Når du installerer Adobe Acrobat eller Adobe Reader kan du ikke klikke på Godta eller Avvis i dialogboksen for programvarens lisensavtale. (Noen ganger kalles dialogboksen lisensavtale for sluttbruker eller EULA.)

Følgende symptomer kan oppstå:

• Knappene Godta og Avvis er ikke synlige.
  • Hvis du beveger musepekeren over Godta- eller Avvis-knappene kan disse endres fra en pil til en I-profil, som om du skal redigere teksten.
  • Hvis du klikker på et hvilket som helst annet sted i lisensavtalens dialogboks, vil knappene Godta og Avvis forsvinne.
  • Det skjer ingenting når du klikker på Godta.
  • Lisensavtalen er forvrengt. Se Tilleggsinformasjon.

Løsninger

Prøv én eller flere av disse løsningene:

Løsning 1: Trykk på Tab + Enter.

Trykk på Tab og Enter for å flytte fokus til Godta-knappen. (Hvis du trykker bare på Enter vil det å klikke på Avvis-knappen som standard.)

Løsning 2: Endre skjermoppløsningen til 1024 x 768.

Windows 7/Vista

1. Høyreklikk på skrivebordet og velg personifiser.
  2. Velg "Display Settings" (Vis innstillinger)
  3. Hvis skjermoppløsningen er lavere enn 1024 x 768 piksler, dra glidebryteren for skjermoppløsning mot høyre til skjermoppløsningen er 1024 x 768 piksler.
  4. Klikk Bruk og deretter OK.

Windows XP

1. Høyreklikk på skrivebordet og velg "Properties" (egenskaper).
  2. I dialogboksen for "Display Properties" (Vis egenskaper) klikker du på "Settings"-fanen (Innstillinger).
  3. Hvis skjermoppløsningen er lavere enn 1024 x 768 piksler, dra glidebryteren for skjermoppløsning mot høyre til skjermoppløsningen er 1024 x 768 piksler.
  4. Klikk Bruk og deretter OK.

Løsning 3: Sett video driver til å vise DPI og Fontstørrelse til Normal/Default (standard).

Sett innstillingene for DPI og Fontstørrese i dialogboksen Skjermegenskaper til Normal/Default før du installerer Adobe-applikasjonen.

Windows 7/Vista

1. Høyreklikk på skrivebordet og velg personifiser.
  2. Åpne "DPI Scaling Control Panel" (DPI-skalerings kontrollpanel) ved å velge "Adjust font size" (DPI).
  3. Velg Default Scale (96 DPI).
  4. Klikk Bruk og deretter OK.

Windows XP

1. Høyreklikk på skrivebordet og velg "Properties" (egenskaper).
  2. I dialogboksen "Display properties" (vis egenskaper) klikker du på "Appearance"-fanen (utseende).
  3. Velg Normal fra "Font Size"-menyen.
  4. Klikk "Apply" (bruk).
  5. I dialogboksen for "Display Properties" (Vis egenskaper) klikker du på "Settings"-fanen (Innstillinger).
  6. Klikk "Advanced" (Avansert).
  7. Velg "Normal Size" (96 DPI) fra DPI-innstillingsmenyen.
  8. Klikk Bruk og deretter OK.

Avanserte løsninger

Forsøk en eller flere av disse løsningene.

Ansvarsfraskrivelse: Løsning 2 og 3 endrer Windows-registeret. Adobe tilbyr ikke teknisk støtte for problemer som skyldes skadelige endringer av registeret, som inneholder viktig informasjon om systemets maskin- og programvare. Før du endrer registeret, må du ta en sikkerhetskopi av det. Se i Windows-dokumentasjonen eller kontakt Microsoft for mer informasjon om registeret.

Løsning 1: Kjør Acrobat som administrator. <>

Gjør ett av følgende:

Løsning 2 (Windows 7/Vista only): Registrer jscript.dll-filen manuelt.

Start med å finne ut om Windows 7 / Vista-systemet er 32-biters eller 64-biters:

1. Klikk på Start.
  2. Høyreklikk på Datamaskin og velg Egenskaper.
  3. I vinduet Vis informasjon om datamaskinen ser du etter «32-biters» eller «64-biters» ved siden av systemtypen.

Følg deretter instruksjonene for din systemtype som beskrevet nedenfor.

Windows 7/Vista/XP (32-biters)

1. Velg Start > Alle programmer > Tilbehør.
  2. Høyreklikk Ledetekst, velg Kjør som Administrator og autentifiser deg.
  3. Hvis du ser C:\Windows\System32> går du videre til trinn 4. Hvis ikke skriver du inn følgende kommando nøyaktig som det står, inkludert anførselstegn, og trykker på Enter:

cd "%systemroot%\System32"
  4. Ved ledeteksten, skriv regsvr32 /u jscript.dll.
  5. Ved ledeteksten skriver du regsvr32 jscript.dll og trykker på Enter.
  6. Klikk på OK når du ser en dialogboks med meldingen «DllRegisterServer i jscript.dll var vellykket».

Windows 7/Vista (64-biters)

1. Velg Start > Alle programmer > Tilbehør.
  2. Høyreklikk Ledetekst, velg Kjør som Administrator og autentifiser deg.
  3. Hvis du ser C:\Windows\SysWow64> går du videre til trinn 4. Hvis ikke skriver du inn følgende kommando nøyaktig som det står, inkludert anførselstegn, og trykker på Enter:

cd "%systemroot%\SysWow64"
  4. Ved ledeteksten skriver du regsvr32 jscript.dll og trykker på Enter.
  5. Klikk på OK når du ser en dialogboks med meldingen «DllRegisterServer i jscript.dll var vellykket».

Løsning 3: Godta lisensavtalen ved å endre Windows-registeret

1. Lukk Acrobat.
  2. Åpne Registerredigering ved å gjøre ett av det følgende:
    • Windows XP: Velg Start > Kjør. Skriv regedit i Åpne-boksen, og trykk deretter på Enter.
    • Windows 7/Vista: Klikk på Start. Skriv regedit i Søkeboksen og klikk Enter.
  3. I venstre rute i Registerredigering navigerer du til ønsket mappe:
  • Windows 7/Vista/XP (32-biters) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Adobe\Adobe Acrobat\product_version\AdobeViewer
  • Windows 7/Vista (64-biters) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Adobe\Adobe Acrobat\<version>\AdobeViewer
  1. I venstre rute i Registerredigering åpner du mappen <gjeldende versjon>. Gjør deretter ett av følgende:
    • Hvis AdobeViewer-nøkkelen finnes velger du AdobeViewer.
    • Hvis AdobeViewer-nøkkelen ikke finnes, høyreklikker du på <gjeldende versjon>, velger Ny > Nøkkel, navngir den nye nøkkelen AdobeViewer og velger AdobeViewer.
  2. I venstre rute i Registerredigering gjør du ett av det følgende:
    • Hvis EULA-oppføringen er der, høyreklikker du på EULA og velger Modifiser. Endre verdidata til 1. La basen være heksadesimal. Klikk OK.
    • Hvis EULA-oppføringen ikke er der, høyreklikker du på AdobeViewer og velger Ny > DWORD-verdi. Gi det nye elementet navnet EULA. Høyreklikk på EULA og velg Modifiser. Endre verdidata til 1. La basen være heksadesimal. Klikk OK.
  3. Lukk Registerredigering.

Tilleggsinformasjon

Minimum skjermoppløsningskrav for Acrobat-produkter er 1024x768. For flere systemkrav, se Systemkrav | Acrobat-serien.

Dialogboksen for lisensavtalen kan være fordreid dersom noen av de følgende tilstandene er sanne:

• Skjermoppløsningen er satt til mindre enn 1024 x 768.
  • Store fonter eller ekstra store fonter er valgt i dialogboksen Vis egenskaper.
  • Videodriverens visning-DPI er angitt til en annen størrelse enn standarden 96 DPI.