De functie 'Handtekeningen vastleggen op verschillende apparaten' is beschikbaar voor de volgende serviceniveaus: Individueel, Team, Business en Enterprise.

Beschrijving van functie

Met Adobe Sign kunnen ondertekenaars hun handtekening tekenen of een foto van hun handtekening maken en deze uploaden naar het handtekeningdeelvenster.

Het maken van een foto of het fysiek tekenen van de handtekening is veel eenvoudiger op een mobiel apparaat, en we willen het voor ondertekenaars gemakkelijk maken de taak uit te voeren wanneer ze het ondertekeningsproces starten op een pc of laptop.

Met 'Handtekeningen vastleggen op verschillende apparaten' kan een ondertekenaar vanaf een pc of laptop een sms'je naar een mobiel apparaat verzenden met een koppeling om een handtekening te maken, alleen de handtekening vastleggen en die handtekeningversie vervolgens terugsturen naar de overeenkomst op de pc/laptop.

Opmerking:

De optie om een handtekening op een mobiel apparaat vast te leggen, ontbreekt als de overeenkomst alleen is geconfigureerd voor een gedrukte handtekening of als de software al op een mobiel apparaat wordt weergegeven.

Hoe werkt dit?

Ondertekenaars die hun overeenkomst op een pc of laptop controleren, zien de optie Mobiel wanneer ze het handtekeningdeelvenster openen.

phone

Adobe Sign verzendt een sms-koppeling naar het opgegeven telefoonnummer, en de ondertekenaar heeft 5 minuten de tijd om die koppeling te gebruiken en zijn/haar handtekening vast te leggen (de koppeling kan op elk gewenst moment opnieuw worden verzonden vanuit de overeenkomst).

On Phonepng

Als de ondertekenaar op de koppeling klikt, wordt alleen een handtekeningdeelvenster (niet de volledige overeenkomst) geopend in de telefoonbrowser. Het handtekeningdeelvenster bevat twee opties voor de ondertekenaar:

• Op het tabblad Tekenen kan de ondertekenaar met de vinger of stift zijn/haar handtekening plaatsen.
Voorbeeld van het handtekeningdeelvenster voor handgeschreven handtekeningen

• Via het tabblad Afbeelding kan de ondertekenaar een foto uit de telefoongalerie uploaden.
Voorbeeld van het handtekeningdeelvenster voor foto's

Wanneer de handtekening naar wens is, klikt de ondertekenaar op de knop Gereed, waarna de handtekening wordt teruggestuurd naar de geopende overeenkomst op de pc/laptop.

Klik op Toepassen om de handtekening terug te sturen naar de overeenkomst op de pc/laptop.

Voorbeeld van de handtekening

Opmerking:

Ondertekenaars met een actief Adobe Sign-account (van elk niveau, inclusief gratis) hebben de mogelijkheid om hun handtekening op te slaan.

Hierdoor kan de ondertekenaar het vastleggingsproces voor toekomstige overeenkomsten overslaan en eenvoudig een kopie van deze opgeslagen handtekening toepassen.

Aanmelden bij het controlerapport

In het controlelogbestand wordt duidelijk aangegeven dat de handtekening via een mobiel apparaat is vastgelegd, met vermelding van de laatste vier cijfers van het apparaat dat de handtekening heeft geleverd.

Voorbeeld van het controlelogbestand

Configureerbare opties

'Handtekeningen vastleggen op verschillende apparaten' is standaard beschikbaar voor alle accounts waarmee ondertekenaars hun handtekening kunnen tekenen of er een foto van kunnen uploaden. Er hoeft verder niets te worden geconfigureerd.

De functie in- of uitschakelen

Navigeer naar Account > Accountinstellingen > Voorkeuren handtekening > Toestaan dat ontvangers ondertekenen en initialen plaatsen door

'Handtekeningen vastleggen op verschillende apparaten' is ingeschakeld als onderdeel van het type handtekening dat u toestaat.

Toestaan dat ontvangers ondertekenen en initialen plaatsen door Toestaan dat ontvangers ondertekenen en initialen plaatsen door
Toestaan dat ontvangers ondertekenen en initialen plaatsen door
Sig Pref Settings