Activeer de Adobe CC Cleaner Tool om bepaalde installatieproblemen met Creative Suite op te lossen.

Opmerking:

Om te zorgen dat u over de nieuwste en beste tools beschikt, is Creative Cloud nu de enige mogelijkheid om Adobe Creative-software aan te schaffen. Voor meer informatie gaat u naar de Adobe Creative Cloud-pagina.

Aan de slag

Met de Creative Cloud Cleaner Tool kunt u de records voor Creative Cloud of Adobe Creative Suite-applicaties nauwkeuriger verwijderen die mogelijk beschadigd zijn geraakt of die problemen veroorzaken met een nieuwe installatie. Het kan vooral handig zijn als u een voorlopige versie van de software op uw systeem hebt geïnstalleerd en het nu wilt verwijderen.

Als u problemen ondervindt bij het installeren van Creative Cloud-apps, Creative Suite-apps (CS3-CS6), Photoshop Elements of Adobe Premiere Elements, kan de Adobe Creative Cloud (CC) Cleaner Tool u helpen.Als u geen verbinding kunt maken met de Adobe-servers, kan de Cleaner Tool helpen door items in de hostbestanden van uw computer te verwijderen die toegang tot Adobe-software en -servers blokkeren.

De CC Cleaner Tool uitvoeren

Uw besturingssysteem kiezen

De Cleaner Tool uitvoeren in Windows

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties door een van de volgende te doen:

• Windows 10, 8, 7 of Vista: kies Start > Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen.
    • Windows XP: kies Start > Configuratiescherm en dubbelklik op Programma's toevoegen of verwijderen.
  3. Selecteer de applicaties die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen of Installatie ongedaan maken.

Installatie app ongedaan maken
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

5. Start uw computer opnieuw op.

6. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe

Als u wordt gevraagd een bestand te downloaden of op te slaan, klikt u op Bestand opslaan om het naar uw computer te downloaden.

7. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand AdobeCreativecloudCleanerTool.exe en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.

Als u het gedownloade bestand niet kunt vinden, zie dan Uw gedownloade Adobe-app of -bestand zoeken.

Adobe CC Cleaner Tool

Opmerking:

Als de optie Als administrator uitvoeren niet beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop klikt, dubbelklikt u op AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe om het EXE-bestand uit te voeren.

8. Volg de aanwijzingen op het scherm in deze volgorde:

• Kies uw taal: druk op E voor Engels of J voor Japans, en druk vervolgens op Enter.
    • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: druk op Y als u hiermee akkoord gaat of op N als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt). Druk op Enter.
    • Selecteer het product dat u wilt verwijderen: druk op het nummer dat overeenkomt met de productnaam en druk vervolgens op Enter.
    • Bevestig dat u het product wilt verwijderen: druk op Y en druk vervolgens op Enter.
    • (Optioneel) Als u geen verbinding kunt maken met de Adobe-servers herhaalt u deze stappen om uw hostbestanden te repareren. Na het accepteren van de licentieovereenkomst voor eindgebruikers, drukt u op 12 om de optie voor hostbestanden te selecteren. Bevestig dat u de hostbestanden wilt herstellen: druk op Y en druk vervolgens op Enter. De Cleaner Tool maakt een back-up van de hostbestanden (hosts_bkup) in dezelfde map, die u kunt terugzetten als er een probleem optreedt.
  9. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, drukt u op Enter en start u uw computer opnieuw.

10. Om te controleren of CC Cleaner Tool succesvol is voltooid, opent u in een teksteditor, zoals WordPad, het Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.logboek. De locatie van dit bestand is afhankelijk van uw Windows-versie:

• Windows 10, 8, 7 of Vista: C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]
    • Windows XP: C:\Documenten en instellingen\[gebruikersnaam]
  11. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

12. Zodra u de Adobe CC Cleaner Tool hebt uitgevoerd, installeert u uw Creative Cloud- of Creative Suite-applicatie. Raadpleeg een van de volgende documenten voor instructies:

CC Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Om Cloud of Adobe Creative Suite-applicaties te verwijderen, gaat u in de Finder naar Applicaties > Hulpmiddelen > Adobe Installers.

3. Dubbelklik op het verwijderingsprogramma van de applicatie.

Installatie app ongedaan maken
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

5. Start uw computer opnieuw op.

6. Download de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac: klik op de link om het bestand te downloaden (AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg).

Als u wordt gevraagd een bestand te downloaden of op te slaan, klikt u op Bestand opslaan om het naar uw computer te downloaden.

7. Om de Adobe CC Cleaner Tool uit te voeren, dubbelklikt u op het bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Hulpprogramma Adobe CC cleaner
  8. Dubbelklik op Adobe Creative Cloud Cleaner Tool en volg de instructies op het scherm in deze volgorde:

• Kies uw taal: typ e voor Engels of j voor Japans, en druk op Return.
    • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: typ y als u hiermee akkoord gaat of n als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt). Druk op Return.
    • Selecteer in het menu in de rechterbovenhoek van het scriptvenster de versie van de toepassing die u wilt verwijderen. Druk op Return.
    • Kies in de tabel, selecteer een app die u wilt verwijderen, en klik vervolgens op Verwijderen. (Klik op Alles opschonen om alle installatiebestanden voor de versie van het CC- of CS-product dat u in stap c hebt gekozen, te verwijderen.)
    • (Optioneel) als u geen verbinding kunt maken met de Adobe-servers selecteert u Hostbestanden herstellen in de tabel om uw hostbestanden te herstellen en klikt u vervolgens op Opschonen.De Cleaner Tool maakt een back-up van de hostbestanden (hosts_bkup) in dezelfde map, die u kunt terugzetten als er een probleem optreedt.

Opmerking:

De licentieovereenkomst voor eindgebruikers wordt, afhankelijk van de taalinstelling van de hoofdgebruikersaccount, weergegeven in het Engels of Japans.

9. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool succesvol is voltooid, klikt u op Sluiten en start u uw computer opnieuw.

10. Om te controleren dat Adobe CC Cleaner Tool succesvol is voltooid, opent u in een teksteditor, zoals TextEdit, het //Gebruikers/[gebruikersnaam]/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.logboek.

11. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

12. Zodra u de Adobe CC Cleaner Tool hebt uitgevoerd, installeert u uw Creative Cloud- of Creative Suite-applicatie. Raadpleeg een van de volgende documenten voor instructies:

Alles of geselecteerde producten verwijderen (alleen voor Enterprise-gebruikers)

Opmerking:

Deze informatie is alleen voor Enterprise-installatiebeheerders.

Selecteer om te beginnen de relevante optie en uw besturingssysteem.

Voer de Adobe CC Cleaner Tool in stille modus uit om alle producten weer te geven die de tool kan verwijderen. Hiermee kunt u alle CC- of CS-apps die op de computer zijn geïnstalleerd, of geselecteerde apps verwijderen door de regels in een XML-bestand dat de tool genereert, uit te schakelen.

Alle producten verwijderen (Windows)

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties. Voer stap 2 tot en met 5 uit in de bovenstaande sectie CC Cleaner Tool voor Windows uitvoeren.
  3. Activeer de Adobe CC Cleaner Tool door deze stappen in volgorde te volgen:

• Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Maak een map met de naam AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win en kopieer het bestand naar deze map.
    • Kies Start > Uitvoeren en typ cmd.
    • Ga in het opdrachtpromptvenster naar de map AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win die u hebt gemaakt.
    • Typ AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS
    • Als u Flash Player wilt verwijderen, typt u AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS --removeFP=1.
  4. Controleer of de CC Cleaner Tool succesvol is voltooid. Voer stap 11 en 12 in de sectie CC Cleaner Tool voor Windows uitvoeren uit.

Geselecteerde producten verwijderen (Windows)

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties. Voer stap 2 tot en met 5 uit in de bovenstaande sectie CC Cleaner Tool voor Windows uitvoeren.

3. Activeer de Adobe CC Cleaner Tool door deze stappen in volgorde te volgen:

• Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Maak een map met de naam AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win en kopieer het bestand naar deze map.
    • Kies Start > Uitvoeren en typ cmd.
    • Ga in het opdrachtpromptvenster naar de map AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win die u hebt gemaakt.
    • Typ AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --createCleanup = [absoluut pad naar de map waarin u het XML-bestand wilt opslaan].

Opmerking: zorg ervoor dat er één spatie staat na .exe. Voeg geen extra spaties toe aan deze opdracht.

• Kies uw taal: druk op E voor Engels of J voor Japans.
    • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: druk op Y als u hiermee akkoord gaat of N als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt).

Het XML-bestand dat de tool genereert, bevat een lijst met producten die op de computer zijn geïnstalleerd. Alle productinvoeringen zijn standaard gecommentarieerd in het XML-bestand. Bijvoorbeeld:

XML-bestand opschonen

Opmerking:

Het XML-bestand geeft alle CS5 tot CS5.5-producten weer in een </CS5>label.

4. Hef opmerkingen bij ingangen op voor de producten waarop u de Adobe CC Cleaner Tool wilt uitvoeren. Als u bijvoorbeeld Adobe SpeedGrade CC en Adobe Contribute CS5.5 wilt opschonen, bewerkt u het XML-bestand als volgt:

Bewerkingen opschonen van XML-bestand
  5. In de modus met verhoogde bevoegdheden activeert u de Adobe CC Cleaner Tool met de volgende argumenten:

AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --cleanupXML= [Absoluut pad naar opschoning xml]
    .

6. Controleer of de Adobe CC Cleaner Tool succesvol is voltooid. Voer stap 11 en 12 in de sectie CC Cleaner Tool voor Windows uitvoeren uit.

Alle producten verwijderen (Mac OS)

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties. Voer stap 2 tot en met 5 in de sectie CC Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren uit.

3. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dubbelklik op het bestandAdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

5. Typ de volgende opdracht in een Terminal-venster:

sudo[pad naar Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS.

6. Controleer of de Adobe CC Cleaner Tool succesvol is voltooid. Voer stap 11 en 12 in de sectie CC Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren uit.

Geselecteerde producten verwijderen (Mac OS)

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties. Voer stap 2 tot en met 5 in de sectie CC Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren uit.

3. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dubbelklik op het bestandAdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

5. Typ de volgende opdracht in een Terminal-venster:

sudo[pad naar Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --createCleanup=[absoluut pad naar map om xml te maken].

6. Voer het wachtwoord van de hoofdgebruiker in en accepteer de licentieovereenkomst voor eindgebruikers.

Het XML-bestand dat wordt weergegeven, bevat een lijst met producten die op de computer zijn geïnstalleerd. Bijvoorbeeld:

XML-bestand opschonen

Opmerking:

Het XML-bestand geeft alle CS5 tot CS5.5-producten weer in een </CS5>label.

7. Hef opmerkingen bij ingangen op voor de producten waarop u de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool wilt uitvoeren. Als u bijvoorbeeld Adobe SpeedGrade CC en Adobe Contribute CS5.5 wilt opschonen, bewerkt u het XML-bestand als volgt:

Bewerkingen opschonen van XML-bestand
  8. Voer de Adobe CC Cleaner Tool in de modus met uitgebreide bevoegdheden uit met het volgende argument: \

sudo /Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --cleanupXML=[absoluut pad naar opschonen. xml].

9. Controleer of de CC Cleaner Tool succesvol is voltooid. Voer stap 11 en 12 in de sectie CC Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren uit.