Foto's worden als zwarte of grijze rechthoeken weergegeven in Lightroom Classic

Foto's worden als zwarte of grijze rechthoeken weergegeven in de module Bibliotheek

In de module Bibliotheek worden uw foto's als zwarte, grijze of lege rechthoeken weergegeven wanneer u foto's bekijkt in de rasterweergave.

Oplossing

Probeer de volgende oplossingen in de volgorde waarin ze worden weergegeven. Kijk na het uitvoeren van de stappen van elke oplossing na of het probleem is opgelost.

Oplossing 1: Lightroom Classic bijwerken naar de nieuwste versie

Werk Lightroom Classic bij naar de nieuwste versie. Zie Lightroom up-to-date houden voor details.

Oplossing 2: koppel kleurenprofiel sRGBiec 61966-2.1 kleurprofiel aan uw systeem

Het probleem kan in de rasterweergave van de module Bibliotheek voorkomen vanwege een beschadigd kleurenprofiel.

1. Open het Configuratiescherm. Zoek de optie Kleurbeheer.

2. Zorg er in het dialoogvenster Kleurbeheer > tabblad Apparaten voor dat het selectievakje Mijn instellingen voor dit apparaat gebruiken is ingeschakeld.

3. Klik op Toevoegen.

4. Het dialoogvenster Kleurenprofiel koppelen verschijnt. Zoek het kleurenprofiel sRGB IEC61966-2.1 in de lijst en klik op OK.

Kleurenprofiel koppelen

5. In het dialoogvenster Kleurbeheer verschijnt het kleurenprofiel sRGB IEC61966-2.1 nu onder de titel Profielen die aan dit apparaat zijn gekoppeld.

Selecteer dit kleurenprofiel en klik op Als standaardprofiel instellen.

6. Start Lightroom Classic opnieuw.

1. Klik op het Apple-pictogram en selecteer Systeemvoorkeuren in het menu.

2. Zoek in het venster Systeemvoorkeuren de optie Beeldschermen en klik erop.

3. In het venster dat wordt weergegeven, gaat u naar het tabblad Kleur. Onder de sectie Beeldschermprofiel zoekt en kiest u het kleurenprofiel sRGB IEC 61966-2.1.

Profiel weergeven

4. Start Lightroom Classic opnieuw.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?