Meestal kunt u de inhoud van een PDF gewoon kopiëren, maar dat geldt niet als de auteur bepaalde beveiligingsinstellingen heeft toegepast waardoor kopiëren niet mogelijk wordt. Als u veel inhoud uit een PDF wilt kopiëren, kunt u de PDF misschien gemakkelijker in zijn geheel exporteren naar Word, Excel of PowerPoint.

Convert PDF to Word

Converteer een PDF snel online naar Word.

Nu gratis proberen

Convert PDF to Excel

Converteer een PDF snel online naar Excel.

Nu gratis proberen

Tekst en afbeeldingen kopiëren van PDF's

Bevestigen dat u gemachtigd bent om de inhoud te kopiëren

1. Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Documenteigenschappen.

2. Klik op het tabblad Beveiliging en controleer de instellingen in het overzicht met documentbeperkingen.

Specifieke inhoud van een PDF kopiëren

1. Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Selectietool uit het pop-upmenu.

2. Sleep de tool om tekst te selecteren, of klik om een afbeelding te selecteren.

3. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde item en kies Kopiëren.

Een volledig PDF-bestand kopiëren (alleen Windows Reader DC-app, niet de browser)

1. Kies Bewerken > Bestand naar klembord kopiëren.

Een gedeelte van het PDF-bestand kopiëren (alleen Reader DC-app, niet de browser)

Met de tool Opname kopieert u een gebied als afbeelding die u vervolgens in andere toepassingen kunt plakken.

1. Kies Bewerken > Opname maken.

2. Sleep een rechthoek om het gebied dat u wilt kopiëren en laat vervolgens de muisknop los.

3. Druk op de toets Esc om de modus Opname te verlaten.

Ga naar een andere toepassing en kies Bewerken > Plakken om de gekopieerde afbeelding te plakken.