Voer de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool uit om installatieproblemen met Creative Cloud of Creative Suite op te lossen.

De Creative Cloud Cleaner Tool wordt gebruikt om de installatierecords voor Creative Cloud- of Creative Suite-toepassingen te verwijderen die mogelijk beschadigd zijn geraakt of die problemen veroorzaken met een nieuwe installatie. U kunt de tool ook gebruiken om pre-release software op uw systeem te verwijderen of als u geen verbinding kunt maken met Adobe-servers.

Hebt u problemen met het synchroniseren van middelen?

Als u problemen ondervindt met het synchroniseren van uw middelen, bestanden en mappen, moet u mogelijk het item CoreSync uit de Cleaner Tool verwijderen. Zie Creative Cloud Cleaner Tool uitvoeren voor meer informatie.

Voer de Creative Cloud Cleaner Tool uit

Als u een app wilt verwijderen met de Creative Cloud Cleaner Tool, moet u de app-items uit de tool verwijderen. U moet het item CoreSync op dezelfde manier verwijderen om problemen met synchronisatie op te lossen.

Let op:

Zorg dat u alle Adobe Creative Cloud-toepassingen afsluit en alle CC-processen beëindigt voordat u de Creative Cloud Cleaner Tool uitvoert.

Kies uw besturingssysteem om toegang tot specifieke instructies te krijgen.

Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken om items voor apps of CoreSync te verwijderen | Windows

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties door een van de volgende te doen:

• Windows 10, 8, 7 of Vista: kies Start > Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen.
    • Windows XP: kies Start > Configuratiescherm en dubbelklik op Programma's toevoegen of verwijderen.
  3. Selecteer de applicaties die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen of Installatie ongedaan maken.

Een app verwijderen
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

5. Start uw computer opnieuw op.

6. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe

Als u wordt gevraagd een bestand te downloaden of op te slaan, klikt u op Bestand opslaan om het naar uw computer te downloaden.

7. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand AdobeCreativecloudCleanerTool.exe en selecteer vervolgens Als administrator uitvoeren.

Als u het gedownloade bestand niet kunt vinden, zie dan Uw gedownloade Adobe-app of -bestand zoeken.

Adobe CC Cleaner Tool

Opmerking:

Als de optie Als administrator uitvoeren niet beschikbaar is wanneer u met de rechtermuisknop klikt, dubbelklikt u op AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe om het EXE-bestand uit te voeren.

8. Volg de aanwijzingen op het scherm in deze volgorde:

1. Kies uw taal: typ e voor Engels of j voor Japans en druk op Enter.
    2. Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: typ y als u hiermee akkoord gaat of n als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt). Druk op Enter.
    3. Typ het nummer dat overeenkomt met de optie die u wilt selecteren en druk op Enter. Typ bijvoorbeeld 4 (CC Apps) als u een Creative Cloud-app wilt verwijderen.
    4. Selecteer vervolgens de toepassing die u wilt verwijderen door het nummer in te typen dat overeenkomt met de toepassingsnaam en druk op Enter.
      Om CoreSync te verwijderen, typ 1 of 4, en druk op Enter. Typ daarna het nummer in dat overeenkomt met CoreSync en druk op Enter.
    5. Bevestig dat u het product wilt verwijderen: typ j en druk op Enter.
    6. (Optioneel) Als u geen verbinding kunt maken met de Adobe-servers herhaalt u deze stappen om uw hostbestanden te repareren. Na het accepteren van de licentieovereenkomst voor eindgebruikers, typt u 12 om de optie voor hostbestanden te selecteren. Bevestig dat u de hostbestanden wilt herstellen: typ y en druk vervolgens op Enter. De Cleaner Tool maakt een back-up van de hostbestanden (hosts_bkup) in dezelfde map, die u kunt terugzetten als er een probleem optreedt.
  9. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is uitgevoerd, drukt u op Enter en start u uw computer opnieuw.

10. Om te controleren of de Creative Cloud Cleaner Tool is voltooid, opent u het Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log in een teksteditor (zoals WordPad). De locatie van dit bestand is afhankelijk van uw Windows-versie:

• Windows 10, 8, 7 of Vista: C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]
    • Windows XP: C:\Documenten en instellingen\[gebruikersnaam]
  11. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

12. Zodra u de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool hebt uitgevoerd, installeert u uw Creative Cloud- of Creative Suite-toepassing.

Zie de volgende link voor instructies:

De Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken om items voor apps of CoreSync te verwijderen | macOS

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Om Cloud of Adobe Creative Suite-applicaties te verwijderen, gaat u in de Finder naar Applicaties > Hulpmiddelen > Adobe Installers.

3. Dubbelklik op het verwijderingsprogramma van de applicatie.

Installatie app ongedaan maken
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verwijdering te voltooien.

5. Start uw computer opnieuw op.

6. Download de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac: klik op de link om het bestand te downloaden (AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg).

Als u wordt gevraagd een bestand te downloaden of op te slaan, klikt u op Bestand opslaan om het naar uw computer te downloaden.

7. Om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool uit te voeren, dubbelklikt u op het bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

Hulpprogramma Adobe CC cleaner
  8. Dubbelklik op Adobe Creative Cloud Cleaner Tool en volg de instructies op het scherm in deze volgorde:

1. Selecteer uw taal uit het menu rechtsboven in het venster.
    2. Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: klik op Accepteren als u hiermee akkoord gaat of Afsluiten als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt).
    3. Selecteer een optie uit het menu rechtsboven in het venster. Selecteer bijvoorbeeld CC Apps als u een Creative Cloud-app wilt verwijderen.

4. In de tabel selecteert u de app die u wilt verwijderen en klikt u vervolgens op Geselecteerde herstellen. (Klik op Alles opschonen om alle installatiebestanden voor de optie die u in stap c hebt gekozen, te verwijderen.)
      Dit geldt ook als u CoreSync wilt opschonen: zorg er allereerst voor dat u Alles hebt geselecteerd in het pop-upmenu. Selecteer vervolgens CoreSync in de lijst en klik op Geselecteerde opschonen.
    5. (Optioneel) Als u geen verbinding kunt maken met de Adobe-servers, selecteert u Hostbestand herstellen in de tabel om uw hostbestanden te herstellen en klikt u vervolgens op Geselecteerde opschonen.De Cleaner Tool maakt een back-up van de hostbestanden (hosts_bkup) in dezelfde map, die u kunt terugzetten als er een probleem optreedt.

Opmerking:

De licentieovereenkomst voor eindgebruikers wordt, afhankelijk van de taalinstelling van de hoofdgebruikersaccount, weergegeven in het Engels of Japans.

9. Wanneer u het bericht ziet dat de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool succesvol is voltooid, klikt u op Sluiten en start u uw computer opnieuw.

10. Om te controleren of de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is voltooid, opent u /Users/[user name]/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.log in een teksteditor (zoals TextEdit).

11. Bekijk de ingangen in het logboekbestand. Als een van deze ingangen een fout aangeeft, neemt u contact met ons op.

12. Zodra u de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool hebt uitgevoerd, installeert u uw Creative Cloud- of Creative Suite-applicatie. Raadpleeg een van de volgende documenten voor instructies:

Alles of geselecteerde producten verwijderen (alleen voor Enterprise-gebruikers)

Opmerking:

Deze informatie is alleen voor Enterprise-installatiebeheerders.

Selecteer om te beginnen de relevante optie en uw besturingssysteem.

Voer de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool in stille modus uit om alle producten weer te geven die de tool kan verwijderen. Hiermee kunt u alle Creative Cloud- of Creative Suite-apps die op de computer zijn geïnstalleerd of geselecteerde apps verwijderen door de regels in een XML-bestand dat de tool genereert, uit te schakelen.

Alle producten verwijderen (Windows)

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties. Volg stappen 2 tot en met 5 in de sectie Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows uitvoeren.
  3. Activeer de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool door deze stappen in volgorde te volgen:

• Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Maak een map met de naam AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win en kopieer het bestand naar deze map.
    • Kies Start > Uitvoeren en typ cmd.
    • Ga in het opdrachtpromptvenster naar de map AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win die u hebt gemaakt.
    • Typ AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS
    • Als u Flash Player wilt verwijderen, typt u AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS --removeFP=1.
  4. Controleer of de Creative Cloud Cleaner Tool is voltooid. Volg stappen 11 en 12 in de sectie Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows uitvoeren.

Geselecteerde producten verwijderen (Windows)

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties. Volg stappen 2 tot en met 5 in de sectie Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows uitvoeren.

3. Activeer de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool door deze stappen in volgorde te volgen:

• Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe.
    • Maak een map met de naam AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win en kopieer het bestand naar deze map.
    • Kies Start > Uitvoeren en typ cmd.
    • Ga in het opdrachtpromptvenster naar de map AdobeCreativeCloudCleanerTool_Win die u hebt gemaakt.
    • Typ AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --createCleanup = [absoluut pad naar de map waarin u het XML-bestand wilt opslaan].

Opmerking: zorg ervoor dat er één spatie staat na .exe. Voeg geen extra spaties toe aan deze opdracht.

• Kies uw taal: druk op E voor Engels of J voor Japans.
    • Lees de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Adobe: druk op Y als u hiermee akkoord gaat of N als u niet akkoord gaat (in dat geval wordt het script gestopt).

Het XML-bestand dat de tool genereert, bevat een lijst met producten die op de computer zijn geïnstalleerd. Alle productinvoeringen zijn standaard gecommentarieerd in het XML-bestand. Bijvoorbeeld:

XML-bestand opschonen

Opmerking:

Het XML-bestand geeft alle CS5 tot CS5.5-producten weer in een </CS5>label.

4. Hef opmerkingen bij ingangen op voor de toepassingen waarop u de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool wilt uitvoeren. Als u bijvoorbeeld Adobe SpeedGrade CC en Adobe Contribute CS5.5 wilt opschonen, bewerkt u het XML-bestand als volgt:

Bewerkingen opschonen van XML-bestand
  5. In de modus met verhoogde bevoegdheden voert u de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool uit met het volgende argument:

AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe --cleanupXML=[Absolute path to cleanup xml]
    .

6. Controleer of de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is voltooid. Volg stappen 11 en 12 in de sectie Creative Cloud Cleaner Tool voor Windows uitvoeren.

Alle producten verwijderen (macOS)

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties. Volg stappen 2 tot en met 5 in de sectie Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren.

3. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dubbelklik op het bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

5. Typ de volgende opdracht in een Terminal-venster:

sudo[pad naar Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool ‐‐removeAll= CREATIVECLOUDCS6PRODUCTS.

6. Controleer of de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool is voltooid. Volg stappen 11 en 12 in de sectie Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren.

Geselecteerde producten verwijderen (macOS)

1. Maak een back-up van alle bestanden die in de mappen van uw Adobe-product staan, inclusief aangepaste plug-ins of profielen die u hebt geïnstalleerd.

2. Verwijder Creative Cloud- of Creative Suite-applicaties. Volg stappen 2 tot en met 5 in de sectie Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren.

3. Klik op de volgende link om de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac te downloaden: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

4. Dubbelklik op het bestand AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg.

5. Typ de volgende opdracht in een Terminal-venster:

sudo[pad naar Adobe Creative Cloud Cleaner Tool.app]/Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --createCleanup=[absoluut pad naar map om xml te maken].

6. Voer het wachtwoord van de hoofdgebruiker in en accepteer de licentieovereenkomst voor eindgebruikers.

Het XML-bestand dat wordt weergegeven, bevat een lijst met producten die op de computer zijn geïnstalleerd. Bijvoorbeeld:

XML-bestand opschonen

Opmerking:

Het XML-bestand geeft alle CS5 tot CS5.5-producten weer in een </CS5>label.

7. Hef opmerkingen bij ingangen op voor de producten waarop u de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool wilt uitvoeren. Als u bijvoorbeeld Adobe SpeedGrade CC en Adobe Contribute CS5.5 wilt opschonen, bewerkt u het XML-bestand als volgt:

Bewerkingen opschonen van XML-bestand
  8. Voer de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool uit in de modus met uitgebreide bevoegdheden met het volgende argument:

sudo /Contents/MacOS/Adobe Creative Cloud Cleaner Tool --cleanupXML=[absoluut pad naar opschonen. xml].

9. Controleer of de Creative Cloud Cleaner Tool is voltooid. Volg stappen 11 en 12 in de sectie Creative Cloud Cleaner Tool voor Mac OS uitvoeren.