Vind antwoorden op veelgestelde vragen over Lightroom voor mobiele apparaten en Apple TV.
lr_cc_android_marketicon512

Dankzij de magie van de Adobe Photoshop-technologie kunt u met Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten afbeeldingen van professionele kwaliteit maken en delen vanaf uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

Met Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV kunt u op uw tv foto's van Lightroom bekijken en diavoorstellingen afspelen. Blader door uw verzamelingen om de foto die u zoekt snel te vinden en zoom in op uw foto's om elk detail op het grote scherm te bekijken.

Lightroom voor mobiele apparaten

Algemene informatie

Wat is Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten?

Lightroom voor mobiele apparaten en tablets is een gratis app met krachtige, maar toch eenvoudige mogelijkheden om foto's vast te leggen, te bewerken en te delen. U kunt upgraden om premiumfuncties te gebruiken voor nauwkeurige controle met naadloze toegang op al uw apparaten: mobiel, desktop en op het web.

Maak en deel afbeeldingen van professionele kwaliteit op uw smartphone of tablet met eenvoudige maar krachtige tools die met Adobe Photoshop-technologie zijn ontwikkeld. Dankzij meer dan 30 voorinstellingen zien uw foto's er met een eenvoudige tik perfect uit. Experimenteer met kleur, pas de helderheid aan en voeg vignetten toe.

Welke functies krijg ik gratis? Welke extra functies krijg ik wanneer ik een Creative Cloud Fotografielidmaatschap aanschaf?

Alle functies voor vastleggen, ordenen en delen zijn gratis in Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten. U kunt ook de meeste bewerkingsfuncties gratis gebruiken.

Wanneer u een Creative Cloud Fotografielidmaatschap aanschaft, krijgt u ook:

• De mogelijkheid RAW-bestanden te bewerken en toegang tot het gereedschap Selectieve bewerkingen in Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten.
  • De mogelijkheid uw Lightroom-foto's te synchroniseren op al uw apparaten, inclusief uw computer.
  • Photoshop, 's werelds krachtigste fotobewerkingstool.
  • Een aangepaste website waarop u uw foto's kunt presenteren, aangedreven door Adobe Portfolio.
  • De mogelijkheid de foto's die u in Lightroom hebt, in andere mobiele Adobe-apps te openen, zoals Photoshop Mix, Photoshop Fix, Adobe Spark Page, Adobe Spark Video en meer.

Zie Creative Cloud-fotografielidmaatschappen | Veelgestelde vragen voor meer informatie.

U kunt deze functies ook gratis uitproberen in de proefversie van het Creative Cloud Fotografielidmaatschap.

Werkt de mobiele app met Lightroom op mijn pc?

U kunt foto's en bewerkingen synchroniseren tussen Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten en de Lightroom Classic of Lightroom desktop-app als u een actief lidmaatschap of een proefversie hebt voor deze Creative Cloud-lidmaatschappen.

Zie Creative Cloud-fotografielidmaatschappen | Veelgestelde vragen voor meer informatie.

Als u een Lightroom-versie met een licentie voor onbepaalde tijd hebt, kunt u geen foto's synchroniseren tussen Lightroom op uw desktop en Lightroom op uw mobiele apparaat.

Hoe kan ik Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten uitproberen?

De beste manier om aan Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten te komen, is op uw mobiele apparaat naar de appstore te gaan en 'Lightroom' te zoeken.

Welke platformen en apparaten worden door Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten ondersteund?

iOS

Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt elke iPhone of iPad met iOS 11 of hoger. Dat betekent: iPhone 5S (2013) en later, iPad Mini 2 (2013) en later, iPad Air 1 (2013) en later, en iPod Touch 6e Generatie (2015).

Android

Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt telefoons met Android 5.x (Lollipop) en hoger.

Zorg dat de Android-telefoon waarop u Lightroom voor mobiele apparaten wilt installeren, aan de volgende systeemvereisten voldoet:

Minimale systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 1,5 GHz en ARMv7-architectuur
  • RAM: 1 GB
  • Interne opslag: 8 GB
  • Android OS-versie: 5.x (Lollipop) en hoger

Aanbevolen systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 2,2 GHz en ARMv8-architectuur
  • RAM: 4 GB en meer
  • Interne opslag: 8 GB en meer
  • Android OS-versie: 5.x (Lollipop) en hoger

In welke talen is Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten beschikbaar?

Adobe Photoshop Lightroom (iOS en Android) voor mobiele apparaten is beschikbaar in het Engels, Frans, Canadees-Frans, Duits, Japans, Italiaans, Spaans, Braziliaans-Portugees, Koreaans, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Thai, Turks en Indonesisch.

Lightroom voor mobiele apparaten (iOS) is daarnaast ook beschikbaar in het Nederlands en Zweeds.

Welke bestandsindelingen ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten?

Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt de bestandsindelingen JPEG, PNG en Adobe DNG. Als u een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een actief Creative Cloud-proeflidmaatschap hebt, kunt u RAW-bestanden via uw camera importeren en bewerken met uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

De Lightroom Classic en Lightroom desktop-apps ondersteunen allerlei bestandsindelingen, waaronder RAW-afbeeldingen van vrijwel elke DSLR-camera, JPEG- en PNG-bestanden. De Lightroom Classic en Lightroom desktop-apps geven automatisch een slimme voorvertoning weer van uw RAW-foto's en synchroniseren die voorvertoning met uw mobiele apparaat. Slimme voorvertoningen zijn kleinere versies van uw originele RAW-bestand die alle flexibiliteit van een RAW-bestand behouden, maar met een fractie van de grootte.

De originele bestanden die vanuit Lightroom Classic zijn geüpload, blijven aanwezig op uw desktop en worden niet opgeslagen, gesynchroniseerd of gebruikt door Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten. De Lightroom desktop-app uploadt al uw originele foto's naar de cloud. Dit betekent dat er een back-up is gemaakt van al uw foto's.

Wat gebeurt er met mijn gesynchroniseerde afbeeldingen wanneer mijn Lightroom-proefversie of -lidmaatschap verloopt?

Uw afbeeldingen blijven te allen tijde uw volledige eigendom. Als uw lidmaatschap verloopt, kunt u uw foto's echter niet meer bekijken, bewerken of synchroniseren in Lightroom op mobiele apparaten. Met Lightroom op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook kunt u uw foto's gratis blijven bekijken en bewerken, maar u kunt uw foto's niet langer met uw andere apparaten synchroniseren. U kunt uw foto's blijven bekijken en bewerken met de Lightroom Classic desktop-app.

Wordt voor het synchroniseren van afbeeldingen naar Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten een deel van de cloudopslag gebruikt die ik bij mijn Creative Cloud-lidmaatschap krijg?

Ja, afbeeldingen van Lightroom voor mobiele apparaten tellen mee voor de cloudopslag van Creative Cloud.

Kan Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten als back-upservice worden gebruikt?

Ja, Lightroom maakt automatisch een back-up in de cloud van al uw foto's en u kunt uw foto's op elke desktop of elk mobiel apparaat bekijken en bewerken.

Slaat Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten mijn originele afbeeldingsbestanden online op?

Ja, Lightroom biedt cloudopslag en slaat al uw originele afbeeldingen op in de Creative Cloud.

Hoe synchroniseert Lightroom de RAW-bestanden die ik op mijn computer of externe vaste schijf heb opgeslagen?

Wanneer u RAW-bestanden van Lightroom Classic op uw desktop synchroniseert naar Lightroom voor mobiele apparaten, geeft Lightroom Classic automatisch een slimme voorvertoning weer van uw RAW-foto's en wordt die voorvertoning met uw mobiele apparaat gesynchroniseerd. Slimme voorvertoningen zijn kleinere versies van uw originele RAW-bestand die alle flexibiliteit van een RAW-bestand behouden, maar met een fractie van de grootte.

Wanneer u RAW-bestanden vanuit Lightroom op uw desktop uploadt, maakt de app automatisch een back-up van uw originele bestand in de cloud en u kunt uw foto's op elke desktop of elk mobiel apparaat bekijken en bewerken.

Waarom is voor synchronisatie met Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten een Creative Cloud-lidmaatschap vereist?

Er is een uitgebreide cloudinfrastructuur nodig om afbeeldingsgegevens en bewerkingen tussen de desktop en mobiele apparaten te synchroniseren. Aangezien Creative Cloud al een dergelijke infrastructuur biedt, evenals een lidmaatschap speciaal voor fotografieliefhebbers, is het een goede oplossing om foto's en bewerkingen te synchroniseren tussen Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten, desktop en het web.

Kan ik RAW-bestanden die ik met de Camera Connection Kit naar mijn apparaat heb overgedragen, importeren in Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten?

Als u een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een actief Creative Cloud-proeflidmaatschap hebt, krijgt u toegang tot een Technology Preview waarmee u RAW-bestanden van uw camera kunt importeren en bewerken met Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

Met hoeveel desktopcatalogi kan ik Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten synchroniseren?

U kunt slechts één catalogus tussen Lightroom Classic op de desktop en Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten synchroniseren.

Voordat u naar een andere gesynchroniseerde catalogus overschakelt, moet u ervoor zorgen dat alle items volledig met de Lightroom-catalogus op uw desktop zijn gesynchroniseerd.

Werkt Lightroom op Chromebooks met een bekabelde internetverbinding?

Lightroom Mobile versie 4.1 van december 2018 ondersteunt het gebruik van een bekabelde internetverbinding via een Ethernet-LAN-poort of USB-Ethernet-adapter op Chromebooks.

Gebruikt Lightroom voor mobiele apparaten de bandbreedte van mijn mobiele netwerk wanneer de optie Mobiele gegevens gebruiken is uitgeschakeld in de appinstellingen?

Wanneer Mobiele gegevens gebruiken is ingeschakeld

Wanneer u de optie Mobiele gegevens gebruiken inschakelt in de appvoorkeuren, gebruikt Lightroom voor mobiele apparaten de internetbandbreedte van uw mobiele netwerk voor het volgende:

• Een afbeelding downloaden uit de cloud voor bewerking wanneer u deze in de Loepweergave opent.
  • Afbeeldingsaanpassingen of metagegevenswijzigingen synchroniseren naar de cloud.
  • Recent toegevoegde afbeeldingen naar de cloud uploaden.

Als uw mobiele apparaat echter een WiFi-verbinding heeft, geeft Lightroom voor mobiele apparaten de WiFi-verbinding voorrang op de internetverbinding van uw mobiele netwerk.

Wanneer Mobiele gegevens gebruiken is uitgeschakeld

Als u de optie Mobiele gegevens gebruiken in de appvoorkeuren uitschakelt en er geen netwerkverbinding is, geeft Lightroom voor mobiele apparaten het pictogram Synchronisatie onderbroken () weer in de weergave Albums. U kunt er dan voor kiezen een slimme voorvertoning van een afbeelding te downloaden voor bewerking en de data van uw mobiele netwerk gebruiken om afbeeldingsaanpassingen geforceerd te synchroniseren.

Doe het volgende om de data van uw mobiele netwerk te gebruiken als u een slimme voorvertoning van een afbeelding wilt downloaden:

Een slimme voorvertoning downloaden
Gebruik uw mobiele data om een slimme voorvertoning voor bewerking te downloaden.
  1. Open de afbeelding in de Loepweergave om deze te bewerken.
  2. Tik op het pictogram ! in de rechterbovenhoek en selecteer Slimme voorvertoning downloaden.

Doe het volgende om synchronisatie van lopende afbeeldingsaanpassingen te forceren via de data van uw mobiele netwerk:

force-sync
  1. Nadat u in de Loepweergave wijzigingen in de afbeelding hebt aangebracht, tikt u op het pictogram ! in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Tik op Synchronisatie forceren.

Hoe weet ik of mijn mobiele iOS- of Android-apparaat de HDR-opnamemodus (High Dynamic Range) ondersteunt?

Zorg dat u de nieuwste versie van Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten gebruikt.

(iOS)

Vanaf versie 2.7 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten (iOS) de HDR-opnamemodus op een iPhone of iPad met ten minste een 12-megapixelcamera en iOS 10.0 of nieuwer.

Voor meer informatie over de HDR-opnamemodus leest u Scènes met hoog contrast vastleggen in de modus HDR (iOS).

(Android)

Met de nieuwste update is de HDR-modus alleen beschikbaar voor de volgende mobiele apparaten: Samsung S8, Samsung S8+, Samsung S7, Samsung S7 Edge, Samsung Note 8, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL en One Plus 5.

HDR als experimentele functie: Op andere compatibele mobiele Android-apparaten die voldoen aan de onderstaande specificaties, is de HDR-modus beschikbaar als experimentele functie die u kunt inschakelen via het zijbalkmenu.

• 3 GB RAM of meer
  • Android OS-versie 6.0 (Marshmallow) of hoger
  • App-versie is 'Arm8'.
  • DNG-opname wordt ondersteund

De specificaties voor uw apparaat controleren: Ga in het zijbalkmenu naar Apparaatgegevens en -opslag > Apparaatgegevens.

Voor meer informatie over de HDR-opnamemodus leest u Scènes met hoog contrast vastleggen in de modus HDR (Android).

Hoe weet ik of ik met mijn iPhone of iPad foto's kan vastleggen in de DNG-indeling van Adobe?

Vanaf versie 2.5 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten (iOS) het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen op een iPhone of iPad met ten minste een 12-megapixelcamera en iOS 10.0 of nieuwer.

Hoe weet ik of ik met mijn Android-apparaat foto's kan vastleggen in de DNG RAW-bestandsindeling van Adobe?

Vanaf versie 2.0 ondersteunt Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen op apparaten met Android-versie 5.0 (Lollipop) en later. Deze functie is echter alleen beschikbaar op apparaten die het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen ondersteunen. De ondersteuning voor vastlegging in DNG-indeling is volledig ingeschakeld/ingesteld door de fabrikanten van de apparaten.

Controleer als volgt of uw apparaat vastlegging in DNG-indeling ondersteunt:

1. Zorg eerst dat de nieuwste versie van de Lightroom-app op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd.
  2. Tik in de weergave Verzamelingen in de linkerbovenhoek van het scherm op het pictogram om het zijbalkmenu weer te geven.
  3. Tik in het menu op Apparaatgegevens en -opslag > Apparaatgegevens.
  4. Controleer of bij DNG-opnamen ondersteund de optie Ja of Nee wordt weergegeven. Als Ja wordt weergegeven, kunt u RAW-afbeeldingen vastleggen met de camerafunctie in de app.

Hoe weet ik of mijn Android-telefoon de geavanceerde bewerkingsfuncties in Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt?

Over het algemeen is een nieuwere Android-telefoon vereist om de geavanceerde bewerkingsfuncties te kunnen gebruiken. Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten detecteert automatisch de geavanceerde functies die uw telefoon ondersteunt en biedt dan toegang tot die functies. We werken aan een uitgebreide lijst van ondersteunde apparaten en voegen deze zo snel mogelijk toe aan dit artikel met veelgestelde vragen.

Hoe annuleer ik mijn Lightroom-maandlidmaatschap dat ik heb aangeschaft via de Apple iTunes App Store of Google Play Store?

(iOS)

Alle lidmaatschappen van Lightroom voor mobiele apparaten (iOS) die u via de App Store aanschaft, worden via uw iTunes-account door Apple beheerd. U kunt uw lidmaatschap annuleren via de App Store-app op uw mobiele apparaat.

Raadpleeg de documentatie van Apple voor instructies: https://support.apple.com/nl-nl/HT202039

(Android)

Alle lidmaatschappen van Lightroom voor mobiele apparaten (Android) die u via de Google Play Store aanschaft, worden door Google beheerd. U kunt uw lidmaatschap annuleren via de Google Play Store-app op uw mobiele apparaat.

Raadpleeg de documentatie van Google voor instructies: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481

Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten gebruiken

Hoe ga ik aan de slag met Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten?

Ga naar de pagina Aan de slag voor Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten, download de mobiele app en volg de stappen.

Waar kan ik hulp krijgen bij het gebruik van Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten?

Lightroom voor Apple TV

Algemene informatie

Welke versies van de Apple TV-hardware worden ondersteund door Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV?

De app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV vereist een Apple TV van de 4e generatie of nieuwer met tvOS 11.0 of later.

Waarom worden sommige foto's links en rechts afgekapt wanneer ik Albums bekijk?

Als uw foto afgekapt of bijgesneden lijkt te zijn, kunt u de zoom- of overscaninstellingen van uw weergave-apparaat aanpassen.

Raadpleeg voor meer details het Apple Support-artikel https://support.apple.com/nl-nl/HT202763.

Kan ik in Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV mijn foto's bewerken of beheren?

Nee, Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV is uitsluitend bedoeld om uw foto's en video's weer te geven. Gebruik Lightroom voor de desktop, mobiel (Android en iOS) of het web of Lightroom Classic op de desktop om uw foto's te bewerken en te beheren.

Kan ik een afstandsbediening die niet van Apple is, gebruiken met Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV?

Ja. Als de afstandsbediening met Apple TV werkt, werkt deze gewoonlijk ook met de app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV. Met bepaalde afstandsbedieningen die niet van Apple zijn, kunt u de foto niet pannen terwijl deze is ingezoomd. Snel schuiven is mogelijk ook niet beschikbaar.

Kan ik in Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV muziek toevoegen aan mijn diavoorstellingen?

Nee. Lightroom voor Apple TV biedt geen ondersteuning voor het toevoegen van muziek aan diavoorstellingen. U kunt echter wel met een andere app muziek afspelen op uw Apple TV tijdens de diavoorstelling. Als u met een andere app achtergrondmuziek wilt afspelen, start of pauzeert u de diavoorstelling in Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV door lang op het aanraakgedeelte van de afstandsbediening te drukken.

Zijn er verschillende diaovergangen beschikbaar voor diavoorstellingen in Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV?

Nee. Er is slechts één standaardovergang beschikbaar in Lightroom voor Apple TV.

Welke kleurruimte gebruikt Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV om foto's weer te geven?

Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV gebruikt desRGB-kleurruimte.

Zie Veelgestelde vragen | Kleur in Lightroom voor meer informatie.

Ik heb mijn foto's bewerkt in Adobe Photoshop Lightroom op het web, Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten of de Lightroom Classic desktop-app, maar de wijzigingen worden niet weergegeven in Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV. Hoe los ik dit op?

Hoewel deze bewerkingen automatisch zouden moeten worden gesynchroniseerd, kunt u indien nodig naar Instellingen gaan en Verzamelingen opnieuw laden selecteren.

In welke talen is Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV beschikbaar?

Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans. Lightroom voor Apple TV versie 2.0 ondersteunt ook Italiaans, Koreaans, Braziliaans-Portugees, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Spaans, Zweeds, Thai, Traditioneel Chinees, Nederlands en Canadees-Frans.

Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV gebruiken

Hoe ga ik aan de slag met Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV?

Lees De app Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV instellen en volg de stappen om de app uit de App Store te downloaden en u met uw Adobe ID aan te melden.

Waar kan ik hulp krijgen bij het gebruik van Adobe Photoshop Lightroom voor Apple TV?

Lees Lightroom-foto's op uw tv weergeven voor meer informatie over de interface en instellingen van de app.

Meer informatie