustrator: 30

Kan ik afbeeldingen en video's rechtstreeks van Stock kopen in de werkruimten Start en Recente bestanden?

Wanneer je een afbeelding of video op Adobe Stock zoekt vanuit de werkruimte Start of Recente bestanden, ga je naar de Adobe Stock-site waar je middelen kunt kopen. Zie Adobe Stock gebruiken voor meer informatie.

Kan ik instellingen van een ander account synchroniseren in Premiere Pro en After Effects vanuit het startscherm?

Je, je kunt instellingen van een ander account synchroniseren in Premiere Pro en After Effects. Selecteer op het tabblad Sync Settings (Instellingen synchroniseren) in het startscherm de optie Sync Settings From A Different Account (Instellingen van een ander account synchroniseren).

Zie Instellingen synchroniseren in Premiere Pro en Instellingen synchroniseren in After Effects.