Veel voorkomende problemen met tweestapsverificatie oplossen

Ontdek hoe u enkele veel voorkomende problemen met tweestapsverificatie oplost.

Hebt u nog geen tweestapsverificatie ingesteld? Lees hoe u uw account veiliger maakt door tweestapsverificatie in te stellen.

Problemen met tweestapsverificatie oplossen

Geen verificatiecode ontvangen?

Een andere methode gebruiken om de code te ontvangen

Houd er rekening mee dat het een paar minuten kan duren voordat u de code ontvangt.

Hebt u ervoor gekozen om de code via e-mail te ontvangen? Kijk dan in uw map met span of ongewenste berichten.

Nog steeds geen code ontvangen? Selecteer Een andere methode gebruiken om de code te ontvangen in het aanmeldingsscherm. Kies dan een van de beschikbare methoden om de code te ontvangen.

Bent u op zoek naar een andere methode om de code te ontvangen?

Een andere methode gebruiken om de code te ontvangen

Na het invoeren van uw e-mailadres wordt u gevraagd een code in te voeren in het aanmeldingsscherm.Selecteer op dit scherm Een andere methode gebruiken om de code te ontvangen. Selecteer de verificatiemethode van uw voorkeur. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Geen toegang tot uw Adobe of Google Authenticator-app?

Geen toegang tot Adobe of Google Authenticator

Als u geen toegang hebt tot uw Adobe Authenticator- of Google Authenticator-app, kunt u de code ontvangen op uw telefoon of primaire e-mailadres. Selecteer Een andere methode gebruiken om de code te ontvangen in het aanmeldingsscherm. Kies dan telefoon of e-mailadres als methode om de code te ontvangen.

Zodra u zich hebt aangemeld, moet u de Google of Adobe Authenticator-app uitschakelen. Houd er rekening mee dat Adobe niet langer Adobe Authenticator en Google Authenticator ondersteunt.

Zonder wachtwoord. Probeer onze Adobe Account Access-app om uw aanmelding veilig en eenvoudig te maken.

Kunt u het telefoonnummer niet verwijderen?

Kan telefoonnummer niet verwijderen

Als uw Adobe-account deel uitmaakt van een bedrijfs- of schoolaccount en als uw IT-beheerder tweestapsverificatie op organisatieniveau heeft ingeschakeld, moet u een mobiel telefoonnummer opgeven en kunt u deze optie niet uitschakelen. Als u de optie voor mobiele telefoon probeert uit te schakelen, krijgt u het bericht 'Kan telefoonnummer niet verwijderen'.

Kunt u tweestapsverificatie niet uitschakelen?

Kan tweestapsverificatie niet uitschakelen

Als uw Adobe-account deel uitmaakt van een bedrijfs- of schoolaccount en als uw IT-beheerder tweestapsverificatie op organisatieniveau heeft ingeschakeld, kunt u de opties voor e-mail en sms niet uitschakelen. U kunt de ene of de andere optie uitschakelen, maar niet allebei. Als u beide opties probeert uit te schakelen, krijgt u het bericht 'Kan tweestapsverificatie niet uitschakelen'.