Als u PDF's wilt maken of exporteren vanuit Acrobat Reader, hebt u een betaald abonnement nodig op de Adobe PDF Pack-service.

Adobe PDF Pack is een bundel met Adobe Document Cloud-services. Hiermee kunt u snel en eenvoudig PDF-bestanden maken, combineren, ondertekenen en verzenden. U kunt PDF-bestanden ook converteren naar bewerkbare Word- of Excel-bestanden.

U kunt geen PDF-bestanden bewerken met Adobe PDF Pack. Als u PDF-bestanden wilt bewerken, hebt u Acrobat nodig. Zie de Acrobat-productpagina.

Hoe koop ik Adobe PDF Pack?

U kunt een abonnement nemen op Adobe PDF Pack via de Adobe Store.

Hoe beheer ik mijn Adobe PDF Pack-account of -abonnement?

Om uw account te beheren voert u een van de volgende handelingen uit:

1. Klik op Aanmelden in de rechterbovenhoek van het Reader DC-venster.
  2. Voer uw Adobe ID en wachtwoord in het dialoogvenster in, en klik dan op Aanmelden.
  3. Nadat u zich hebt aangemeld, staat uw naam in de rechterbovenhoek van het venster. Klik op uw naam en kies Mijn Account.
  4. De pagina Mijn account wordt geopend in een nieuw browservenster. U kunt worden gevraagd om u opnieuw aan te melden; meld u opnieuw aan met uw Adobe ID en wachtwoord. De accountpagina wordt weergegeven. Uw product en abonnementen staan in de sectie Abonnementen en producten op de pagina.

Opmerking: u kunt u ook met uw Adobe ID en wachtwoord aanmelden bij Adobe Document Cloud. Klik op Account > Mijn informatie in het gedeelte rechtsboven van het Adobe PDF Pack-toepassingsvenster.

Bestandstypen voor conversie naar PDF

U kunt de volgende bestandstypen converteren naar PDF:

• Microsoft Word (DOC, DOCX)
  • Microsoft PowerPoint (PPT, PPTX)
  • Microsoft Excel (XLS, XLSX)
  • Microsoft Publisher (PUB)
  • Tekstbestanden (TXT)
  • Adobe PostScript® (PS)
  • Adobe InDesign (INDD)
  • Adobe Fill & Sign (FORM)
  • Afbeeldingen (bitmap, GIF, JPEG, TIFF, PNG)
  • OpenOffice en StarOffice-presentaties, werkbladen, afbeeldingen en documentbestanden (ODT, ODP, ODS, ODG, ODF, SXW, SXI, SXC, SXD, STW).

Opmerking:

U kunt de volgende type PDF-bestanden niet combineren: PDF-bestanden die (al dan niet met een wachtwoord) zijn beveiligd, 3D-bestanden en PDF's die onderdeel zijn van een PDF-portfolio.

Stappen om een PDF te maken met Acrobat Reader

1. Klik op Aanmelden in de rechterbovenhoek van het Reader DC-venster. (Als u al bent aangemeld, gaat u verder met stap 3.)

2. Meld u in het dialoogvenster Aanmelden aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

3. Klik in het rechterdeelvenster op PDF maken of ga naar Gereedschappen > PDF maken.

PDF maken via het rechterdeelvenster
    PDF maken via het rechterdeelvenster

PDF maken via Gereedschappen
    PDF maken via Gereedschappen

4. Klik op Bestand selecteren voor PDF-conversie als u naar een ander bestand wilt bladeren om dat te converteren.

5. Klik op Converteren of klik op Converteren naar PDF.

Het bestand wordt geconverteerd naar de PDF-indeling en opgeslagen in uw Adobe PDF Pack-account. Klik op Openen om het bestand te bekijken of klik op Geconverteerde bestanden bekijken om de lijst met onlangs geconverteerde bestanden weer te geven.

Zie Adobe PDF Pack gebruiken voor meer informatie over alles wat u kunt doen met Adobe PDF Pack.