November 2015-utgaven av Photoshop, InDesign, Illustrator- Premiere Pro og After Effects introduserer en ny startprosess for å hjelpe deg å komme i gang med vanlige oppgaver, som å opprette eller åpne en fil. Finn svar på vanlige spørsmål om den nye startprosessen her.

Jeg åpnet akkurat Adobe-applikasjonen, og arbeidsområdet som jeg pleier å bruke er borte. Hva skjedde med det?

Det du ser, er det nye arbeidsområdet eller Start-skjermen, som hjelper deg å komme raskt i gang med et nytt eller nylig brukt dokument. Når du åpner et dokument, vil du se ditt velkjente, sist brukte arbeidsområde.

Jeg vil ikke at arbeidsområdet eller Start-skjermen skal vises når jeg starter applikasjonen. Hvordan kan jeg skjule det?

Du kan skjule arbeidsområdet eller Start-skjermen slik at den ikke vises når du starter applikasjonen.

Gjør følgende:

1. Åpne applikasjonsinnstillingene. Du kan for eksempel gjøre følgende for å åpne innstillinger i Photoshop:
  • (Windows) Velg Rediger > Innstillinger > Generelt.
  • (Mac OS) Velg Photoshop > Innstillinger > Generelt.
  1. Avhengig av hvilken applikasjon du bruker, gjør du følgende:
  • (Photoshop, Illustrator eller InDesign) Fjern merkingen for Vis arbeidsområdet "Start" når ingen dokumenter er åpne.
  • (Premiere Pro) Velg At Startup (Ved oppstart) > Open Most Recent (Åpne siste).
  • (After Effects) Fjern merket for Show Welcome Screen On Startup (Vis velkomstskjerm ved oppstart).

Jeg vil åpne filen jeg jobbet med sist, når jeg starter Premiere Pro og After Effects. Hvordan kan jeg gjøre det?

Du kan velge å vise filer du nylig har åpnet, i stedet for Start-skjermen i Premiere Pro og After Effects.

Premiere Pro

Gå til Innstillinger > Generelt, og velg Open Most Recent (Åpne siste) fra rullegardinlisten ved oppstart.

After Effects

Gå til Innstillinger > Generelt, og fjern merket for Show Start Screen At Startup (Vis Start-skjermen ved oppstart).

Hvor mange nylig brukte filer kan vises som standard i arbeidsområdet?

Følgende antall filnavn vises i listen over nylig åpnede filer som standard:

• Photoshop: 10
  • InDesign: 10
  • Illustrator: 20

Kan jeg endre antallet nylig brukte filer som vises?

Ja, du kan endre antallet filnavn som skal vises i listen over nylig åpnede filer.

• Photoshop: Gå til Innstillinger > Filbehandling og angi et tall i feltet Recent File List Contains (Liste over nylig brukte filer inneholder).
  • InDesign: Gå til Innstillinger > Filbehandling og angi et tall i feltet Number of Recent Items To Display (Antall nylige objekter som vises).
  • Illustrator: Gå til Innstillinger > File Handling & Clipboard (Filbehandling og utklippstavle), og angi et tall i feltet Number of Recent Items To Display (Antall nylige objekter som vises).

Hva er maksimalt antall nylig brukte filer som kan vises i arbeidsområdet?

Maksimalt antall nylig brukte filer som kan vises i arbeidsområdet, er følgende:

• Photoshop: 100
  • InDesign: 30
  • Illustrator: 30

Kan jeg kjøpe bilder og videoer direkte fra Stock i arbeidsområdene Start og Nylig åpnede filer?

Når du søker etter et bilde eller en video i Adobe Stock fra arbeidsområdene Start eller Nylig åpnede filer, blir du sendt videre til Adobe Stock-webområdet hvor du kan kjøpe ressurser. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Adobe Stock.

Kan jeg synkronisere innstillingene fra en annen konto i Premiere Pro og After Effects fra Start-skjermen?

Ja, du kan synkronisere innstillinger fra en annen konto i Premiere Pro og After Effects. Velg Synkroniser innstillinger fra en annen konto fra fanen Synkronisere innstillinger på Start-skjermen.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Synkronisere innstillinger i Premiere Pro og Synkronisere innstillinger i After Effects.