Creative Cloud slaat een kopie op van elke wijziging die u in een bestand aanbrengt en synchroniseert via Photoshop Touch, Adobe Ideas en Creative Cloud-bureaublad. Deze eerdere bestandsversies blijven tien dagen aanwezig op onze servers. Dit betekent dat als u of iemand waarmee u samenwerkt per ongeluk een wijziging in een bestand aanbrengt, u dit met een paar klikken weer kunt verhelpen.

Zie de volgende veelgestelde vragen voor meer informatie over versies.

Hoe kan ik eerdere bestandsversies weergeven?

Als u de opgeslagen versies voor een bepaald bestand wilt weergeven, gaat u naar de pagina Creative Cloud-middelen en meldt u zich aan. Blader naar het gewenste bestand en schakel over van het deelvenster Details naar het deelvenster Activiteiten. In dit deelvenster kunt u alle opmerkingen en versieactiviteiten voor het bestand weergeven. Als u op de versies in de lijst klikt, ziet u een voorvertoning van de versie en wordt een optie weergeven waarmee u de versie kunt herstellen.

Wat gebeurt er als ik een eerdere versie herstel?

Wanneer u een eerdere bestandsversie wilt herstellen, wordt de versie gekopieerd en boven aan de versiegeschiedenis geplaatst. Op deze manier worden eventuele andere revisies in de lijst niet verwijderd. De herstelde versie wordt de nieuwe huidige versie en de vorige huidige versie wordt nu de eerste revisie in de lijst. De nieuwe huidige versie wordt via Creative Cloud-bureaublad, Photoshop Touch of Adobe Ideas gesynchroniseerd met uw computer of mobiele apparaat zodat u meteen met het bestand kunt gaan werken.

Wat moet ik doen als de gewenste versie niet wordt weergegeven?

Creative Cloud bewaart eerdere versies maar tien dagen, dus waarschijnlijk is de versie niet meer beschikbaar. Na tien dagen verwijderen we de eerdere versies van de servers. Als u weet dat een versie belangrijk gaat worden, kunt u het beste een kopie maken van het huidige bestand waaraan u werkt en de kopie opslaan met een nieuwe naam. Vervolgens kunt u het oorspronkelijke bestand herstellen naar de gewenste revisie. Op deze manier worden de kopieën unieke bestanden en worden ze niet automatisch verwijderd.

Ik heb mijn bestand per ongeluk naar een oudere versie hersteld. Hoe kan ik dit ongedaan maken?

Dat is heel eenvoudig. Selecteer in de lijst het bestand waarmee u wilt werken. Dat is waarschijnlijk de eerste versie onder Huidige versie. Herstel vervolgens met deze versie het bestand opnieuw.