Tekst en afbeeldingen van PDF's kopiëren

U kunt inhoud in Acrobat Reader DC eenvoudig kopiëren, tenzij de PDF-auteur beveiligingsinstellingen heeft toegepast die het kopiëren niet toestaan.

Controleren of het kopiëren van inhoud is toegestaan

1. Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Documenteigenschappen.

2. Klik op de tab Beveiliging en bekijk het Overzicht documentbeperkingen.

Specifieke inhoud van een PDF kopiëren

1. Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Gereedschap Selecteren in het pop-upmenu.

2. Sleep om tekst te selecteren, of klik om een afbeelding te selecteren.

3. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde item en kies Kopiëren.

Een volledig PDF-bestand kopiëren (alleen Windows Reader DC-toepassing, niet de browser)

1. Kies Bewerken > Bestand naar klembord kopiëren.

Kopieer een gebied van een PDF (alleen Reader DC-toepassing, niet de browser)

Met Momentopname wordt een gebied gekopieerd als een afbeelding die u in andere toepassingen kunt plakken.

Kies in een andere toepassing Bewerken > Plakken om de gekopieerde afbeelding te plakken.

1. Kies Bewerken > Momentopname maken.

2. Sleep een rechthoek rond het gebied dat u wilt opslaan en laat de muisknop los.

3. Druk op de toets Esc om de modus Momentopname af te sluiten.