Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je Adobe Stock in Creative Cloud-apps en op andere manieren kunt gebruiken. Je kunt ook een lijst weergeven met nuttige bronnen die informatie bieden over de functies, workflows en lidmaatschappen van Adobe Stock.
Adobe Stock
stock-app-noshadow-48x48

Adobe Stock is een service die ontwerpers en bedrijven toegang geeft tot miljoenen beheerde en royaltyvrije foto's, video's, illustraties, vectorafbeeldingen, 3D-assets en sjablonen van hoge kwaliteit voor gebruik in al hun creatieve projecten. Je kunt Adobe Stock kopen als lidmaatschap voor meerdere assets. Er zijn verschillende lidmaatschappen beschikbaar.

Overzicht

Je kunt Adobe Stock op de volgende manieren gebruiken in je creatieve projecten:

Creative Cloud Libraries

Adobe Stock is sterk geïntegreerd met Creative Cloud Libraries. Je kunt rechtstreeks een voorvertoning met watermerk van een stockasset toevoegen aan een van je bibliotheken via de website van Adobe Stock. Vervolgens kun je in Creative Cloud-apps die bibliotheken ondersteunen (Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver en After Effects) de stockafbeelding met watermerk vanuit het deelvenster Bibliotheken naar je creatieve project slepen. Het stockasset wordt als een aan een bibliotheek gekoppeld asset toegevoegd aan je project.

Wanneer je tevreden bent met de stockafbeelding voor je project, kun je rechtstreeks vanuit het deelvenster Bibliotheken een licentie voor de stockafbeelding aanschaffen. Nadat je een licentie hebt aangeschaft voor het stockasset, worden alle gekoppelde exemplaren van het asset in je geopende documenten automatisch bijgewerkt met het gelicentieerde stockasset met hoge resolutie zonder watermerk.

Opmerking:

Behalve via het deelvenster Bibliotheken kun je ook een licentie voor stockassets kopen via meer app-specifieke interfacelocaties in ondersteunde Creative Cloud desktop-apps. Zo kun je in Photoshop een licentie voor voorvertoningen met watermerk kopen via het deelvenster Lagen, het deelvenster Eigenschappen en rechtstreeks vanaf het canvas door met de rechtermuisknop op het stockasset te klikken en vervolgens Licentie voor afbeelding aanschaffen te kiezen. In Photoshop en Illustrator kun je zelfs sjablonen met allerlei assets downloaden van Adobe Stock, rechtstreeks vanuit het dialoogvenster Nieuw document, om zo snel aan je creatieve projecten te kunnen beginnen.

Stockafbeeldingen downloaden naar je computer

Wanneer je een interessante stockafbeelding hebt gevonden op de website van Adobe Stock, kun je de voorvertoning met watermerk of de gelicentieerde versie met hoge resolutie naar je computer downloaden. Je kunt de stockafbeelding nu gebruiken in elke app die het importeren van foto's, illustraties, afbeeldingen of video's ondersteunt.

Adobe Stock gebruiken in apps die Creative Cloud Libraries ondersteunen

Je kunt assets rechtstreeks vanaf de website van Adobe Stock openen in een desktop-app die Creative Cloud Libraries ondersteunt. Terwijl je werkt in zo'n Creative Cloud-app, kun je ook stockassets zoeken en een licentie kopen vanuit het deelvenster Bibliotheken in de app.

Assets zoeken en een licentie kopen in het deelvenster Bibliotheken

Pictogrammen van Creative Cloud-apps
Adobe Stock gebruiken
  1. Geef in het deelvenster Bibliotheken van je desktop-app trefwoorden op in de balk Zoeken in Adobe Stock. De zoekresultaten worden rechts in het deelvenster Bibliotheken weergegeven.
  2. Nadat je hebt gekozen welk asset je in je project wilt gebruiken, kun je direct een licentie kopen en het asset aan een bibliotheek toevoegen. Je kunt ook eerst een voorvertoning (met watermerk) zonder licentie van het asset aan je bibliotheek toevoegen en de licentie op een later moment kopen.
  • Als je een asset direct wilt kopen, selecteer je het asset en klik je op het pictogram Licentie kopen en opslaan in <naam bibliotheek>.
  • Als je een voorvertoning zonder licentie aan je bibliotheek wilt toevoegen, selecteer je het asset en klik je op het pictogram Voorvertoning opslaan in <naam bibliotheek>.

Opmerking:

Je kunt deze opties ook kiezen via het contextmenu van het stockasset.

Je kunt het gewenste stockasset kopen of eerst een exemplaar met watermerk gebruiken.
Je kunt het gewenste stockasset kopen of eerst een voorvertoning met watermerk gebruiken.

1. Sleep in de desktop-app het stockasset met watermerk vanuit het deelvenster Bibliotheken naar je project. Het stockasset wordt als een aan een bibliotheek gekoppeld asset toegevoegd aan je project.
De stockafbeelding toevoegen aan je project
De stockafbeelding toevoegen aan je project.

1. Pas desgewenst effecten toe op de stockafbeelding met watermerk. Je kunt bijvoorbeeld het filter Stileer > Wind in Photoshop toepassen om de verzengende hitte op de savanne te benadrukken. Effecten die je toepast op het stockasset met watermerk, blijven behouden als je later een licentie aanschaft.
Wind aan de savanne toevoegen
Wind aan de savanne toevoegen.

1. Als je tot nu toe een voorvertoning met watermerk van het stockasset hebt gebruikt, klik je met de rechtermuisknop op het asset in het deelvenster Bibliotheken van de desktop-app en selecteer je Afbeelding kopen of Video kopen.
  • Wanneer je al een Adobe Stock-lidmaatschap voor meerdere afbeeldingen hebt, wordt de stockafbeelding meteen van een licentie voorzien. Het aantal resterende afbeeldingen in je Adobe Stock-lidmaatschap wordt rechts weergegeven in het deelvenster Bibliotheken.
  • Wanneer je geen Adobe Stock-lidmaatschap hebt, word je doorverwezen naar de website van Adobe Stock. Je kunt de gewenste aanschafoptie kiezen. Voor individuen, teams en ondernemingen zijn verschillende aanschafopties beschikbaar.

Wanneer je een licentie aanschaft voor het stockasset, worden alle exemplaren van het asset met watermerk in je geopende documenten automatisch bijgewerkt met het gelicentieerde stockasset met hoge resolutie.

Opmerking:

Je kunt een asset waarvoor je een licentie hebt gekocht ook rechtstreeks in een Creative Cloud-bibliotheek opslaan vanaf de website van Adobe Stock. Plaats de muisaanwijzer op het pictogram Licentie kopen () voor het asset en klik vervolgens in het dialoogvenster dat verschijnt op de naam van de bibliotheek. Je kunt de gelicentieerde afbeelding nu gebruiken in je projecten.

Een sjabloon downloaden om snel aan je project te kunnen beginnen

v2_logos_ps_ai_idpr

Sjablonen van Adobe Stock zijn ook rechtstreeks beschikbaar vanuit het dialoogvenster Nieuw document in Photoshop CC, Illustrator CC en InDesign CC. Wanneer je een document maakt in deze apps, kun je, in plaats van met een leeg canvas te beginnen, kiezen uit een groot aantal van deze sjablonen die afbeeldingen en illustraties bevatten. Zodra je een sjabloon hebt geopend, kun je er op dezelfde manier mee werken als met elk ander Photoshop- of Illustrator-document.

Premiere Pro-gebruikers hebben toegang tot professionele animatiesjablonen in Adobe Stock. Editors die willen werken met dynamische, professionele afbeeldingen of grafische pakketten, zoals titels, onderste derden, bumpers en aftitelingen, hebben rechtstreeks vanuit Premiere Pro toegang tot animatiesjablonen op Adobe Stock die zijn gemaakt door getalenteerde professionals.

Adobe Stock gebruiken in andere ontwerp-apps

Adobe Stock gebruiken

Je kunt Adobe Stock gebruiken met elke ontwerp-app waarin je foto's, illustraties, afbeeldingen, video-assets en meer kunt importeren. Via de website van Adobe Stock kun je assets verkennen, licenties voor assets kopen en de assets vervolgens importeren in de app. Zie Assets verkennen en een licentie kopen via de website van Adobe Stock voor meer informatie.

Adobe Stock voor teams

Afbeelding met licentie

Met Adobe Stock voor teams kunnen beheerders Adobe Stock beheren in dezelfde Admin Console als hun lidmaatschap van Creative Cloud voor teams. Er is slechts één lidmaatschap per team nodig, maar je kunt zo nodig meerdere lidmaatschappen aan een team toevoegen. Alle leden van het team kunnen de gegroepeerde licenties gebruiken en elk asset waarvoor een licentie is aangeschaft, kan worden gebruikt door maximaal 10 teamleden. Deze functie voor gegroepeerde licenties en de mogelijkheid om de gekochte assets te delen zijn niet beschikbaar voor individuele Creative Cloud-gebruikers.

Zie Adobe Stock voor teams voor meer informatie over het gebruik van Adobe Stock voor teams als beheerder.

Zie Assets bijhouden en delen met Adobe Stock voor teams voor meer informatie over het gebruik van Adobe Stock voor teams in creatieve workflows.

Adobe Stock voor ondernemingen

Adobe Stock voor ondernemingen

Met Adobe Stock voor ondernemingen delen gebruikers van een productconfiguratie voor Adobe Stock binnen de Adobe Admin Console een gegroepeerde tegoedenquota zoals bepaald door hun beheerder.

Nadat een gebruiker een licentie voor een asset heeft aangeschaft, kan elke gebruiker van de organisatie het asset downloaden zonder opnieuw een licentie te moeten aanschaffen. Gebruikers kunnen in de licentiegeschiedenis op de Adobe Stock-website alle assets bekijken waarvoor een licentie is aangeschaft door de organisatie. Wanneer ze zoeken naar assets vanuit Creative Cloud-apps of op de Adobe Stock-website, worden assets waarvoor een gebruiker in de organisatie een licentie heeft gekocht, weergegeven met een licentiebadge.

Belangrijke overwegingen

Gebruikers moeten hun machtigingsweergave op de Adobe Stock-website selecteren in de volgende situaties:

• Wanneer ze zich voor het eerst aanmelden op Adobe Stock
  • Als ze ook een persoonlijke of teammachtiging voor Adobe Stock hebben
  • Als ze deel uitmaken van meerdere productconfiguraties voor Adobe Stock (binnen dezelfde organisatie of in meerdere organisaties)
identity menu
Menu met identiteiten van Adobe Stock

Raadpleeg deze bronnen voor meer informatie:

Zie ook