Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt

Je Creative Cloud-lidmaatschap omvat cloudopslag. Ontdek hoeveel opslag je hebt gebruikt en hoe je deze kunt upgraden.

Ondernemingsklant? Zie Opslagruimte voor ondernemingen beheren voor meer informatie over Creative Cloud-opslag voor ondernemingsklanten.

Hoeveel opslagruimte heb ik?

Ga naar Jouw werk op de Creative Cloud-website. (Meld je aan als dat wordt gevraagd)

Je gebruikte opslagruimte staat in de linkerbenedenhoek van de pagina.

opslag controleren

Wanneer je de muis boven je gebruikte opslag beweegt, zie je de beschikbare cloudopslag.

Muis over opslag bewegen
 Wanneer je de muis boven je gebruikte opslag (A) beweegt, zie je de beschikbare cloudopslag (B).

Je kunt ook de beschikbare cloudopslag bekijken in de Creative Cloud desktop-app, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Creative Cloud desktop-app

Klik op het cloudpictogram in de rechterbovenhoek. Je cloudopslag en de status van de bestandssynchronisatie worden weergegeven.

Cloudopslag weergeven in de Creative Cloud desktop-app

Photoshop of Illustrator

Selecteer in het startscherm in de rechterbovenhoek het cloudpictogram. Je cloudopslag en de status van de bestandssynchronisatie worden weergegeven.

Cloudopslag binnen de app weergeven

Wat telt mee voor mijn cloudopslagquotum?

Je totale cloudopslag is afhankelijk van je lidmaatschap. De bestanden op de volgende locaties (behalve Adobe Spark) tellen mee voor je totale cloudopslag.

Tellen samen mee voor je totale cloudopslag Telt niet mee voor cloudopslag

cc-1x Creative Cloud    https://assets.adobe.com

• Gesynchroniseerde bestanden
  • Clouddocumenten
  • Verwijderde bestanden

lr-1x Lightroom     https://lightroom.adobe.com

• Foto's
  • Albums
  • Bewerkte bestanden
  • Geïmporteerde bestanden
  • Verwijderde bestanden

dc-1x Document Cloud     https://documentcloud.adobe.com

• Alle documenten
  • Bestanden met ster
  • Gedeelde bestanden

sp-1x Adobe Spark     https://spark.adobe.com

•  Projecten
  •  Merkbestanden
  •  Afbeeldingen
  •  Webpagina's
  •  Video's

Wat gebeurt er als ik mijn opslaglimiet overschrijd?

De Creative Cloud desktop-app synchroniseert tot 1 GB meer dan je quota van elk apparaat. Daarna worden nieuwe bestanden niet meer gesynchroniseerd en word je gewaarschuwd dat je de quota overschrijdt. Een rood uitroepteken geeft aan dat bestanden niet kunnen worden gesynchroniseerd. Je kunt nog steeds bestanden verplaatsen of verwijderen of de naam ervan wijzigen.

Maximum aantal bestanden en mappen

Je kunt zoveel bestanden en mappen opslaan als je cloudopslag toelaat, maar je kunt niet meer dan het volgende aantal bestanden en mappen synchroniseren:

• 350.000 bestanden
  • 150.000 mappen

Dit omvat niet de bestanden, mappen of submappen die door anderen met jou zijn gedeeld. Denk er ook aan dat bestanden en mappen die je niet definitief hebt verwijderd, nog steeds meetellen voor je cloudopslag.

Bestanden definitief verwijderen om cloudopslag vrij te maken

Zorg dat je verwijderde bestanden geen waardevolle opslagruimte in beslag nemen door ze definitief te verwijderen. Lees hoe je bestanden definitief kunt verwijderen om opslag vrij te maken

Upgrade je opslag om bestanden te blijven synchroniseren en meer bestanden in de cloud op te slaan.

Hoe kan ik mijn Cloud-opslag upgraden?

Als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je een lidmaatschap met extra opslag aanschaffen via je Adobe ID-account. Voor instructies raadpleeg je:

Ben je een team- of ondernemingsklant? Zie Opslagupgrade voor ondernemingen en teams​ voor meer informatie over opslagupgrades.

Vraag het de community

Stel vragen en krijg direct antwoord van experts.

Nu vragen.