PDF's opslaan

Als de PDF-auteur lokaal opslaan heeft ingeschakeld, kunt u een kopie van een PDF of PDF-portfolio opslaan.

Webbrowser

• Als u een PDF wilt opslaan, klikt u op het pictogram Bestand opslaan op de HUD-werkbalk onderaan in de PDF-weergave.

De HUD-werkbalk in een webbrowser
De HUD-werkbalk in een webbrowser

Acrobat Reader DC-toepassing

• Als u een PDF wilt opslaan, kiest u Bestand > Opslaan of klikt u op het Bestand opslaan -pictogram op de HUD-werkbalk onderaan in de PDF-weergave.Het dialoogvenster Opslaan als wordt weergegeven. Kies de locatie waar u de PDF wilt opslaan en klik vervolgens op Opslaan.

Opmerking: Als u het bestand voor het eerst opslaat, wordt standaard het dialoogvenster Opslaan als weergegeven. Dit dialoogvenster wordt niet meer getoond wanneer u nieuwe wijzigingen wilt opslaan voor hetzelfde bestand dat is geopend in Adobe Reader.Dit standaardgedrag van Adobe Reader wordt bepaald door de instellingen van de beveiligde modus. Hiermee wordt voorkomen dat ongewenste wijzigingen worden doorgevoerd bij een PDF dat in Adobe Reader wordt geopend. Als u de beveiligde modus voor Reader wilt uitschakelen (niet aanbevolen), gaat u naar Bewerken > Voorkeuren > Beveiliging (uitgebreid) en schakelt u het selectievakje Beveiligde modus inschakelen bij opstarten uit.

• Als u een kopie van een PDF wilt maken, kiest u Bestand > Opslaan als.
  • Als u het PDF-bestand wilt opslaan als toegankelijke tekst, kiest u Bestand > Opslaan als ander bestand > Tekst.

Waarom kan ik geen PDF opslaan?

Omdat de PDF-auteur lokaal opslaan heeft uitgeschakeld wegens beveiliging, auteursrechtbescherming of andere redenen.

Als u de PDF wilt opslaan, neemt u contact op met de auteur en vraagt u deze om lokaal opslaan in te schakelen. Zie Gebruikers van Reader toestaan formuliergegevens op te slaan in Acrobat Help voor meer informatie.

PDF's weergeven en navigeren in PDF's

Voer een van de volgende handelingen uit:

• In Acrobat Reader DC kunt u pagina's vergroten of verkleinen, in- en uitzoomen en een vergroting toepassen. Deze opties staan op de HUD-werkbalk onderaan in de PDF-weergave.
De HUD-werkbalk
De HUD-werkbalk bevat de opties Selectie, Zoomen, Vergroting, Paginaminiatuur, en Passend

U kunt ook de snelle navigatieopties op de hoofdwerkbalk en in het linkernavigatievenster gebruiken.

Snel navigeren met deze opties
Snel navigeren met deze opties

A. Als u naar een bepaalde pagina wilt gaan, typt u het paginanummer en drukt u op Enter. B. Hiermee gaat u snel naar de vorige of volgende pagina. C. Om visueel te navigeren klikt u op het pictogram Paginaminiaturen in het linkernavigatievenster. D. Als u naar aandachtsgebieden wilt springen, klikt u op het pictogram Bladwijzers in het linkernavigatievenster.

Als u schuiven en de weergaveopties voor meerdere pagina's wilt instellen, kiest u Weergave > Paginaweergave. In de browser klikt u met de rechtermuisknop op de werkbalk van Acrobat Reader DC en kiest u Paginaweergave.

Inzoomen op een bepaald gebied

• Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Selectiekader in-/uitzoomen in het pop-upmenu. Sleep vervolgens over het gebied dat u wilt vergroten.

• (Alleen Acrobat Reader DC-toepassing, niet de browser) Kies in het menu Beeld > Zoomen de optie Dynamisch in-/uitzoomen of Pannen en zoomen of Gereedschap Loep . Voor meer informatie over de verschillende opties gaat u naar PDF-weergaven aanpassen in de Help van Acrobat.

Informatie zoeken in een PDF

Als u pagina-inhoud wilt doorzoeken, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Klik met de rechtermuisknop en kies Zoeken in het pop-upmenu. Klik in de rechterbovenhoek van het documentvenster, voer de zoekterm in, en klik op de knoppen Volgende of Vorige om naar elk exemplaar te navigeren.
Klik met de rechtermuisknop op het document en kies Zoeken
Als u het zoekvak wilt weergeven, klikt u met de rechtermuisknop in het document en kiest u Zoeken.

• Als u een complexere zoekopdracht wilt uitvoeren naar hele woorden, woordgroepen, opmerkingen en andere opties, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Druk in een webbrowser op Ctrl+Shift+F om het deelvenster voor geavanceerd zoeken te openen.

• Kies in de Acrobat Reader DC-toepassing Bewerken > Geavanceerd zoeken.

Onder aan het zoekvenster klikt u op Meer opties tonen om de zoekopdracht verder aan te passen. Voor meer informatie gaat u naar Geavanceerde zoekopties in de Help van Acrobat.

PDF-portfolio's weergeven en doorzoeken

Een PDF-portfolio is een verzameling bestanden in diverse indelingen die in verschillende toepassingen zijn gemaakt. U kunt de zoekgereedschappen van Reader gebruiken om te zoeken naar tekst in het hele PDF-portfolio. Typ de tekst die u zoekt, in het vak Zoeken in de PDF-portfolio -werkbalk. In de zoekresultaten worden alle bestanden getoond waarin de tekst is gevonden.

• Vouw voor PDF-bestanden de lijst uit om de resultaten in de context te bekijken. Klik op een zoekresultaat om naar de locatie van de tekst in de PDF te gaan.

• Voor andere bestandstypen klikt u op Openen, waarna u in het bestand kunt zoeken.