Click-to-Run er en ny metode som Microsoft bruker til å levere Office 2010 til hjemmebrukere med bredbåndforbindelse.Hvis du installerer Office 2010 med metoden Click-to-Run, vil enkelte programtillegg, som for eksempel PDFMaker, ikke fungere med Office 2010-programmer. Du kan for eksempel ikke opprette PDF-filer fra Office 2010 med PDFMaker. Det finnes imidlertid andre metoder for å opprette PDF-er.

Merk: Du finner mer informasjon om Click-to-Run på http://support.microsoft.com/kb/982431

Symptomer

Du kan oppleve noen av følgende symptomer når du prøver å konvertere Office 2010-filer til Adobe PDF.

Windows 64-biters

• Bruk av PDFMaker med verktøylinjeknappen i Word, Excel eller PowerPoint gir denne feilen:
    • «Du har valgt en ugyldig jobbalternativ for konvertering. Velg et gyldig jobbalternativ før du kjører Acrobat PDFMaker.
  • Valg av innstillinger fra verktøylinjen til Acrobat PDFMaker (også kjent som Acrobat-verktøylinjen) i Word, Excel og PowerPoing viser denne feilen:
    • «Parameteren er feil.«Når du avviser feilen vil dialogboksen Innstillinger åpnes, men menyen for konverteringsinnstillinger er tom.
  • Adobe PDF-skriveren konverterer ikke Word-, Excel, PowerPoint- og Outlook-dokumenter til PDF-filer. Du blir bedt om målfilnavn, men så avsluttes konverteringen.
  • Følgende metoder for Office-til-PDF-konverteringer feiler i stillhet:
    • Dra Office-dokumenter til Acrobat-ikonet eller -vinduet,
    • Bruk av et Konverter til PDF-alternativ i kontekstmenyen når du høyreklikker på en fil.
    • Bruk av et Opprett PDF-alternativ fra Acrobat.
  • Kombinere filer:
    • Funksjonen Kombiner filer i Acrobat bruker lang tid etter den ber deg om et PDF-filnavn for et individuelt Office-dokument.
    • Forhåndsvisning av Office-dokumenter feiler. Dobbeltklikking på et Office-dokument i dialogboksen Kombiner filer eller klikking på Velg sider/ark/lysbilder gjør ingenting.
  • Konvertering av meldinger/mapper fra Outlook til PDF med PDFMaker viser denne feilen: “Acrobat PDFMaker har registrert problemer i installasjonen. Reparer Acrobat/installer Acrobat på nytt.»

Windows 32-biters

• Følgende metode for Office-til-PDF-konvertering bruker lang tid samtidig som den viser en fremgang på 100 %:
    • Dra Office-dokumenter til Acrobat-ikonet eller -vinduet,
    • Bruk av et Opprett PDF-alternativ fra Acrobat.
  • Kombinere filer:
    • Funksjonen Kombiner filer i Acrobat bruker lang tid etter den ber deg om et PDF-filnavn for et individuelt Office-dokument.
    • Forhåndsvisning av Office-dokumenter feiler. Dobbeltklikking på et Office-dokument i dialogboksen Kombiner filer eller klikking på Velg sider/ark/lysbilder gjør ingenting.

Løsninger

Installer Office 2010 med en annen metode enn Click-to-Run.

Du finner mer informasjon i løsningsdelen av http://support.microsoft.com/kb/982431.

Løsninger

(Windows 64-biters) Adobe PDF-skriver konverterer ikke Office 2010-dokumter til PDF

1. Bruk Windows Utforsker og gå til <Acrobat install path>\Acrobat 10.0\Acrobat\Settings.
  2. Kopier alle .joboptions-filer i denne mappen.
  3. Gå til %appdata%\Adobe\Adobe PDF\Settings og lim inn alle .jobptions-filer her.

Denne løsningen vil også aktivere forskjellige Opprett PDF-alternaiver fra Acrobat:

• Dra et Office-dokument til Acrobat-ikonet eller -vinduet.
  • Velg et Konverter til PDF-alternativ i kontekstmenyen når du høyreklikker på en fil. Merk: Bruk av PDFMaker fra et Office 2010 Click-to-run-program mfeiler fremdeles.

(Windows 32-biters) Når PDF-konvertering stanser på 100 % fremdrift

Klikk på Avbryt eller klikk på «X»-ikonet for å vise resultatfilen i PDF-format.

Tilleggsinformasjon

På 32-biters Windows fungerer følgende funksjoner som de skal:

• Bruke Adobe PDF-skriver til å konvertere Office-dokumenter til Adobe PDF (for eksempel Word-, Excel- og PowerPoint-filer og Outlook-meldinger).
  • Konvertering til PDF med PDFMaker fra Acrobat-verktøylinjen i Word, Excel og PowerPoint.