Aanmelden zonder wachtwoord

Ben je het beu om het wachtwoord van je Adobe-account te moeten onthouden? Download de Adobe Account Access-app om je veilig aan te melden bij elk Adobe-account met een tik in plaats van een wachtwoord.

Wat is Adobe Account Access?

Adobe Account Access is een mobiele app waarmee je je eenvoudiger kunt aanmelden bij je Adobe-apps en -account. De app gebruikt je telefoon om je identiteit te verifiëren, zodat je je Adobe-wachtwoord niet hoeft in te voeren wanneer je je aanmeldt. Wanneer je je aanmeldt bij Adobe, vraagt de app je om de aanmelding op je telefoon goed te keuren. Zodra je tikt, wordt de verificatie teruggestuurd naar Adobe om je aanmelding te voltooien.

Adobe Account Access-app

Met Adobe Account Access kun je je veilig aanmelden omdat je gezicht, vingerafdruk of pincode is vereist om je telefoon te ontgrendelen.

Adobe Account Access is op dit moment niet beschikbaar voor gefedereerde accounts.

Adobe Account Access downloaden en instellen

Adobe Account Access is beschikbaar voor iOS en Android.

1. Download de app hieronder.

2. Open de app en volg de instructies op het scherm om de app in te stellen.

Aanmelden zonder je wachtwoord

Met Adobe Account Access kun je je aanmelden met een tik op het scherm in plaats van een wachtwoord. Je kunt deze app gebruiken om je aan te melden bij een app (zoals Adobe Photoshop of Adobe Illustrator), een website (adobe.com of account.adobe.com) of een service (Adobe Fonts of Adobe Stock) van Adobe.

1. Zorg dat je Adobe Account Access hebt ingesteld.

2. Voer je e-mailadres in en selecteer Doorgaan.

Aanmeldingsscherm

Je ziet het volgende scherm.

Scherm Wachten op goedkeuring

3. Tik op Goedkeuren in de melding die je op je mobiele telefoon of in de app ontvangt. (Als je niet om aanmelding hebt gevraagd, selecteer je Weigeren.)

Op Goedkeuren tikken om door te gaan met de aanmelding

Aanmelding goedkeuren

Nadat je op Goedkeuren hebt getikt, word je automatisch aangemeld.

Heb je de melding niet ontvangen? Probeer de app op je telefoon te starten. Als dit niet werkt, probeer je de stappen in de veelgestelde vragen.

Adobe Account Access uitschakelen

1. Schakel Aanmelden met de Adobe Account Access-app uit in het gedeelte Tweestapsverificatie.

De Adobe Account Access-app deactiveren

2. Bevestig dat je de Adobe Account Access-app wilt deactiveren.

Veelgestelde vragen

Als je geen melding hebt ontvangen, open je Adobe Account Access om de aanmelding goed te keuren. Als dit niet werkt, kun je de code handmatig invoeren:

Open de app om de aanmelding goed te keuren

Selecteer Goedkeuren in Adobe Account Access op je telefoon om je aan te melden. (Als je niet om de aanmelding hebt gevraagd, selecteer je Weigeren.)

Op Goedkeuren tikken om door te gaan met de aanmelding
De aanmelding goedkeuren door de app te openen

Code handmatig invoeren

Selecteer Code invoeren in het aanmeldingsvenster op je computer of apparaat. Voer vervolgens de code in die je in Adobe Account Access krijgt om je aan te melden.

Code handmatig invoeren

Heb je geen melding ontvangen op je Android-telefoon van Xiaomi? Waarschijnlijk heb je pushmeldingen niet ingeschakeld op je Xiaomi-telefoon. Lees deze pagina voor meer informatie over hoe je deze meldingen kunt inschakelen.

Je krijgt deze foutmelding wanneer je de app probeert te installeren op een mobiel apparaat dat geen ondersteuning biedt voor hardwareversleuteling of een veilige manier om je telefoon te vergrendelen, zoals gezichtsherkenning, een vingerafdruksensor of een pincode.

Je kunt deze fout oplossen door de app te installeren op een mobiel apparaat met iOS versie 11 of hoger of Android versie 6 of hoger. Houd ook de software op je mobiele apparaat up-to-date.

Voor een nog betere beveiliging kun je af en toe worden gevraagd om een getal uit de app te bevestigen en af te stemmen op wat je op het aanmeldingsscherm ziet. Dit gebeurt doorgaans als je je aanmeldt vanaf een nieuw apparaat of een onbekende locatie.

Voor Adobe Account Access gelden de volgende systeemvereisten:

• Je mobiele apparaat gebruikt een vergrendelingsmethode met gezichts- of spraakherkenning, een pincode of een vingerafdruk (ook wel biometrische verificatie genoemd).
  • Je hebt een mobiel apparaat met iOS versie 11 of hoger of Android versie 6 of hoger.

Je kunt ervoor kiezen de code op een andere manier te ontvangen als je je telefoon niet kunt gebruiken om de aanmelding goed te keuren.

1. Voer je e-mailadres in en selecteer Doorgaan.

Aanmeldingsscherm

2. Selecteer Kies een andere manier om je aan te melden in het volgende scherm.

Een andere aanmeldingsmethode selecteren

3. Kies de optie om de code per e-mail te ontvangen.

Een verificatiemethode kiezen

4. Voer de verificatiecode in die je per e-mail hebt ontvangen.

Een verificatiemethode kiezen

5. Voer in het volgende scherm je wachtwoord in en selecteer Doorgaan.

Je bent nu aangemeld.