Ontbreekt de knop Afdrukken?

Als u de knoppen Afdrukken en Annuleren niet kunt zien, is uw monitor ingesteld op een lage schermresolutie. De Reader is niet bedoeld voor weergaven met lage resolutie (aanbevolen minimum is 1024 x 768). U kunt deze beperking omzeilen. Voer een van de volgende twee handelingen uit om het document af te drukken:

• Druk op Enter of Return.
  • Als er een schuifbalk aan de rechterkant van het dialoogvenster verschijnt, sleept u de regelaar omlaag om bij de knoppen te komen.

Opmerking:

(Windows) Op sommige monitoren bevat de Windows-taakbalk de knop Afdrukken. U kunt de taakbalk verbergen, zodat deze alleen wordt weergegeven wanneer u de muis onder aan het scherm plaatst. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Eigenschappen. In het dialoogvenster Eigenschappen selecteert u op de optie voor automatisch verbergen van de taakbalk en klikt u op OK.

Stel de taakbalkeigenschappen zodanig in dat de taakbalk wordt verborgen, zodat u de knop Afdrukken kunt selecteren.
Stel de taakbalkeigenschappen zodanig in dat de taakbalk wordt verborgen en u de knop Afdrukken kunt selecteren

Raadpleeg ook het artikel over een verwant registerprobleem: Ondersteuning van HiDPI Retina-schermen

Een PDF afdrukken

1. Kies Bestand > Afdrukken of klik op het pictogram op de werkbalk.

2. Selecteer een printer en het aantal kopieën dat u wilt afdrukken.

3. (Optioneel) Klik op Eigenschappen om de Printereigenschappen te openen. Zie de documentatie bij uw printer voor meer informatie.

4. Onder Af te drukken pagina's selecteert u een optie:

• Alle - alle pagina's in de PDF worden afgedrukt.
    • Huidige pagina - de huidige pagina in de PDF wordt afgedrukt.
    • Pagina's - geeft een subset van af te drukken pagina's aan. U kunt afzonderlijke paginanummers, een bereik of een combinatie invoeren. Bijvoorbeeld: 1, 6-18, 33, 98.
    • Meer opties - geeft extra opties zoals even of oneven pagina's en pagina's omkeren.
    Af te drukken pagina's
  5. Geef desgewenst andere opties op:

• Pagina vergroten/verkleinen & verwerken
    • Afdrukstand
    • Opmerkingen & formulieren

Opmerking:

Terwijl u de instellingen wijzigt, wordt het afdrukvoorbeeld weergegeven. Klik op de pijlknoppen onderaan om een voorvertoning van de andere pagina's te zien.

6. Klik zo nodig op Pagina-instelling om het papierformaat, de papierbron of de afdrukstand te wijzigen.

7. Klik op Afdrukken.

Algemene afdruktaken

Dubbelzijdig afdrukken

Print_double-sided

U kunt dubbelzijdig afdrukken als uw printer de functie voor dubbelzijdig afdrukken (duplex afdrukken) ondersteunt.

Opmerking: dubbelzijdig afdrukken wordt ook wel duplex of tweezijdig afdrukken genoemd.

Het printerstuurprogramma bepaalt de opties, niet Adobe Acrobat DC of Adobe Reader DC. Controleer in de                                                 printerdocumentatie welke functies uw printer ondersteunt.

• In het dialoogvenster Afdrukken schakelt u Op beide zijden van papier afdrukken in en kiest u een rand om te spiegelen.

Opmerking:

Soms biedt een printer wel ondersteuning voor dubbelzijdig afdrukken, maar wordt deze optie niet weergegeven in het dialoogvenster Afdrukken. In dat geval opent u de printereigenschappen, zodat u via de printervoorkeuren rechtstreeks toegang hebt tot deze optie.

Algemene afdruktaken

Raadpleeg voor meer informatie het artikel Dubbelzijdig afdrukken en ga naar Problemen met duplex afdrukken oplossen om verwante problemen op te lossen

Afdrukken in zwart-wit

Print_color-in-shades-of-grey

U kunt een kleuren-PDF in grijstinten afdrukken (ook wel grijswaarden of grijstinten genoemd).

• In het dialoogvenster Afdrukken schakelt u Afdrukken in grijswaarden in.
Afdrukken in zwart-wit

Afdrukken op een andere grootte

Resize_pages

U kunt de pagina schalen om pagina's te verkleinen of te vergroten wanneer u afdrukt. U kunt automatisch schalen om aan het papier aan te passen, of handmatig schalen volgens percentages.

• In het dialoogvenster Afdrukken klikt u op Grootte en geeft u vervolgens de schaalopties op.
print_resize

Grote documenten afdrukken

Print_posters-as-banners

U kunt een document van groot formaat, zoals een poster of een vlag, afdrukken door de pagina over meerdere vellen papier te verdelen (dit heet 'naast elkaar'). De optie Poster berekent hoeveel vellen papier nodig zijn. U kunt de grootte van het origineel aanpassen aan het papier en opgeven hoeveel elke pagina een andere mag overlappen. U kunt de pagina's vervolgens samenvoegen.

• In het dialoogvenster Afdrukken klikt u op Poster en geeft u vervolgens de opties voor naast elkaar op.
Grote documenten afdrukken

Meerdere pagina's op een vel afdrukken

Print_multiple-pages-per-sheet

U kunt meerdere pagina's van een PDF op één vel papier afdrukken. Het afdrukken van meerdere pagina's per vel wordt ook n-up afdrukken genoemd (zoals 2-up of 6-up). U kunt opgeven hoe de pagina's worden gerangschikt, horizontaal over de pagina of in verticale kolommen.

• Klik in het dialoogvenster Afdrukken op Meerdere en geef vervolgens de pagina's op die u op een enkel vel wilt afdrukken, samen met de andere verwante opties.
Meerdere pagina's op een vel afdrukken

Boeken afdrukken

Print_a-booklet

U kunt een document met meerdere pagina's als boek afdrukken. De pagina's worden ingedeeld met twee stuks per vel. Wanneer u de dubbelzijdige vellen sorteert, vouwt en niet, is het resultaat één boek met de juiste paginavolgorde.

• In het dialoogvenster Afdrukken klikt u op Boek en geeft u vervolgens de opties voor het boek op.
Boeken afdrukken

Opmerkingen afdrukken

Print_comments

U kunt opmerkingen op de desbetreffende plaats afdrukken (als notities op een pagina), in een lijst, of in een samenvatting.

In het gebied Opmerkingen & Formulieren voert u een van de volgende handelingen uit:

• Kies een optie in de vervolgkeuzelijst.
  • Klik op Opmerkingen samenvatten.
Opmerkingen afdrukken

Een gedeelte van een pagina afdrukken

Print_a-portion-of-a-page

U kunt een gedeelte van een pagina in een PDF afdrukken. Gebruik het gereedschap Momentopname om het gebied te selecteren dat u wilt afdrukken. Het gebied kan tekst, afbeeldingen of beide zijn. U kunt het geselecteerde gebied op volledige grootte afdrukken, of het formaat aanpassen aan het papier.

1. Kies Bewerken > Momentopname maken.
  2. Teken een rechthoek om een gedeelte van een pagina te selecteren.
  3. Kies Bestand > Afdrukken.
  4. In het dialoogvenster Afdrukken klikt u op Geselecteerde afbeelding.
Een gedeelte van een pagina afdrukken

Waarom kan ik mijn document niet afdrukken?

Begin met deze tips voor het oplossen van problemen

Afdrukproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Om het probleem te identificeren, begint u met deze handige TechNote: Problemen met het afdrukken van PDF's oplossen | Acrobat, Reader

De PDF is beveiligd met een wachtwoord en afdrukken is niet toegestaan

Een PDF die met een wachtwoord is beveiligd, kunt u afdrukken door met het daarvoor bedoelde wachtwoord in te voeren. Voor sommige beveiligde documenten gelden beperkingen om te voorkomen dat u inhoud uit het document afdrukt, bewerkt of kopieert. Neem contact op met de auteur van de PDF als voor een document afdrukbeperkingen gelden.

(Alleen Windows) De beveiligde modus zit in de weg

Met de standaard beveiligde modus wordt de beveiliging van Acrobat Reader DC aanzienlijk verbeterd. Als u wilt bepalen of de beveiligde modus het afdrukken stoort, kunt u deze tijdelijk uitschakelen. Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Documenteigenschappen. Klik op Geavanceerd om te zien of de beveiligde modus is ingeschakeld.

Als u de beveiligde modus wilt uitschakelen, kiest u Bewerken > Voorkeuren en klikt u op Beveiliging (uitgebreid) aan de linkerkant. Schakel Beveiligde modus inschakelen bij opstarten uit. Sluit Reader, start het opnieuw en probeer het bestand nogmaals af te drukken.

Opmerking:

Voor een maximale beveiliging kunt u, als u gereed bent met afdrukken, opnieuw Beveiligde modus inschakelen bij opstarten selecteren.

Overdrukken van inkten simuleren

Het simuleren van overdrukken geeft een benadering van hoe het mengen en overdrukken van gekleurde platen eruitziet als deze met een offsetpers worden afgedrukt. U kunt de effecten van overdrukken op een kleuren-desktopprinter simuleren door in het dialoogvenster Geavanceerde afdrukinstellingen de optie Overdrukken simuleren te selecteren. Bij het simuleren van overdrukken worden steunkleuren geconverteerd om kleuren voor afdrukken te verwerken. Als u een bestand wilt gebruiken voor de uiteindelijke uitvoer, selecteert u de optie Overdrukken simuleren niet.

Opmerking:

De reproductiekwaliteit van kleuren verschilt enorm per kleurenprinter. Om deze reden zijn proefdrukken van een servicebureau de beste manier om de uiteindelijke uitvoer te controleren.

Drie overlappende cirkels zonder overdrukken (links) vergeleken met drie overlappende cirkels met overdrukken (rechts)
Drie overlappende cirkels zonder overdrukken (links) vergeleken met drie overlappende cirkels met overdrukken (rechts).

Wat moet ik doen als Acrobat Reader DC mij vraagt om een bestand op te slaan wanneer ik een document wil afdrukken?

Als Acrobat Reader DC u vraagt of u het bestand wilt opslaan wanneer u op Afdrukken klikt, klikt u op Geavanceerd om naar het dialoogvenster Geavanceerde afdrukinstellingen te gaan. Hier schakelt u de optie Afdrukken naar bestand uit.

Opmerking:

• zorg ervoor dat u een fysieke printer hebt geselecteerd om af te drukken, en niet 'Adobe PDF/XPS/Send note' of een andere virtuele printer.
  • Tot Acrobat 10.X was de optie Afdrukken naar bestand beschikbaar in het dialoogvenster Afdrukken.

Hoe kan ik de opmerkingen afdrukken die in het PDF-document staan?

Er zijn bepaalde annotaties (voorbeeld: pop-upnotities) die wel in het PDF-document staan, maar die niet standaard worden afgedrukt, tenzij u dat aangeeft.

Dit is met opzet zo gedaan. Op deze manier bedekken deze annotaties namelijk niet de achterliggende inhoud van het document.

Het kan natuurlijk zijn dat u deze annotaties wilt afdrukken. Als u pop-upnotities en andere annotaties wilt afdrukken, gaat u als volgt te werk:

1. Kies Bewerken > Voorkeuren.
  2. Selecteer Opmerkingen in de lijst Categorieën.
  3. Schakel de optie Notities en pop-ups afdrukken in.

Acrobat Reader DC loopt vast bij het afdrukken / Acrobat Reader DC drukt niet af nadat ik op de knop Afdrukken heb geklikt

Dit kan worden veroorzaakt doordat een installatiebestand van Adobe Acrobat DC is beschadigd. Om dit probleem op te lossen, moet u eerst controleren of u de nieuwste versie van Adobe Reader DC of Acrobat DC gebruikt.

Als dit probleem optreedt met de nieuwste versie:

1. Verwijder de installatie van Acrobat Reader DC met het hulpprogramma Acrobat cleaner.
  2. Installeer Acrobat Reader DC opnieuw.