capture_app_RGB_128px

Met Adobe Capture CC kun je op basis van één foto kleurthema's, patronen, vectorvormen, 3D-materialen, lettertypen en aangepaste penselen maken die direct in producties kunnen worden gebruikt. Of je nu onderweg bent of in de studio werkt, je kunt inspiratie uit de wereld om je heen verzamelen in CC Libraries en vervolgens delen en gebruiken in je favoriete desktop-apps of mobiele apps van Adobe.

Informatie over Adobe Capture CC

Hoe kom ik aan Adobe Capture CC?

Adobe Capture CC voor iOS- en Android-telefoons is als een gratis download beschikbaar in de iTunes App Store en in Google Play.

Adobe Capture is beschikbaar in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Traditioneel Chinees, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Ga naar de pagina van Adobe Capture CC in de iTunes App Store of in Google Play voor de meest actuele systeemvereisten.

Heb ik een Creative Cloud-account nodig om Adobe Capture CC te gebruiken?

Je hebt een gratis of betaald Creative Cloud-lidmaatschap nodig. Als je nog geen lidmaatschap hebt, kun je je aanmelden voor een gratis Creative Cloud-lidmaatschap. Als je een Google Chromebook gebruikt, maak je een Adobe ID als je er nog geen hebt en meld je je aan.

Welke apparaten werken met Adobe Capture CC?

iPhone, iPad, iPad Pro, Android-telefoons, Android-tablets en Chromebooks.

Waar vind ik meer informatie over Adobe Capture CC?

Je vindt meer informatie over Capture op de volgende webpagina's:

Waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning voor Adobe Capture CC?

Adobe Capture CC gebruiken

Wat zijn middelen?

Middelen zijn de bouwstenen van je creatieve projecten in Creative Cloud. Met Capture kun je zes verschillende soorten middelen maken: kleuren, patronen, vormen, materialen, lettertypen en penselen.

Middelen zijn beschikbaar in het deelvenster Bibliotheken in compatibele Adobe CC-apps voor desktop en mobiele apparaten, afhankelijk van het type middel. Zie Ondersteuning voor Capture-middelen in andere Adobe-apps voor de lijst met Adobe-apps die Capture-middelen ondersteunen.

Hoe gebruik ik de algemene camera?

Het enige wat je nodig hebt om middelen vast te leggen en te maken, is een ondersteund apparaat en een foto.

1. Open de app Adobe Capture CC.
  2. Als de camera niet automatisch start, tik je op het camerapictogram om een foto te maken met de camera.
  3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om het type middel te selecteren.
  4. Gebruik twee vingers om het beeld te zoomen of te pannen, of tik op het scherm als je de afbeelding wilt vastzetten.
  5. Tik op de pictogrammen boven in het scherm om opties in te stellen, effecten toe te passen en/of foto's aan te passen.
  6. Tik linksonder op het X-pictogram om alle camera-opties opnieuw in te stellen. Dubbeltik op het pictogram X om de camera af te sluiten.
  7. Tik op de andere pictogrammen onder in het scherm om de flitser in te schakelen, de camera om te draaien of een bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud
  8. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

Hoe schakel ik centraal gebruik van de camera uit?

1.   Start de app Adobe Capture CC.
  2.   Tik op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm Galerie en kies Voorkeuren in het menu.
  3.   Schakel de instelling waarbij de camera staat uit.

Hoe pas ik aanpassingen en effecten toe?

Capture bevat twee sets filters voor het aanpassen van middelen.

Met foto-aanpassingen, zoals tint, verzadiging en belichting, kun je het middel nauwkeuriger vastleggen, precies zoals je het ziet.

Effecten zoals Pixel, Strip en Waarden beperken geven een unieke uitstraling aan de middelen die je vastlegt.

Tik in de camera op het filterpictogram, rechtsboven op de telefoon of rechtsonder op de tablet.  Aanpassingen staan in de eerste filmstripcollectie en effecten in de tweede. Kies de optie die je wilt toepassen en gebruik de schuifregelaar om het effect te verfijnen. Er kunnen meerdere filters op een opname worden toegepast.

Wat zijn patronen?

Gebruik de camera om de wereld om je heen in een soort prisma te veranderen en zo unieke patronen te creëren. Capture kan allerlei caleidoscopische effecten genereren op basis van je afbeeldingen. Vervaag de randen om herhalende tegelpatronen te maken. Sla patronen op als raster of genereer vectoren op basis van je foto, waarbij je de afmetingen van de vectoren probleemloos kunt wijzigen.  Stuur je patronen naar Photoshop of Illustrator om ze te verfijnen of als vulling te gebruiken.

Hoe maak ik een patroon?

Het enige wat je nodig hebt om patronen vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon en een foto.

1. Open de app Adobe Capture.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Patronen te selecteren.

4. Tik op de pictogrammen bovenaan op het scherm om het patroontype, raster of vector te kiezen. Pas effecten en foto-aanpassingen toe door een of meer van de opties te selecteren.

5. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Gebruik de optie voor bijsnijden in het deelvenster Bewerken om het vastgelegde patroon te verfijnen.

7. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

Hoe kan ik patronen gebruiken?

Patronen kunnen worden gebruikt in Adobe Illustrator CC en Adobe Photoshop CC. Je patronen staan in het deelvenster Bibliotheken, in de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture.

Wat zijn kleuren?

Gebruik het universum als je verfdoos. Richt je lens op de wereld om je heen en laat de kleurenfunctie van Capture zoeken naar compatibele paletten in je omgeving. Sla je kleurstalen op voor direct gebruik in bijna elke applicatie. Pas je paletten verder aan en deel ze op Adobe Color.

Hoe kan ik een kleurthema maken, bewerken of verwijderen?

Het enige wat je nodig hebt om kleurthema's vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon en een foto.

Kleurthema's maken

1. Open de app Adobe Capture CC.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Kleuren te selecteren.

4. De app detecteert automatisch vijf harmonische kleuren uit de compositie en geeft deze weer.

5. Tik op het filterpictogram boven de afbeelding om foto-aanpassingen toe te passen en je opname te verfijnen.

6. Tik op het scherm om de afbeelding vast te zetten en sleep de aanwijzers om nieuwe kleuren te selecteren.

7. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

8. Selecteer de kleurmodus in de rechterbenedenhoek. Bewerk de kleurthema's met de schuifregelaars of het kleurenwiel of rechtstreeks in de bronafbeelding.

9. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

Kleurthema's bewerken

1. Tik op ... om het menu Kleurthema weer te geven.

2. Tik op Bewerken om het kleurthema te openen in een bewerkbaar kleurenwiel of om de RGB-waarden te wijzigen.

Kleurthema's verwijderen

1. Tik op ... om het menu weer te geven.

2. Tik in het menu Meer opties op Verwijderen.

Hoe gebruik ik kleuren?

Je kunt kleuren gebruiken in Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, After Effects CC, Dreamweaver CC, Muse CC, Animate CC, Illustrator Draw, Photoshop Sketch en Comp CC.

Als je kleuren in een desktop-applicatie wilt gebruiken, zoek je het kleurenthema in het deelvenster Bibliotheken, in de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture.

Als je kleuren in een mobiele app wilt gebruiken, kies je het tabblad Bibliotheek in de kleurkiezer en navigeer je naar de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture.

Opmerking:

Thema's die zijn gepubliceerd op Adobe Color, worden niet verwijderd wanneer een kleurenthema wordt verwijderd in Capture. Deze thema's moet je handmatig verwijderen via je account op color.adobe.com/

Wat zijn vormen?

Van handgetekende vormen tot contrastrijke foto's: je kunt elke afbeelding omzetten in een zuivere vectorvorm. Gebruik de verfijningsgereedschappen om storende elementen te verwijderen, achtergronden op te schonen of lijnen vloeiender te maken. Verzend vormen rechtstreeks naar Photoshop en Illustrator of vind ze terug in het deelvenster Bibliotheken in elke ondersteunde app.

Hoe kan ik een vorm maken, bewerken of verwijderen?

Het enige wat je nodig hebt om vormen vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon of een bestaande foto.

Vormen maken

1. Open de app Adobe Capture CC.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Vormen te selecteren.

4. De app geeft de meest opvallende lijnen weer. Gebruik de schuifregelaar om de vorm aan te passen voor optimale resultaten.

5. Tik op de pictogrammen bovenaan op het scherm om kleuren te inverteren, de functie voor automatisch opschonen toe te passen en om effecten en/of foto-aanpassingen toe te passen door een of meer van de opties te selecteren.

6. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

7. Bewerk de vorm met de opties op het tabblad Bewerken, zoals bijsnijden, verfijnen of vloeiend maken.

8. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

9. Geef het patroon een naam en sla het op in een CC-bibliotheek.

Vormen bewerken

Tik op de vorm om deze te bewerken.

Vormen verwijderen

1. Tik op een vorm om deze te openen.

2. Tik in het menu Meer opties op Verwijderen.

De vorm wordt van al je apparaten en uit Creative Cloud verwijderd.

Bekijk deze zelfstudie om meer te weten te komen over vormen.

Wat zijn penselen?

Penselen

Verander de wereld om je heen in een penseel. Maak je eigen hoogwaardige penselen, rechtstreeks op basis van je foto's.  Kies de gewenste stijl, richting, stroom en werking voor je penseel. Maak structuurpenselen rechtstreeks op basis van structuren en maak lintpenselen die vloeiend werken.  Gebruik je penselen om te schilderen in Animate, Illustrator, Photoshop en Photoshop Sketch.

Hoe kan ik een aangepast penseel maken, bewerken of verwijderen?

Het enige wat je nodig hebt om penselen vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon of een bestaande foto.

Penselen maken

1. Open de app Adobe Capture CC.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Penselen te selecteren.

4. Tik op de pictogrammen aan de bovenkant van het scherm om een specifieke kleur uit de selectie te verwijderen en foto-aanpassingen en/of effecten toe te passen.

5. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Bewerk het penseel met de opties op het tabblad Bewerken, zoals bijsnijden, stijlen, voorinstellingen of verfijnen.

7. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

8. Geef het patroon een naam en sla het op in een CC-bibliotheek.

Penselen bewerken

Tik op een penseel om het te bewerken.

Penselen verwijderen

1. Tik op een penseel om het te openen.

2. Tik in het menu Meer opties op Verwijderen.

Bekijk deze zelfstudie om meer te weten te komen over penselen.

Hoe gebruik ik het penseel?

Je kunt penselen gebruiken in Photoshop CC, Illustrator CC, Animate CC en Photoshop Sketch.

Als je penselen in een desktop-applicatie wilt gebruiken, open je het deelvenster Bibliotheken en zoek je het penseel in de bibliotheek waarin je het hebt opgeslagen in Capture.  Illustrator CC en Animate CC kunnen alleen Illustrator CC-stijlpenselen gebruiken. Photoshop CC kan alleen Photoshop CC-stijlpenselen gebruiken.

Als je penselen in Photoshop Sketch wilt gebruiken, druk je lang op het penseel dat je wilt vervangen en navigeer je vervolgens terug naar je penseelcollecties. Kies de bibliotheek waarin je het penseel hebt opgeslagen in Capture. Photoshop Sketch kan alle penseelstijlen gebruiken.

Bekijk deze zelfstudie om meer te weten te komen over penselen.

Wat zijn lettertypen?

Maak een foto van een lettertype dat je inspireert. Capture gebruikt Adobe Sensei om de tekstvormen te analyseren en vergelijkbare lettertypen voor te stellen die kunnen worden opgeslagen als tekenstijlen. Nadat je een lettertype in Capture hebt opgeslagen, wordt dit automatisch geactiveerd in Adobe Fonts. Lettertypen zijn onmiddellijk beschikbaar via de tekstgereedschappen in Photoshop, InDesign, Illustrator of XD.

Hoe maak ik een lettertype?

Het enige wat je nodig hebt om lettertypen vast te leggen en te maken, is je iPhone, iPad of Android-telefoon of een bestaanden foto.

Maak in enkele klikken tekenstijlen op basis van tekstafbeeldingen.

1. Open de app Adobe Capture.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Lettertype te selecteren.

4. Lijn de tekst uit in het omsluitende kader.

5. Druk op de ontspanknop om de afbeelding vast te zetten en tik om een lettertype te kiezen. Druk nogmaals op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Selecteer een van de zoekresultaten en bewerk desgewenst de stijlopties via Bewerken.

7. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

8. Geef het patroon een naam en sla het op in een CC-bibliotheek.

Hoe kan ik lettertypen gebruiken?

Je kunt lettertypen gebruiken in InDesign CC, Illustrator CC, Photoshop CC, Comp CC en Adobe XD.

Als je lettertypen in een desktop-applicatie wilt gebruiken, open je het deelvenster Bibliotheken en zoek je het lettertype in de bibliotheek waarin je het hebt opgeslagen in Capture. Klik op het cloudpictogram om dat lettertype in de huidige app te activeren. Selecteer de tekst die je in je ontwerp wilt wijzigen. Klik in het deelvenster Bibliotheek op het lettertype dat je wilt toepassen.

Als je lettertypen in mobiele apps wilt gebruiken, kies je het lettertypemenu en navigeer je naar de bibliotheek waarin je het lettertype hebt opgeslagen in Capture. Tik op het cloudpictogram om het lettertype te synchroniseren met de huidige applicatie en tik vervolgens op het lettertype dat je wilt gebruiken. Er verschijnt een nieuw tekstvak waarin je je tekst kunt toevoegen.

Opmerking:

Lettertypen die zijn geactiveerd in Adobe Fonts, worden niet gedeactiveerd wanneer een lettertype wordt verwijderd in Capture. Deze lettertypen moet je handmatig deactiveren via je account op fonts.adobe.com.

Wat zijn materialen?

Je bent omringd door structuren en met Capture kun je de beste structuren selecteren om mee te werken. Gebruik je telefoon om structuren te genereren en in enkele klikken PBR-materialen van hoge kwaliteit te maken.  Bekijk een voorvertoning van je vastgelegde materialen door ze rechtstreeks op verschillende gerenderde vormen weer te geven. 3D-materialen van Capture kunnen rechtstreeks worden gebruikt in Adobe Dimension of worden geëxporteerd naar de MDL-bestandsindeling voor andere doeleinden.

Hoe maak ik een 3D-materiaal?

3D-materialen van Capture kunnen rechtstreeks in Adobe Dimension worden gebruikt. U hebt alleen een afbeelding nodig.

1. Open de Adobe Capture-app.

2. Als de camera niet automatisch wordt gestart, tik je op het camerapictogram om een ​​foto te maken met de camera of op het afbeeldingspictogram om een ​​bestaande afbeelding te kiezen uit je filmrol, je Lightroom-catalogus, Adobe Stock of Creative Cloud.

3. Gebruik de moduleschuifregelaar onder in het scherm om Materialen te selecteren.

4. Tik op de pictogrammen bovenaan op het scherm om de voorbeeldvorm te verwijderen of te wijzigen en om effecten en/of foto-aanpassingen toe te passen door een of meer van de opties te selecteren.

5. Druk op de ontspanknop om naar de volgende stap te gaan.

6. Bewerk het patroon met de opties op het tabblad Bewerken, zoals verfijnen of bijsnijden.

7. Tik op Opslaan (->) in de rechterbovenhoek.

8. Geef het patroon een naam en sla het op in een CC-bibliotheek.

Hoe kan ik materialen gebruiken?

Materialen kunnen worden gebruikt in Dimension CC.

Open het deelvenster Bibliotheken en zoek je materialen in de bibliotheek waarin je ze hebt opgeslagen in Capture. Sleep het materiaal naar het model dat je een bepaalde stijl wilt geven.

Hoe kan ik mijn Capture-middelen opslaan?

Je middelen worden automatisch opgeslagen in je Creative Cloud-bibliotheken. De bibliotheek waar je momenteel aan werkt en waarin je middelen opslaat, staat boven aan het scherm in de weergave Galerie. Als je de bibliotheek waarmee je werkt wilt wijzigen, tik je op de naam van de bibliotheek om het menu Mijn bibliotheek weer te geven. Je kunt middelen opslaan in een bestaande bibliotheek of je kunt een nieuwe bibliotheek maken.

Verplaats middelen tussen bibliotheken door te tikken op het menu naast een middel in de weergave Galerie en Verplaatsen naar…. te kiezen.

Hoe verwijder ik mijn Capture-middelen?

1. Selecteer het middel dat je wilt verwijderen.

2. Tik op het menu met de drie puntjes (...).

3. Tik op Verwijderen in het menu met meer opties om je middel definitief van je apparaat en uit Creative Cloud te verwijderen.

Opmerking:

Lettertypen die zijn geactiveerd op Adobe Fonts, worden niet verwijderd. Deze lettertypen moet je handmatig deactiveren via je account op fonts.adobe.com.

Thema's die zijn gepubliceerd op Adobe Color, worden niet verwijderd. Deze thema's moet je handmatig verwijderen via je account op color.adobe.com.

Hoe beheer ik mijn Capture-middelen?

Je kunt middelen dupliceren door het middel te selecteren, op het menu te tikken en Dupliceren te kiezen. Je kunt de naam wijzigen door Naam wijzigen te kiezen.

Je kunt je bibliotheken beheren en een bibliotheek bijvoorbeeld met iemand anders delen door je via de browser aan te melden bij je Creative Cloud-account en Mijn middelen > Bibliotheken te kiezen.

Je kunt je middelen delen door het pictogram voor delen in de linkerbenedenhoek van het scherm te kiezen wanneer je het midddel bekijkt. Middelen kunnen worden gedeeld als een miniatuurafbeelding of als een Creative Cloud-koppeling. Je kunt je middelen ook exporteren als afbeelding of naar allerlei bruikbare indelingen, afhankelijk van het type middel.

Hoe synchroniseer ik mijn middelen met Creative Cloud, zodat ik ze kan gebruiken in mijn andere apps?

Wanneer je een middel opslaat in Capture, wordt dit in een Creative Cloud-bibliotheek geplaatst. Deze bibliotheken worden automatisch gesynchroniseerd wanneer je apparaat is verbonden met Wi-Fi, zodat je middelen worden weergegeven in het deelvenster CC-bibliotheek in compatibele Adobe desktop-apps en mobiele apps.

Hoe gebruik ik mijn Capture-middelen in mijn desktop-apps of mobiele apps?

Nadat je diverse kleurthema's, vectorvormen en aangepaste penselen hebt gemaakt, kun je deze gaan gebruiken in eindproducties in een desktop-app of concepten verder uitwerken in andere mobiele apps. Zorg dat je middelen zijn opgeslagen in een Creative Cloud-bibliotheek in Capture.

Kies in de CC desktop-app de bibliotheek waarin je middelen zijn opgeslagen in het deelvenster Bibliotheken. Klik eenvoudig op de middelen die je wilt gebruiken en sleep ze naar je tekengebied of canvas.

Je vindt compatibele Capture-middelen in het menu Penselen van Photoshop Sketch en in het menu Vormen van Illustrator Draw. In mobiele CC-apps zijn kleurpaletten toegankelijk op het tabblad Bibliotheek in het menu van de kleurkiezer en lettertypestijlen in het menu Lettertype op het tabblad Bibliotheek.

Zie Ondersteuning voor Capture-middelen in andere Adobe-apps voor een lijst met Adobe-apps die Capture-middelen ondersteunen.

Hoe gebruik ik middelen die met Capture zijn gemaakt, in andere apps?

Nadat je diverse kleurthema's, vectorvormen en aangepaste penselen hebt gemaakt, kun je deze gaan gebruiken in eindproducties in een desktop-app of concepten verder uitwerken in andere mobiele apps. Sla je middelen op in een Creative Cloud-bibliotheek in Capture. Open je Creative Cloud-bibliotheken vanuit andere ondersteunde apps, kies de app waarin je je middel hebt opgeslagen en selecteer het middel.

Zie Ondersteuning voor Capture-middelen in andere Adobe-apps voor een lijst met Adobe-apps die Capture-middelen ondersteunen.

Hoe kan ik de middelen bewerken die ik in Capture heb gemaakt?

In Capture kunt je je middelen bewerken door op het potloodpictogram te tikken of door de bronafbeelding als een nieuw middel te remixen. Tik hiervoor op het remixpictogram wanneer je de details van je middel bekijkt. Je kunt het middel ook rechtstreeks in een compatibele desktop-app of mobiele app openen en daar verder aanpassen.

Hoe verander ik de toegangsinstellingen in het besturingssysteem?

Je beheert de toegang van Adobe Capture CC tot het besturingssysteem, zoals toegang tot de camera of de galerie, in de app Instellingen van je Chromebook, mobiele apparaat of tablet.

Hoe open ik feedback en ondersteuning in Capture?

Krijg ondersteuning en deel feedback over Adobe Capture met het productteam.

1. Start Adobe Capture CC.

2. Tik op je profielpictogram in de linkerbovenhoek.

3. Tik op Feedback verzenden.

Hoe verander ik de toegangsinstellingen voor de applicatie?

Je beheert de toegang van Adobe Capture CC tot het besturingssysteem, zoals toegang tot de camera of de galerie, in de app Instellingen van je Chromebook, mobiele apparaat of tablet.

Ondersteuning voor Capture-middelen in andere Adobe-apps

Het type Capture-middel bepaalt in welke mobiele app of desktop-app je het middel kunt gebruiken.De volgende tabel geeft aan in welke apps je Capture-middelen kunt gebruiken:

Capture-middel Adobe-apps
Kleurthema's Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, After Effects CC, Dreamweaver CC, Muse CC, Animate CC, Illustrator Draw, Photoshop Sketch en Comp CC
Vormen Photoshop CC, Illustrator CC, InDesign CC, After Effects CC, Animate CC, Illustrator Draw, Photoshop Sketch en Comp CC
Penselen Photoshop CC, Illustrator CC, Animate CC en Photoshop Sketch
Lettertypen InDesign CC, Illustrator CC, Photoshop CC en Adobe XD
3D-materialen  Dimension CC
Patronen Photoshop CC, Illustrator CC