Handboek Annuleren

Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt

1. Creative Cloud-handboek
  2. Inleiding tot Creative Cloud
    1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
    2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
  3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
    1. Creative Cloud-apps downloaden
    2. Creative Cloud-apps openen
    3. De werkruimte Start
    4. Creative Cloud-apps bijwerken
    5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
    6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
    7. Creative Cloud-apps verwijderen
  4. Je account beheren
    1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
    2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
    3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
    4. Creditcard en factuuradres bijwerken
    5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
    6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
    7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
  5. Creative Cloud-services
    1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
    2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
    3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
  6. Samenwerkings- en opslagservices
    1. Wat zijn clouddocumenten?
    2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
    3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
    4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
    5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
    6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
    7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
    10. Veelgestelde vragen over samenwerking
    11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
    12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
    13. Synchronisatieopties instellen
  7. Mobiele Creative Cloud-apps
    1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
    2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
  8. Ondernemingen en teams
    1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
    2. Leren en ondersteuning voor teams
    3. Snelstartgids voor teamleden

Je Adobe Creative Cloud-lidmaatschap omvat cloudopslag. Ontdek hoeveel opslag je hebt gebruikt en hoe je deze kunt upgraden.

Ondernemingsklant? Zie Opslagruimte voor ondernemingen beheren voor meer informatie over Creative Cloud-opslag voor ondernemingsklanten.

Hoeveel opslagruimte heb ik?

Ga naar Jouw werk op de Creative Cloud-website. (Meld je aan als dat wordt gevraagd)

Je gebruikte opslagruimte staat in de linkerbenedenhoek van de pagina.

Opslag controleren

Wanneer je de muis boven je gebruikte opslag beweegt, zie je de beschikbare cloudopslag.

Muis over opslag bewegen
 Wanneer je de muis boven je gebruikte opslag (A) beweegt, zie je de beschikbare cloudopslag (B).

Je kunt ook de beschikbare cloudopslag bekijken in de Creative Cloud desktop-app, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Je kunt ook de beschikbare cloudopslag bekijken in de Creative Cloud desktop-app, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Creative Cloud desktop-app

Klik op het cloudpictogram in de rechterbovenhoek. Je cloudopslag en de status van de bestandssynchronisatie worden weergegeven.

Cloudopslag weergeven in de Creative Cloud desktop-app

Photoshop of Illustrator

Selecteer in het startscherm het cloudpictogram in de rechterbovenhoek. Je cloudopslag en de status van de bestandssynchronisatie worden weergegeven.

Cloudopslag binnen de app weergeven

Wat telt mee voor mijn cloudopslagquotum?

Je totale cloudopslag is afhankelijk van je lidmaatschap. De bestanden op de volgende locaties (behalve Adobe Spark) tellen mee voor je totale cloudopslag.

Tellen samen mee voor je totale cloudopslag Telt niet mee voor cloudopslag

Creative Cloud

Lightroom

Document Cloud

Creative Cloud Express-app

• Gesynchroniseerde bestanden
  • Clouddocumenten
  • Verwijderde bestanden
  • Bibliotheken
  • Foto's en albums
  • Bewerkte bestanden
  • Geïmporteerde of verwijderde bestanden
  • Alle documenten
  • Bestanden met ster
  • Gedeelde bestanden
  • Projecten en merkbestanden
  • Afbeeldingen en webpagina's
  • Video's

Wat gebeurt er als ik mijn opslaglimiet overschrijd?

De Creative Cloud desktop-app synchroniseert tot 1 GB meer dan je quota van elk apparaat. Daarna worden nieuwe bestanden niet meer gesynchroniseerd en word je gewaarschuwd dat je de quota overschrijdt. Een rood uitroepteken geeft aan dat bestanden niet kunnen worden gesynchroniseerd. Je kunt nog steeds bestanden verplaatsen of verwijderen of de naam ervan wijzigen.

Maximum aantal bestanden en mappen

Je kunt zoveel bestanden en mappen opslaan als je cloudopslag toelaat, maar je kunt niet meer dan het volgende aantal bestanden en mappen synchroniseren:

• 350.000 bestanden
  • 150.000 mappen

Dit omvat niet de bestanden, mappen of submappen die door anderen met jou zijn gedeeld. Denk er ook aan dat bestanden en mappen die je niet definitief hebt verwijderd, nog steeds meetellen voor je cloudopslag.

Bestanden definitief verwijderen om cloudopslag vrij te maken

Zorg dat je verwijderde bestanden geen waardevolle opslagruimte in beslag nemen door ze definitief te verwijderen. Lees hoe je bestanden definitief kunt verwijderen om opslag vrij te maken

Upgrade je opslag om bestanden te blijven synchroniseren en meer bestanden in de cloud op te slaan.

Hoe kan ik mijn cloudopslag upgraden?

Als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je een lidmaatschap met extra opslag aanschaffen via je Adobe ID-account. Voor instructies raadpleeg je:

Team- en ondernemingsklant? Zie Opslagupgrade voor ondernemingen en teams​ voor meer informatie over opslagupgrades.