De e-mailcomponent van Adobe Sign voor Salesforce werkt met Gmail for Business-accounts via de Chrome-browser.

Overzicht

Een Salesforce-beheerder moet de component eerst in Salesforce configureren. Vervolgens hoeven eindgebruikers alleen de browseruitbreiding in te schakelen, zich bij Salesforce te verifiëren en op een e-mail te klikken.

De Adobe Sign voor Salesforce-component biedt gebruikers de mogelijkheid op een e-mail in de e-mailclient te klikken en een lijst met gerelateerde overeenkomsten te produceren op basis van de e-mailadressen die betrokken zijn bij de geselecteerde e-mail.

Gebruikers kunnen ook nieuwe overeenkomsten verzenden, herinneringen verzenden of zelfs een overeenkomst rechtstreeks vanuit de e-mailclient annuleren.

De browseruitbreiding voor Chrome inschakelen

De Salesforce-uitbreiding kan alleen aan de Chrome-browser worden toegevoegd, dus de functionaliteit is afhankelijk van het gebruik van Chrome.

1. Open de Chrome-browser en ga naar: https://chrome.google.com/webstore/detail/salesforce-lightning-for/jjghhkepijgakdammjldcbnjehfkfmha

• De uitbreidingspagina wordt geopend

2. Klik op de knop TOEVOEGEN AAN CHROME rechtsboven in het venster

• Er wordt een pop-upvenster weergegeven waarin om bevestiging voor de toevoeging wordt gevraagd
Click add to Chrome

3. Klik op Uitbreiding toevoegen

• Het pop-upvenster verandert in een bevestiging dat de uitbreiding is geïnstalleerd
Add Extension
Extension verification

4. Open uw Gmail-gebruikersaccount in de Chrome-browser.

• Aan de rechterkant ziet u het toepassingsdeelvenster. Met de pijl bovenaan kunt u het deelvenster samen- of uitvouwen

5. Klik op de knop Aanmelden bij Salesforce

• Er wordt een pop-upvenster weergegeven met het verzoek u bij Salesforce te verifiëren.
Installed app

6.  Meld u aan met uw Salesforce-referenties.

• Het verificatievenster wordt vernieuwd om te controleren of u Salesforce toegang tot Gmail wilt verlenen.
Authentication

7.  Klik op Doorgaan

• Het deelvenster wordt vernieuwd en u wordt gevraagd de Gmail-gebruiker te selecteren waaraan u Salesforce wilt koppelen.
Give Access
8. Selecteer een gebruiker (meestal is de weergegeven gebruikersnaam correct)
  • Als u Een ander account gebruiken kiest, wordt u gevraagd zich met het nieuwe Gmail-account te verifiëren voordat u kunt doorgaan
  • De Gmail-gebruiker die u kiest, is logisch gerelateerd aan de Salesforce-gebruikersnaam waarmee u zich eerder hebt geverifieerd.
  • Het pop-upvenster wordt vernieuwd en de toegang die u aan Salesforce verleent, wordt geïllustreerd.
Pick a user

9. Klik op Toestaan

• Het deelvenster wordt vernieuwd en u wordt gevraagd of u het Gmail-account aan het Salesforce-account wilt koppelen.
Grant access to Salesforce

10. Klik op Account koppelen

• Het pop-upvenster wordt vernieuwd ter aanduiding dat de accounts zijn gekoppeld.
Link Account

11. Klik op Ga naar Salesforce. Het pop-upvenster verdwijnt en u keert terug naar Gmail.

Verification of linked account

Het Salesforce-deelvenster links bevat nu de knop Nieuwe overeenkomst verzenden en, als u een e-mail selecteert, een lijst met de hieraan gerelateerde overeenkomsten.

Overeenkomsten beheren in het toepassingsvenster

Terwijl de invoegtoepassing ingeschakeld is, kunt u op een e-mail klikken en de overeenkomsten voor de deelnemers aan de e-mailthread bekijken.

Opmerking:

De Adobe Sign-component toont overeenkomsten voor alle e-mailadressen die in de e-mail zijn geïdentificeerd. Dit omvat alle geadresseerden en Cc-geadresseerden.

Wanneer u op het pijlpictogram rechtsboven in het venster klikt, wordt het deelvenster van de invoegtoepassing geopend, met daarin de overeenkomsten

Enabled App-rebranded

Bovenaan het deelvenster wordt aangegeven hoeveel overeenkomsten zijn gevonden (voor de e-mailadresidentiteiten die aan de e-mail zijn gekoppeld). Bijvoorbeeld Overeenkomsten (7).

Standaard worden maximaal vijf overeenkomsten weergegeven. Als er meer beschikbaar zijn, verschijnt de koppeling Alles tonen onder de lijst.  Wanneer u op de koppeling Alles tonen klikt, kunt u door de volledige lijst met overeenkomsten schuiven.

Listed pair-rebranded

De lijst met overeenkomsten is gesorteerd op basis van de overeenkomststatus. De sorteervolgorde is:

• Vóór verzending/Concept
  • Afwezig voor ondertekening/Afwezig voor goedkeuring/Wacht op medeondertekenaar/Goedkeuring
  • Goedgekeurd/Ondertekend
  • Geannuleerd/Geweigerd/Verlopen

Binnen secties zijn overeenkomsten gesorteerd op Verzenddatum, met de meest recente bovenaan.

Wanneer u op een overeenkomstnaam klikt, wordt een nieuw Salesforce-tabblad geopend en wordt de volledige overeenkomst weergegeven.

Beschikbare bewerkingen

Het deelvenster van de invoegtoepassing levert niet alleen een lijst met overeenkomsten. Via de menugestuurde interface kunt u nieuwe overeenkomsten maken en de meest gangbare taken starten.

De knop Nieuwe overeenkomst verzenden is opvallend genoeg. Bovendien wordt rechts van elke overeenkomstnaam een pijl weergegeven waarmee u een menu met extra opties kunt openen.

Full Menu List-rebranded

Let op:

U wordt niet om bevestiging gevraagd. Als u een optie in het menu selecteert, wordt de betreffende bewerking direct uitgevoerd.

Alleen opties voor mogelijke bewerkingen zijn beschikbaar in het menu. Voor een overeenkomst met de status Concept worden bijvoorbeeld alleen de opties Bewerken en Verwijderen weergegeven.

Limited menu options-rebranded

Nieuwe overeenkomst verzenden

Wanneer u op de knop Nieuwe overeenkomst verzenden klikt, wordt een nieuw Salesforce-tabblad geopend en wordt een nieuwe overeenkomst gestart.  Het adres van de e-mailafzender wordt automatisch in de overeenkomstsjabloon geïmporteerd.

Configureer en verzend de overeenkomst op de gebruikelijke manier.

Wanneer u op de optie Bewerken in het menu klikt, wordt een nieuw tabblad weergegeven en wordt de overeenkomst in Salesforce geopend.

Met de optie Verwijderen in het menu kunt u twee taken uitvoeren:

• De overeenkomst in Adobe Sign annuleren
  • De overeenkomstrecord uit Salesforce verwijderen

De optie Ondertekenen is alleen beschikbaar wanneer het uw beurt is om de overeenkomst te ondertekenen.

Wanneer u op Ondertekenen klikt, wordt de overeenkomst geopend, zodat u deze kunt controleren en ondertekenen.

Wanneer u op de optie Herinneren in het menu klikt, wordt direct een herinnering naar de huidige ondertekenaar verstuurd.

Met de optie Annuleren in het menu wordt de transactie in Adobe Sign en Salesforce geannuleerd.

Het verschil met de optie Verwijderen is dat de Salesforce-record in de lijst met Salesforce-overeenkomsten blijft staan met de status “Geannuleerd”.

Met de optie Weergeven wordt een nieuw venster met de huidige status van de overeenkomst geopend.

Als u een menuoptie kiest die geen Salesforce-venster opent, wordt boven de lijst met overeenkomsten gemeld dat de uitgevoerde bewerking is geslaagd.

Menu Success message-rebranded