Verwijder de Adobe Application Manager en installeer de Creative Cloud-desktopapp.

Wanneer u een Adobe Creative Cloud-toepassing downloadt en installeert, dan wordt de Creative Cloud-bureabladapp gedownload en geïnstalleerd om uw Creative Cloud-apps te beheren. Bij oudere besturingssystemen werden deze procesen door de Adobe Application Manager (AAM) behandeld die door de Creative Cloud-desktopapp is vervangen.

Als u op MAC OS x 10.7, Windows 7 of hoger, gebruikt en AAM nog op uw computer hebt, dan zal AAM automatisch de Creative Cloud-desktopapp bijwerken als u lid van Creative Cloud wordt en een app downloadt.

Probleem

AAM werkt de Creative Cloud-desktopapp niet automatisch bij of u ontvangt de volgende foutmelding: „Browser kan dit adres niet openen omdat het protocol (AAM) aan geen enkel programma is gekoppeld.“

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen in volgorde uit.

Opmerking:

Een oudere versie van AAM (versie 7.0.0.414) werkt de Creative Cloud-desktopapp niet automatisch bij.

Oplossing 1: herstel de invoegtoepassing van de browser.

Mac OS X 10.7 en nieuwer

1. Verwijder de invoegtoepassing AdobeAAMDetect. uit HD-bibliotheek/Internet-plug-ins.

2. Start de browser opnieuw.

3. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord en download de Creative Cloud-desktopapplicatie.

Windows 7 en 8

1. Ga in Windows Verkenner naar de volgende locatie en wijzig de naam van OOBE naar OOBE_old.

• Windows 7 en 8 (32-bit): \Programmabestanden (x86)\Algemene bestanden\Adobe
    • Windows 7 en 8 (64-bit): \Programmabestanden\Algemene bestanden\Adobe
  2. Start de browser opnieuw.

3. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord en download de Creative Cloud desktop-app.

Oplossing 2: installeer de nieuwste versie van de Creative Cloud desktop-app opnieuw met de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.

Windows

1. Klik op Start > Configuratiescherm.

2. Dubbelklik op Programma's en onderdelen, selecteer Adobe Creative Cloud en klik op Verwijderen.

3. Volg de instructies op het scherm.

4. Volg de instructies nadat u op de Adobe CC Cleaner Tool-koppeling hebt geklikt om de Creative Cloud-desktopapp te verwijderen.

5. Ga naar Creative Cloud-desktopapp om te downloaden en installeren.

Mac OS

1. Ga naar [vaste schijf] > Toepassingen > Hulpprogramma > Adobe Installers.

2. Dubbelklik op het pictogramAdobe Creative Cloud installeren.

3. Volg de instructies op het scherm.

4. Volg de instructies nadat u op de Adobe CC Cleaner Tool-koppeling hebt geklikt om de Creative Cloud-desktopapp te verwijderen.

5. Ga naar Creative Cloud-desktopapp om te downloaden en installeren.

Oplossing 3: probeer een andere browser.

Als u nog steeds problemen ondervindt, herhaalt u de bovenstaande oplossingen in een andere webbrowser.