De tool Creative Cloud opschonen gebruiken | Geavanceerde stappen

De Adobe Creative Cloud Cleaner-tool is bedoeld voor geavanceerde computergebruikers en kan veel voorkomende problemen oplossen (zoals het verwijderen van oude software van de Adobe, het opschonen van beschadigde installatiebestanden en het herstellen van uw hostbestanden om een verbinding met Adobe-servers tot stand te brengen).

Wat is het gereedschap Creative Cloud opschonen?

De tool Creative Cloud opschonen is een hulpprogramma waarmee ervaren gebruikers corrupte installaties kunnen opschonen. Het verwijdert of lost probleemdossiers op en lost toestemmingskwesties in registratiesleutels op.

Wanneer moet ik de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken?

De tool Creative Cloud opschonen gebruiken met de nodige voorzorgsmaatregelen (zoals het maken van back-ups van relevante mappen) in het geval van deze problemen.

• U hebt al geprobeerd repareren of verwijderen de desktop-app van het Creative Cloud, maar kan uw Creative Cloud-app nog steeds niet bijwerken of installeren.
  • Je wilt oudere Adobe software volledig verwijderen.
  • Uw Creative Cloud-app kan niet worden gestart, ook al hebt u al geprobeerd de app te verwijderen en opnieuw te installeren.
  • U kunt zich niet aanmelden bij Adobe-apps, zelfs niet na meerdere pogingen deze gemeenschappelijke oplossingen.
  • U kunt geen verbinding maken met Adobe-servers en u hebt beperkte toegang tot Adobe-apps en -services, zelfs niet nadat u hebt geprobeerd deze gemeenschappelijke oplossingen.

Belangrijke eerste stappen

Volg deze stappen voordat u de tool Creative Cloud opschonen uitvoert om mogelijk gegevensverlies te voorkomen. Zorg altijd dat u de benodigde back-ups hebt gemaakt voor uw bestanden en mappen.

1. Het gereedschap Logverzamelaar uitvoeren om een back-up van uw logbestanden te maken.

Waarom het gereedschap Logverzamelaar uitvoeren?

Dankzij de logbestanden is het gemakkelijker voor de klantenservice van de Adobe om u te helpen als er een fout optreedt met het hulpprogramma Creative Cloud opschonen en u besluit contact met ons op te nemen.

2. De synchronisatiestatus controleren van uw Creatives Cloud in de desktop-app van het Creative Cloud. Wacht tot al uw bestanden volledig zijn gesynchroniseerd.

Bestanden die niet naar uw Creative Cloud-account zijn gesynchroniseerd, kunnen mogelijk verloren gaan.

3. Sluiten Creative Cloud Core Service en Adobe-inhoud synchroniseren in Taakmanager (Windows) of Activiteitenmonitor (macOS).

4. Sla een kopie van de volgende items op:

macOS

~/Library/Application Support/Adobe/CoreSync/

(Als de bibliotheekinhoud voor u verborgen is, raadpleegt u Kan geen gebruikersbibliotheekbestanden zien in MacOS X 10.7 en hoger.)

Windows

• C:\Users\<username>\AppData\Local\Adobe\AdobeSync\CoreSync
    • C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Adobe\CoreSync

Heb je niet genoeg ruimte? Als er onvoldoende ruimte is, kunt u de cloudnative in de map CoreSync en sla de kopie op. Voor Windows: cloudnative kan aanwezig zijn in een van beide of beide hierboven vermelde mappen.

5. Sluit alle open Adobe-apps af, inclusief de desktop-app zelf.

6. Sluit de resterende Adobe-achtergrondprocessen in Taakbeheer (Windows) of Activiteitenmonitor (macOS).

• Creative Cloud
    • Creative Cloud-inhoudsbeheer
    • Synchronizer Creative Cloud Libraries
    • Help bij Adobe Content Synchronizer
    • Creative Cloud Interprocess Service
    • armsvc
    • AGS-service
  7. Sla een kopie op van alle inhoud die is opgeslagen in de mappen met producten van de Adobe, inclusief plug-ins en voorkeursbestanden van derden.

Is er bijvoorbeeld een insteekmodule van derden die u hebt gebruikt voor Adobe XD, of een Photoshop-werkruimte die u hebt opgeslagen? Houd een kopie van de mappen op de locatie waar u ze hebt. Ga voor meer informatie over het migreren van voorinstellingen, handelingen en instellingen in Photoshop naar Voorinstellingen, handelingen en instellingen migreren.

8. Als u verouderde Adobe-apps verwijdert, slaat u een kopie op van uw oude installatiebestanden.

Let op:

Adobe biedt alleen downloads om de twee meest recente versies van uw Creative Cloud-apps te installeren. Als u toegang tot oudere versies nodig hebt, kunt u deze niet verwijderen zonder eerst te zorgen dat u de schijven of eerder opgeslagen installatieprogramma's opnieuw kunt installeren (downloads voor oudere versies worden niet meer geleverd door Adobe).

9. Zorg ervoor dat u alle vereiste voorzorgsmaatregelen hebt genomen door de aanbevolen back-ups te maken voordat u het programma uitvoert.

De tool Creative Cloud opschonen gebruiken

Kies uw besturingssysteem voor toegang tot specifieke instructies.

Creative Cloud opschonen gebruiken voor Windows

1. Downloaden de Adobe Creative Cloud Cleaner-tool.

Klik op Bestand opslaan om het bestand op uw apparaat te downloaden.

2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand en kies Als beheerder uitvoeren.

Opmerking:

Als Als beheerder uitvoeren is niet beschikbaar als u met de rechtermuisknop klikt en vervolgens dubbelklikt AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe om het bestand uit te voeren.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm in deze volgorde:

a) Kies uw taal: Type e voor het Engels of j voor Japans en druk op Enter.

b) Bekijk de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van de Adobe: Type y om te accepteren of n om te weigeren (als u dit niet doet, stopt het script). Drukken Enter.

c) Typ het getal dat overeenkomt met de optie die u wilt selecteren en druk op Enter. Typ bijvoorbeeld 4 (CC-toepassingen) als u een Creative Cloud-app wilt verwijderen.

d) Selecteer vervolgens de app die u wilt verwijderen door het nummer te typen dat overeenkomt met de naam van de app en druk op Enter.
    Als u problemen ondervindt met bestandssynchronisatie, moet u mogelijk Adobe-inhoud synchroniseren. Typ 1 of 4 en druk op Enter. Typ vervolgens het getal dat overeenkomt met Adobe-inhoud synchroniseren en drukken Enter

e) Bevestig dat u het item wilt verwijderen: Type y en druk vervolgens op Enter.

f) (Optioneel) Als u geen verbinding kunt maken met de servers van de Adobe, herhaalt u deze stappen om uw hostbestand te herstellen. Nadat u de licentieovereenkomst voor eindgebruikers hebt geaccepteerd, typt u 12 om de optie voor het hostbestand te selecteren. Bevestig dat u het hostbestand wilt herstellen: type y en druk vervolgens op Enter. Met de Cleaner-tool maakt u een back-up van het hostbestand (hosts_bkup) in dezelfde map, die u kunt herstellen als er een probleem optreedt.

4. Als het bericht "Adobe Creative Cloud Cleaner Tool completed successfully" (Cleaner tool) verschijnt, drukt u op Enter en start de computer opnieuw op.

5. Wanneer u het Adobe Creative Cloud Cleaner-programma hebt uitgevoerd, installeert u het Creative Cloud of de Creative Suite.

Creative Cloud opschonen gebruiken voor macOS

1. Downloaden de Adobe Creative Cloud Cleaner-tool.

2. Als u het gereedschap Adobe Creative Cloud Cleaner wilt uitvoeren, dubbelklikt u op de knop AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg bestand.

3. Dubbelklikken Adobe Creative Cloud Cleaner Tool en volg de aanwijzingen op het scherm in deze volgorde:

a) Selecteer uw taal in het menu rechtsboven.

b) Bekijk de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van de Adobe: klik op Accepteren om te accepteren of Afsluiten om te weigeren (als u dit niet doet, stopt het script).

c) Selecteer een optie in het menu rechtsboven. Selecteer bijvoorbeeld CC-apps als u een Creative Cloud-app wilt verwijderen.

d) Selecteer de app die u wilt opruimen in de tabel en klik op Overbodig verwijderen Geselecteerd. (Klik op Alles opschonen om alle bestanden met betrekking tot het installatieprogramma op te schonen voor de optie die u hebt gekozen in stap c.)

Ook als u problemen hebt met bestandssynchronisatie, moet u mogelijk een oplossing zoeken Inhoud Adoben synchroniseren. Controleer eerst of u Alles in het pop-upmenu. Selecteer vervolgens CoreSync in de lijst en klik op Geselecteerde opschonen.

e) (Optioneel) Als u geen verbinding kunt maken met de servers van Adobe, selecteert u Hostbestand corrigeren uit de tabel om uw hostbestand te repareren en klik vervolgens op Geselecteerde opschonen. Met de Cleaner-tool maakt u een back-up van het hostbestand (hosts_bkup) in dezelfde map, die u kunt herstellen als er een probleem optreedt.

Opmerking:

De licentieovereenkomst voor eindgebruikers wordt weergegeven in het Engels of Japans, afhankelijk van de taalinstelling van het basisgebruikersaccount.

4. Als het bericht "Adobe Creative Cloud Cleaner Tool voltooid" verschijnt, klikt u op Afsluiten en start de computer opnieuw op.

5. Wanneer u het Adobe Creative Cloud Cleaner-programma hebt uitgevoerd, installeert u het Creative Cloud of de Creative Suite.

De tool Creative Cloud opschonen voor zakelijke gebruikers gebruiken (alleen Enterprise-beheerders)

Voer de Adobe Creative Cloud Cleaner Tool uit in de stille modus om alle producten weer te geven die de tool kan verwijderen. it kunt u alle Creative Cloud- of Creative Suite-apps verwijderen die op de computer zijn geïnstalleerd, of geselecteerde toepassingen verwijderen door de regels in een XML-bestand dat met het gereedschap wordt gegenereerd, van commentaar te voorzien. Zie voor meer informatie Creative Cloud Cleaner Tool voor zakelijke gebruikers.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?