U hebt een betaald abonnement nodig op de Adobe PDF Pack-service om PDF's te maken in (of exporteren vanuit) Acrobat Reader.

Adobe PDF Pack is een bundel met Adobe Document Cloud-services. Hiermee kunt u PDF-bestanden maken, combineren, ondertekenen en verzenden. U kunt ook PDF-bestanden converteren naar bewerkbare Word- of Excel-bestanden.

Convert Word to PDF online

Converteer Word/PPT/JPG online naar PDF.

Nu gratis proberen

U kunt echter geen PDF-bestanden bewerken met Adobe PDF Pack. Daarvoor hebt u Acrobat nodig. Zie de Acrobat-productpagina.

Via de Adobe Store kunt u een abonnement nemen op Adobe PDF Pack.

Om uw account te beheren gaat u als volgt te werk:

1. Klik op Aanmelden, rechtsboven in het Reader DC-venster.
  2. Voer uw Adobe ID en wachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Wanneer u bent aangemeld, wordt uw naam rechtsboven in het venster weergegeven. Klik op uw naam en kies Mijn account.
  4. De pagina Mijn account wordt in een nieuw browservenster geopend. Het kan voorkomen dat u nogmaals wordt gevraagd om u aan te melden. Meld u dan opnieuw aan met uw Adobe ID en wachtwoord. De accountpagina wordt weergegeven. In de sectie Abonnementen en producten van deze pagina vindt u een overzicht van uw producten en abonnementen.

Opmerking: Met uw Adobe ID en wachtwoord kunt u zich ook aanmelden bij Adobe Document Cloud. Klik op Account > Mijn gegevens rechtsboven in het venster van de Adobe PDF Pack-toepassing.

Bestandstypen die u naar PDF kunt converteren

U kunt de volgende bestandstypen converteren naar PDF:

• Microsoft Word (DOC, DOCX)
  • Microsoft PowerPoint (PPT, PPTX)
  • Microsoft Excel (XLS, XLSX)
  • Microsoft Publisher (PUB)
  • Tekstbestanden (TXT)
  • Adobe PostScript® (PS)
  • Adobe InDesign (INDD)
  • Adobe Fill & Sign (FORM)
  • Afbeeldingen (bitmap, JPEG, GIF, TIFF, PNG)
  • OpenOffice- en StarOffice-presentaties, spreadsheets, afbeeldingen en documentbestanden (ODT, ODP, ODS, ODG, ODF, SXW, SXI, SXC, SXD, STW).

Opmerking:

U kunt geen PDF-bestanden combineren die zijn beveiligd (al dan niet met een wachtwoord). Ook kunt u geen 3D-bestanden of delen van een PDF-portfolio combineren.

Stappen voor het maken van een PDF in Acrobat Reader

1. Klik op Aanmelden, rechtsboven in het Reader DC-venster. (Als u al bent aangemeld, gaat u door naar stap 3.)

2. Ga naar het dialoogvensterAanmeldenen meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

3. Klik in het rechterdeelvenster op PDF maken of ga naar Gereedschappen > PDF maken.

PDF maken in het rechterdeelvenster
    PDF maken in het rechterdeelvenster

PDF maken via Gereedschappen
    PDF maken via Gereedschappen

4. Klik op Bestand selecteren voor conversie naar PDF als u naar een ander bestand wilt bladeren om dat te selecteren.

5. Klik op Converteren of klik op Converteren naar PDF.

Het bestand wordt geconverteerd naar een PDF-bestand en opgeslagen in uw Adobe PDF Pack -account. Klik op Openen om het bestand te bekijken, of klik op Geconverteerde bestanden weergeven om de lijst met recentelijk geconverteerde bestanden weer te geven.

Als u wilt weten wat er allemaal mogelijk is met Adobe PDF Pack, gaat u naar Adobe PDF Pack gebruiken.