Finn ut hvordan du aktiverer og deaktiverer Adobe-programmer.

Hva er aktivering?

Aktiveringen godkjenner programvarelisensen din for å forhindre svindel og misbruk av Adobes produkter og tjenester. Aktiveringsprosessen sender informasjon til Adobe på ulike tidspunkter, for eksempel ved nedlasting, installasjon, avinstallasjon, serialisering, oppstart og under oppdateringskontroller for Adobe-programvare. Adobe kan også bruke denne informasjonen til å gi deg alternativer for lisensfornyelse og for å hjelpe oss med å forstå hvordan du bruker produktene våre.

Merk:

Aktivering lagrer informasjon om lisensen din i kodet format på datamaskinens harddisk. Programversjoner før CC 2019 lagrer denne informasjonen i en delt Adobe-katalog.  Programversjon CC 2019 eller nyere lagrer denne informasjonen i et sikkert lager som avhenger av brukerens operativsystem, ved hjelp av legitimasjonsoppføringer med navn som starter med Adobe, på følgende plasseringer:

• macOS: Påloggingsnøkkelring
  • Windows: Legitimasjonsbehandling

Hva er deaktivering?

Deaktivering kobler et program fra en gyldig brukerlisens. Når en app er deaktivert, kan du aktivere den på nytt når som helst. Du trenger ikke å avinstallere et program fra datamaskinen for å deaktivere den. Avinstallering av et program vil ikke nødvendigvis deaktivere lisensen.

Med én lisens for Adobe-programvare kan du installere et program på to datamaskiner – for eksempel både hjemme og på kontoret. Hvis du vil installere programvaren på en tredje datamaskin, må du først deaktivere én installasjon av programmet. Slik gjør du det.

Merk:

Deaktivering fjerner all informasjon om lisensen (se over) som er lagret på datamaskinen.

Slik aktiverer eller deaktiverer du en app

1. Kontroller at datamaskinen er tilkoblet Internett.
  2. Åpne programmet du vil aktivere eller deaktivere.
  3. Finn appen eller serien i tabellen nedenfor, og bruk deretter den angitte kommandoen på Hjelp-menyen for å aktivere eller deaktivere appen.

Merk:

Du kan også deaktivere kontoen din fra Adobe.com.

Produkt Kommando på Hjelp-menyen for å aktivere Kommando på Hjelp-menyen for å deaktivere Notater
Creative Cloud-programversjoner CC 2019 og nyere Hjelp > Logg på HjelpLogg av (din Adobe ID)

Du finner instruksjoner under Aktivere og deaktivere Creative Cloud-apper.

Hvis det oppstår problemer, ser du Lisensfeil | CC 2019.

Creative Cloud-appversjoner CC 2018 og tidligere

Hjelp > Logg på Hjelp > Logg av (din Adobe ID)

Du finner instruksjoner under Aktivere og deaktivere Creative Cloud-apper.

Hvis du får problemer, ser du Feilsøke aktiveringsfeil for Creative Cloud

Acrobat DC Hjelp > Logg på Hjelp>Logg av (din Adobe ID) Du finner instruksjoner under Aktivere og deaktivere Creative Cloud-apper.
Hvis du får problemer, ser du Feilsøke aktiveringsfeil for Creative Cloud.
Acrobat XI, X Hjelp Aktiver Hjelp > Deaktiver* Adobe Acrobat XI og X aktiveres automatisk så snart programvaren registrerer en Internett-tilkobling. Bruk kommandoen Aktiver for å aktivere Acrobat manuelt.Hvis du får problemer, ser du Feilsøke aktivering og deaktivering.
Creative Suite 6  Hjelp Aktiver Hjelp > Deaktiver* Aktiver programvaren innen de første syv dagene.Hvis du får problemer, ser du Feilsøke aktivering og deaktivering.
Creative Suite 5  Hjelp Aktiver Hjelp > Deaktiver* Creative Suite 5-apper aktiveres automatisk så snart programvaren registrerer en Internett-tilkobling eller programvaren ber deg om å aktivere det under installasjonen. Hvis du får problemer, ser du Feilsøke aktivering og deaktivering.

Creative Suite 2 & 3
Acrobat 7, 8, og 3D
Audition 3

Ikke relevant Ikke relevant Våre aldrende aktiveringsservere for eldre versjoner av Acrobat- og Creative Suite-programmer (CS) måtte avvikles. Uten aktiveringsserverne viser disse programmene en aktiverings- eller tilkoblingsfeil når man prøver å verifisere en lisens. Hvis du vil installere en versjon som ikke krever aktivering, kan du se Feil: «Aktiveringsserveren er utilgjengelig" | CS2, Acrobat 7, Audition 3 eller Feil med aktivering eller tilkobling | CS3, Acrobat 8.
FrameMaker RoboHelp
TCS
Hjelp > Logg på Hjelp > Logg av Produktet blir aktivert så snart du starter det for første gang etter at du har oppgitt serienummret. Hvis du trenger hjelp med å finne serienummeret, ser du Finne serienummeret ditt.
Photoshop Elements
Premiere Elements
Hjelp > Logg på Hjelp > Logg av Produktet blir aktivert så snart du starter det for første gang etter at du har oppgitt serienummret. Hvis du trenger hjelp med å finne serienummeret, ser du Finne serienummeret ditt.
Flash Player
Acrobat Reader
Shockwave Player
Ikke relevant Ikke relevant Du trenger ikke å aktivere disse produktene.

* Velg ett av følgende alternativer for å deaktivere Acrobat XI, X, Creative Suite 6 og Creative Suite 5:

• Deaktiver eller Opphev aktivering midlertidig: Disse alternativene deaktiverer programvaren, men beholder lisensinformasjonen på datamaskinen. Velg ett av disse alternativene hvis du vil deaktivere programvaren midlertidig og planlegger å aktivere den igjen på denne datamaskinen.
  • Deaktiver permanent: Dette alternativet deaktiverer programvaren og fjerner lisensinformasjonen fra datamaskinen. Hvis du vil bruke programvaren på denne datamaskinen igjen, må du legge inn serienummeret på nytt.

Finne serienummeret ditt eller innløsningskoden din

Enkelte produkter krever at du oppgir serienummeret før du kan begynne å bruke produktet. Hvis produktet ditt kom med en innløsningskode, bruker du denne til å hente serienummeret ditt.

Merk:

Creative Cloud-programmer krever ikke et serienummer. Hvis du blir bedt om å angi et serienummer når du starter Creative Cloud-programmet, er det en feil. Se Feilsøking når Creative Cloud-programmer spør etter serienummer for å se hvordan du løser problemet.

Aktivere en app på en ny datamaskin

Du kan installere og aktivere den individuelle appen på opptil to datamaskiner eller enheter, men du kan bruke den på bare én om gangen. Se Hvor mange datamaskiner kan jeg bruke abonnementet mitt på?

Hvis du vil installere det på en ny maskin, må du først deaktivere det på en av maskinene. Du kan deretter installere produktet på den nye datamaskinen.

Er ikke datamaskinen tilgjengelig?

Hvis datamaskinen du installerte produktet på, ikke lenger er tilgjengelig, kontakt oss for å oppdatere informasjonen i systemet. Så snart denne informasjonen er fjernet, kan du installerer produktet på en ny datamaskin.

Har du fått et problem? Se Feilsøke aktiveringsfeil for Creative Cloud.

Vanlige spørsmål

Hva slags informasjon sendes til Adobe under aktivering?

Følgende typer informasjon kan bli sendt til Adobe under aktivering:

Identifikatorer (ID-er)

• Unike ID-er (generert av Adobe) som er spesifikke for maskinen din' og for programvarelisensen du har kjøpt. Disse ID-ene kan verken brukes til å finne maskinen din eller til å identifisere deg.
  • Adobe ID-en hvis du har logget på Adobe som en del av installasjon, oppdatering eller bruk av Adobe-programvaren. Adobe ID-en identifiserer deg personlig, og kobler til all informasjon du har gitt Adobe under oppretting eller bruk av Adobe-kontoen. Hvis du eller bedriften din bruker en administrator eller en annen autorisert part til det foregående, kan det også hende at Adobe mottar denne partens Adobe ID.

Informasjon om et installert Adobe-produkt

• Serienummer som er tilknyttet de installerte produktlisensene
  • Produktnavn og versjonnummer; lisenstypen som ble kjøpt
  • Versjon av sluttbrukeravtalen som er tilknyttet programvaren
  • Antall ganger du har startet et Adobe-program siden forrige aktivering, for hvert program som er tilknyttet produktlisensen

Informasjon om operativsystemet

• Operativsystemtype og -versjon
  • Lokalt språk (dialekt og skrift) som brukes
  • Den lokale maskinens tid (inkludert tidssone)
  • Maskinens navn
  • Mac-adresse

IP-adresse

IP-adressen nettleverandøren din har gitt deg mottas av Adobe som en del av prosessen med å sende aktiveringsdata til Adobe.