Probleem 1: In Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 of eerder maakt 'Synchroniseren met Lightroom mobile' geen voortgang

U merkt in Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 mogelijk dat Synchroniseren met Lightroom mobile geen vooruitgang boekt en dat het aantal bestanden dat u met Lightroom mobile synchroniseert, niet kleiner wordt. Dit kan gebeuren als u foto's met anderen hebt gedeeld op Lightroom Web, die deze foto's dan als favorieten hebben gemarkeerd of opmerkingen hebben toegevoegd vóór november 2016.

Als u dit probleem ondervindt, raadpleegt u de sectie met synchronisatie in wachtrij in de Lightroom-voorkeuren. Kies Bewerken (Windows) / Lightroom (Mac OS) > Voorkeuren en klik vervolgens op de tab Lightroom mobile.

Door dit probleem wordt de volgende waarschuwing weergegeven in de sectie met synchronisatie in wachtrij:

NOT NULL constraint failed: AgLibraryOzFavoriteIds.ozSpaceId
Statement: INSERT OR REPLACE INTO AgLibraryOzFavoriteIds
( ozCatalogId, ozSpaceId, ozAssetId, ozFavoriteId, timestamp )
VALUES( ?, ?, ?, ?, ? ) (error code 19)

Productversies waarop dit van invloed is

Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7 of lager

Besturingssysteem

Windows, macOS

Oplossing voor probleem 1

Het probleem is opgelost in Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8.

Werk bij naar de nieuwste versie van Lightroom om dit probleem op te lossen. Zie Lightroom up-to-date houden om uw huidige Lightroom-versie te achterhalen en voor instructies om de recentste updates te installeren.

Probleem 2: Lightroom-desktopfoto's synchroniseren niet met Lightroom for mobile

Zie Lightroom synchroniseren op desktops en mobiele platforms om Lightroom desktop in te stellen en te gebruiken om foto's met andere Lightroom mobile-clients te synchroniseren.

Probeer de onderstaande oplossingen om het synchronisatieprobleem in Lightroom for mobile op te lossen.

Oplossingen voor probleem 2

Opmerking:

Als u Lightroom 6.4 of eerder gebruikt en het bericht Lightroom moet Lightroom moet worden opgewaardeerd voordat synchronisatie met Lightroom mobile kan worden voortgezet ziet, moet u Upgrade vereist voor synchronisatie met Lightroom mobile raadplegen voor meer informatie.

• Meld u af en dan opnieuw aan bij de Creative Cloud-desktopapp. Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren of te deactiveren voor meer informatie.
  • Zorg ervoor dat uw Lightroom for mobile-app is bijgewerkt.
  • Zorg dat u Lightroom op uw desktop en de Lightroom for mobile-app op hetzelfde WiFi-netwerk uitvoert. Synchronisatie wordt gepauzeerd op een gegevensnetwerk als u Alleen synchroniseren met wifi in de Lightroom-appinstellingen hebt gekozen.
  • Zorg dat Lightroom for mobile op de voorgrond wordt uitgevoerd, vooral wanneer er wordt gesynchroniseerd. Hiervoor moet u zorgen dat uw mobiele apparaat niet in slaapmodus wordt gezet.