Breng prachtige afbeeldingen tot leven met Adobe Lightroom. Dankzij de magie van Adobe Photoshop-technologie kunt u met Lightroom voor mobiele apparaten afbeeldingen van professionele kwaliteit maken en delen vanaf uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

Met Lightroom voor Apple TV kunt u op uw tv foto's van de Lightroom-cloud bekijken en diavoorstellingen afspelen. Blader door uw verzamelingen om de foto die u zoekt snel te vinden, en zoom in op uw foto's om elk detail op het grote scherm te bekijken.

Lees dit artikel voor antwoorden op veelgestelde vragen over Lightroom voor mobiele apparaten en Lightroom voor Apple TV.

Lightroom voor mobiele apparaten

Algemene informatie

Wat is Adobe Lightroom voor mobiele apparaten?

De Lightroom-app voor mobiele apparaten biedt u de tools die u nodig hebt om foto's te nemen, ordenen, bewerken en delen op uw smartphone en tablet.

Maak en deel afbeeldingen van professionele kwaliteit op uw smartphone of tablet met eenvoudige maar krachtige tools die met Adobe Photoshop-technologie zijn ontwikkeld. Dankzij meer dan 40 voorinstellingen zien uw foto's er met een eenvoudige tik perfect uit. Experimenteer met kleur, pas de helderheid aan en voeg vignetten toe.

Welke functies krijg ik gratis? Welke extra functies krijg ik wanneer ik een Creative Cloud Photography-abonnement aanschaf?

Alle functies voor vastleggen, ordenen en delen zijn gratis in Lightroom voor mobiele apparaten. U kunt ook de meeste bewerkingsfuncties gratis gebruiken.

Wanneer u een Creative Cloud Photography-abonnement aanschaft, krijgt u ook:

• De mogelijkheid RAW-bestanden te bewerken en toegang tot de tool Lokale aanpassingen in Lightroom voor mobiele apparaten.
  • De mogelijkheid Lightroom te gebruiken en uw foto's op al uw apparaten te synchroniseren, inclusief uw computer.
  • Photoshop CC, 's werelds krachtigste fotobewerkingstool.
  • Een aangepaste website waarop u uw foto's kunt presenteren, aangedreven door Adobe Portfolio.
  • De mogelijkheid de foto's die u in Lightroom hebt, in andere mobiele Adobe-apps te openen, zoals Photoshop Mix, Photoshop Fix, Adobe Spark Page, Adobe Spark Video en meer.

U kunt deze functies ook gratis uitproberen in de proefversie van het Creative Cloud Photography-abonnement.

Werkt de mobiele app met Lightroom op mijn pc?

U kunt foto's en bewerkingen tussen Lightroom voor mobiele apparaten en de Lightroom-bureaubladtoepassing synchroniseren als u een actief abonnement of proefversie hebt voor de volgende Creative Cloud-lidmaatschappen:

• Creative Cloud Photography
  • Creative Cloud Alle apps
  • Creative Cloud Student and Teacher Edition
  • Creative Cloud voor teams Alle apps

Als u een Lightroom-versie met een onbeperkt geldige licentie hebt, kunt u geen foto's synchroniseren tussen Lightroom op uw pc en Lightroom op uw mobiele apparaat.

Hoe kan ik Lightroom voor mobiele apparaten uitproberen?

De beste manier om Lightroom voor mobiele apparaten te verkrijgen, is op uw mobiele apparaat naar de App Store te gaan en 'Lightroom' te zoeken.

Welke platformen en apparaten worden door Lightroom voor mobiele apparaten ondersteund?

iOS

Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt iOS 9 en later op iPad Pro, iPad 2 en later, iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6S, 6 Plus, 6S Plus, 7, 7 Plus en iPod Touch (5e generatie).

Android

Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt telefoons met Android 4.1.x en later.

Zorg dat de Android-telefoon waarop u Lightroom voor mobiele apparaten wilt installeren, aan de volgende systeemvereisten voldoet:

Minimale systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 1,5 GHz en ARMv7-architectuur
  • RAM: 1 GB
  • Interne opslag: 8 GB
  • Android OS-versie: 4.1.x en hoger

Aanbevolen systeemvereisten

• Processor: Quad-core CPU met 2,2 GHz en hoger en ARMv7-architectuur
  • RAM: 2 GB
  • Interne opslag: 8 GB en hoger
  • Android OS-versie: 4.1.x en hoger

In welke talen is Lightroom voor mobiele apparaten beschikbaar?

Lightroom voor mobiele apparaten is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans, Italiaans, Braziliaans-Portugees, Portugees, Koreaans en Vereenvoudigd Chinees.

Welke bestandsindelingen ondersteunt Lightroom voor mobiele apparaten?

Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt de afbeeldingsindelingen JPEG en PNG en de systeemeigen video-indelingen van uw mobiele apparaat. Lightroom voor iOS en Android ondersteunt ook de DNG-afbeeldingsindeling van Adobe. Als u een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een actieve Creative Cloud-proefversie hebt, kunt u RAW-bestanden via uw camera importeren en bewerken met uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

De Lightroom-bureaubladtoepassing ondersteunt bestandsformaten waaronder RAW-afbeeldingen van vrijwel elke DSLR-camera, JPEG- en PNG-bestanden. Lightroom geeft automatisch een slimme voorvertoning weer van uw RAW-foto's en synchroniseert die voorvertoning met uw mobiele apparaat. Slimme voorvertoningen zijn kleinere versies van uw originele RAW-bestand die alle flexibiliteit van een RAW-bestand bewaren, maar met een fractie van de grootte.De originele bestanden blijven aanwezig op uw pc en worden niet opgeslagen, gesynchroniseerd of gebruikt door Lightroom voor mobiele apparaten.

Wat gebeurt er met mijn gesynchroniseerde afbeeldingen wanneer mijn Lightroom-proefversie of -abonnement verloopt?

Uw afbeeldingen blijven te allen tijde uw volledige eigendom. Als uw abonnement verloopt, kunt u uw foto's echter niet meer bekijken, bewerken of synchroniseren in Lightroom op mobiele apparaten. Met Lightroom op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook kunt u uw foto's gratis blijven bekijken en bewerken, maar u kunt uw foto's niet langer met uw andere apparaten synchroniseren. U kunt uw foto's blijven bekijken en bewerken met de Lightroom-bureaubladtoepassing.

Gebruikt het synchroniseren van afbeeldingen naar Lightroom voor mobiele apparaten een deel van de cloudopslag die ik bij mijn Creative Cloud-lidmaatschap krijg?

Nee, de afbeeldingen die met Lightroom voor mobiele apparaten worden gesynchroniseerd, maken geen deel uit van uw cloudopslag.

Hoe veel foto's en video's kan ik met Lightroom tussen mijn apparaten synchroniseren?

Momenteel kunt u een onbeperkt aantal foto's en video's in Lightroom synchroniseren.

Kan Lightroom voor mobiele apparaten als back-upservice worden gebruikt?

Nee, Lightroom voor mobiele apparaten is geen back-upservice.

Slaat Lightroom voor mobiele apparaten mijn originele afbeeldingsbestanden online op?

Lightroom voor mobiele apparaten is ontwikkeld om foto's tussen uw computer en mobiele apparaten te synchroniseren. Om dit mogelijk te maken slaat Lightroom JPEG, PNG, video's en slimme voorvertoningen van DNG-bestanden op in de cloud. We raden af Lightroom te gebruiken als back-upservice in de cloud, aangezien Lightroom is geoptimaliseerd voor snel en eenvoudig synchroniseren en niet voor beveiligde back-ups.

Hoe synchroniseert Lightroom de RAW-bestanden die ik op mijn computer of externe vaste schijf heb opgeslagen?

Wanneer u RAW-bestanden van Lightroom CC op uw pc naar Lightroom voor mobiele apparaten synchroniseert, geeft Lightroom automatisch een slimme voorvertoning weer van uw RAW-foto's en wordt die voorvertoning met uw mobiele apparaat gesynchroniseerd.

Slimme voorvertoningen zijn kleinere versies van uw originele RAW-bestand die alle flexibiliteit van een RAW-bestand bewaren, maar met een fractie van de grootte.

Waarom is voor het synchroniseren met Adobe Lightroom voor mobiele apparaten een Creative Cloud-lidmaatschap vereist?

Er is een uitgebreide cloudinfrastructuur nodig om afbeeldingsgegevens en bewerkingen tussen de pc en mobiele apparaten te synchroniseren. Aangezien Creative Cloud al een dergelijke infrastructuur biedt, evenals een abonnement speciaal voor fotografieliefhebbers, is het een goede oplossing om foto's en bewerkingen tussen Lightroom voor mobiele apparaten, pc en internet te synchroniseren.

Kan ik RAW-bestanden die ik met de Camera Connection Kit op mijn apparaat heb overgedragen, importeren naar Lightroom voor mobiele apparaten?

Als u een betaald Creative Cloud-lidmaatschap of een actieve Creative Cloud-proefversie hebt, krijgt u toegang tot een Technology Preview waarmee u RAW-bestanden via uw camera kunt importeren en bewerken met Lightroom voor mobiele apparaten op uw iPad, iPad Pro, iPhone, Android-apparaat of Chromebook.

Met hoeveel desktopcatalogi kan ik Lightroom voor mobiele apparaten synchroniseren?

U kunt slechts één catalogus tussen Lightroom CC op uw pc en Lightroom voor mobiele apparaten synchroniseren.

Voordat u naar een andere gesynchroniseerde catalogus overschakelt, zorgt u ervoor dat alle items volledig met de Lightroom-catalogus op uw pc zijn gesynchroniseerd.

Gebruikt Lightroom voor mobiele apparaten mijn mobiele data wanneer de optie om alleen met wifi te synchroniseren in de app-instellingen is ingeschakeld?

Ja. In dat geval gebruikt Lightroom voor mobiele apparaten alleen de internetbandbreedte van uw mobiele netwerk om een afbeelding voor bewerking te downloaden als wifi op uw mobiele apparaat is uitgeschakeld.

Wanneer u in de Loepweergave een foto voor bewerking opent en u de optie Sync Only over WiFi (Alleen synchroniseren met wifi) hebt ingeschakeld, gebruikt Lightroom voor mobiele apparaten de wifi-verbinding in plaats van de internetverbinding van uw mobiele netwerk om die foto te downloaden. Als de wifi-verbinding op uw mobiele apparaat echter is uitgeschakeld, gebruikt de app uw mobiele netwerk om foto's voor bewerking te downloaden (niet de originele versies).

Lightroom voor mobiele apparaten gebruikt uw mobiele netwerk niet voor het uploaden vanafbeeldingenof om bewerkingen van afbeeldingen en gewijzigde metagegevens te synchroniseren wanneer de instelling Sync Only Over Wifi (Alleen synchroniseren met wifi) is ingeschakeld.

Lees de volgende artikelen voor meer informatie over andere app-instellingen:

Hoe weet ik of mijn mobiele iOS- of Android-apparaat de HDR-opnamemodus (High Dynamic Range) ondersteunt?

Zorg dat u de nieuwste versie van Lightroom voor mobiele apparaten gebruikt.

(iOS)

Vanaf versie 2.7 ondersteunt Lightroom voor mobiele apparaten (iOS) de HDR-opnamemodus op iPhones of iPads met ten minste een 12-megapixelcamera en iOS 10.0 of nieuwer.

(Android)

Vanaf versie 2.3 ondersteunt Lightroom voor mobiele apparaten (Android) de HDR-modus momenteel alleen op de mobiele apparaten Samsung S7, Samsung S7 Edge, Google Pixel en Google Pixel XL.

Hoe weet ik of ik met mijn iPhone of iPad foto's kan vastleggen in de DNG-indeling van Adobe?

Vanaf versie 2.5 ondersteunt Lightroom voor mobiele apparaten (iOS) het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen op iPhones of iPads met ten minste een 12-megapixelcamera en iOS 10.0 of nieuwer.

Hoe weet ik of ik met mijn Android-apparaat foto's kan vastleggen in de DNG RAW-bestandsindeling van Adobe?

Vanaf versie 2.0 ondersteunt Lightroom voor mobiele apparaten het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen op apparaten met Android-versies 5.0 (Lollipop) en later. Deze functie is echter alleen beschikbaar op apparaten die het vastleggen van DNG RAW-afbeeldingen ondersteunen. De ondersteuning voor vastlegging in DNG-indeling is volledig ingeschakeld/ingesteld door de fabrikanten van de apparaten.

Controleer als volgt of uw apparaat vastlegging in DNG-indeling ondersteunt:

1. Zorg eerst dat de nieuwste versie van de Lightroom-app op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd.
  2. Tik in de weergave Verzamelingen in de linkerbovenhoek van het scherm op het pictogram () om het zijbalkmenu weer te geven.
  3. Tik in het menu op Device Info & Storage (Apparaatinfo en -opslag) > Device info (Apparaatinfo).
  4. Controleer of bij DNG Capture Supported (DNG vastleggen ondersteund) de optie Yes (Ja) of No (Nee) wordt weergegeven. Als Yes (Ja) wordt weergegeven, kunt u RAW-afbeeldingen vastleggen met de camerafunctie in de app.

Hoe weet ik of mijn Android-telefoon de geavanceerde bewerkingsfuncties in Lightroom voor mobiele apparaten ondersteunt?

Over het algemeen is een nieuwere Android-telefoon vereist om de geavanceerde bewerkingsfuncties te kunnen gebruiken. Lightroom voor mobiele apparaten detecteert automatisch de geavanceerde functies die uw telefoon ondersteunt en biedt automatisch toegang tot die functies. We werken aan een uitgebreide lijst van ondersteunde apparaten en voegen deze zo snel mogelijk toe aan dit artikel met veelgestelde vragen.

Adobe Lightroom voor mobiele apparaten gebruiken

Hoe ga ik aan de slag met Lightroom voor mobiele apparaten?

Ga naar de pagina Aan de slag voor Lightroom voor mobiele apparaten, download de mobiele app en volg de stappen.

Waar kan ik hulp krijgen bij het gebruiken van Lightroom voor mobiele apparaten?

Lightroom voor Apple TV

Bijgewerkt in Lightroom voor Apple TV versie 1.1

Algemene informatie

Welke versies van Apple TV-hardware worden ondersteund door Lightroom voor Apple TV?

De Lightroom-app voor Apple TV vereist een Apple TV van de 4e generatie of nieuwer met tvOS 10.2 of later.

Waarom worden sommige foto's links en rechts afgekapt bij het bekijken van Verzamelingen?

Als uw foto afgekapt of bijgesneden lijkt te zijn, kunt u de zoom- of overscaninstellingen van uw weergave-apparaat aanpassen.

Raadpleeg voor meer details het Apple Support-artikel https://support.apple.com/nl-nl/HT202763.

Kan ik in Lightroom voor Apple TV mijn foto's bewerken of selecteren?

Nee, Lightroom voor Apple TV is uitsluitend gericht op de weergave-ervaring van uw foto's.

Kan ik een afstandsbediening die niet van Apple is, gebruiken met Lightroom voor Apple TV?

Ja. Als de afstandsbediening met Apple TV werkt, werkt deze normaal ook met de Lightroom-app voor Apple TV. Met bepaalde afstandsbedieningen die niet van Apple zijn, kunt u de foto niet pannen terwijl deze is ingezoomd. Snel schuiven is mogelijk ook niet beschikbaar.

Kan ik in Lightroom voor Apple TV muziek toevoegen aan mijn diavoorstellingen?

Nee. Lightroom voor Apple TV 1.1 biedt geen ondersteuning voor het toevoegen van muziek aan diavoorstellingen. U kunt echter wel met een andere app muziek afspelen op uw Apple TV tijdens de diavoorstelling.

Zijn er verschillende diaovergangen beschikbaar voor diavoorstellingen in Lightroom voor Apple TV?

Nee. Er is slechts één standaardovergang beschikbaar in Lightroom voor Apple TV 1.1.

Welke kleurruimte gebruikt Lightroom voor Apple TV om foto's weer te geven?

Lightroom voor Apple TV gebruikt desRGB-kleurruimte.

Zie Veelgestelde vragen | Kleur in Lightroom voor meer informatie.

Ik heb mijn foto's bewerkt in Lightroom op het internet, Lightroom voor mobiele apparaten of de Lightroom-bureaubladtoepassing, maar de wijzigingen worden niet weergegeven in Lightroom voor Apple TV. Hoe los ik dit op?

Hoewel deze bewerkingen automatisch zouden moeten synchroniseren, kunt u indien nodig naar Settings (Instellingen) gaan en Reload Collections (Verzamelingen opnieuw laden) selecteren.

In welke talen is Lightroom voor Apple TV beschikbaar?

Lightroom voor Apple TV is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans.

Adobe Lightroom voor Apple TV gebruiken

Hoe ga ik aan de slag met Lightroom voor Apple TV?

Lees Lightroom-app voor Apple TV instellen en volg de stappen om de app in de App Store te verkrijgen en u met uw Adobe ID aan te melden.

Waar kan ik hulp krijgen bij het gebruiken van Lightroom voor Apple TV?

Lees Lightroom-foto's op uw tv weergeven voor meer informatie over de interface en instellingen van de app.

Meer informatie