Los problemen op met de Xcode-installatieprompt die wordt weergegeven wanneer u Dreamweaver 2017.5 uitvoert op macOS.

Probleem

Wanneer Dreamweaver 2017.5 op macOS start en op het Git-pictogram in het deelvenster bestanden klikt, ziet u een pop-up met de vraag de Xcode-opdrachtregel te installeren.

Pop-up over Xcode-opdrachtregel in Dreamweaver 2017.5
Pop-up over Xcode-opdrachtregel in Dreamweaver 2017.5

Git is standaard niet beschikbaar in macOS. Git is beschikbaar bij Xcode CommandLine Tools. Wanneer u de opdracht git op een nieuwe computer uitvoert, wordt usr/bin/git uitgevoerd. Als Xcode CommandLine Tools al geïnstalleerd is, werkt usr/bin/git als git, anders krijgt u een pop-up met de vraag Xcode CommandLine Tools te installeren.

Tussenoplossing

Installeer de Git-client en start Dreamweaver. U kunt de Git-client van hier installeren.