Lær hvordan du bruker Adobe Stock fra Creative Cloud-applikasjoner, og på andre måter. Du kan også se en liste med nyttige ressurser som inneholder informasjon om funksjoner, arbeidsflyter og abonnementsplaner i Adobe Stock.
Adobe Stock
stock-app-noshadow-48x48

Adobe Stock er en tjeneste som gir designere og bedrifter tilgang til millioner av utvalgte royaltyfrie bilder, videoer, illustrasjoner, vektorgrafikk, 3D-ressurser og maler av høy kvalitet for alle designprosjekter. Du kan kjøpe Adobe Stock som et abonnement med mange ressurser. Det er flere ulike abonnementspakker tilgjengelig.

Oversikt

Du kan bruke Adobe Stock i designprosjektene dine på disse hovedmåtene:

Creative Cloud Libraries

Adobe Stock er tett integrert med Creative Cloud Libraries. Du kan legge til en forhåndsvisning med vannmerke av en arkivressurs i alle bibliotekene dine direkte ved hjelp av Adobe Stock-webområdet. I Creative Cloud-applikasjonene som har støtte for biblioteker – Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver og After Effects – kan du deretter dra arkivbildet med vannmerke fra Biblioteker-panelet til designprosjektet. Arkivressursen legges til i prosjektet som en bibliotekskoblet ressurs.

Når du er sikker på at arkivbildet passer inn i prosjektet, kan du velge å lisensiere bildet direkte fra Biblioteker-panelet. Når du lisensierer arkivressursen, oppdateres alle koblede forekomster av ressursen i de åpne dokumentene dine automatisk til den lisensierte arkivressursen med høy oppløsning uten vannmerket.

Merk:

I tillegg til å bruke Biblioteker-panelet kan du lisensiere arkivressurser i støttede Creative Cloud-skrivebordsprogrammer fra flere applikasjonsspesifikke brukergrensesnittområder. I Photoshop kan du for eksempel lisensiere vannmerkede forhåndsvisninger fra Lag-panelet, Egenskaper-panelet og direkte fra lerretet. Bare høyreklikk på arkivressursen og velg Lisensier bilde. I Photoshop og Illustrator kan du komme raskt i gang med kreative prosjekter ved å laste ned maler med ressurser fra Adobe Stock direkte fra Nytt dokument-dialogboksen.

Laste ned arkivbilder til datamaskinen

Når du har funnet et interessant arkivbilde på Adobe Stock-webområdet, kan du laste ned forhåndsvisningen med vannmerke eller den lisensierte versjonen med høy oppløsning til datamaskinen. Du kan bruke arkivbildet i en applikasjon som støtter import av bilder, illustrasjoner, grafikk eller videoressurser.

Bruke Adobe Stock i applikasjoner som støtter Creative Cloud Libraries

Du kan åpne ressurser i skrivebordsprogrammer som støtter Creative Cloud Libraries direkte fra Adobe Stock-webområdet. Når du arbeider fra en slik Creative Cloud-applikasjon, kan du også søke etter arkivressurser og lisensiere dem i Biblioteker-panelet i applikasjonen.

Søke etter og lisensiere ressurser i Biblioteker-panelet

Ikoner for Creative Cloud-applikasjoner
Bruke Adobe Stock
  1. Skriv inn søkeordene i feltet "Søk i Adobe Stock" i Biblioteker-panelet i skrivebordsprogrammet. Søkeresultatene vises i Biblioteker-panelet.
  2. Når du har funnet en ressurs du vil bruke i prosjektet ditt, kan du kjøpe en lisens med én gang og legge til ressursen i et bibliotek. Du kan eventuelt legge til en ulisensiert forhåndsversjon av ressursen (med vannmerke) i biblioteket og lisensiere den senere.
  • Hvis du ønsker å kjøpe en ressurs med én gang, velger du den aktuelle ressursen og klikker på ikonet Lisensier og lagre i <Biblioteknavn>.
  • Hvis du vil legge til en ulisensiert forhåndsversjon av ressursen i biblioteket, velger du ressursen og klikker på ikonet Lagre forhåndsvisning på <biblioteknavn>.

Merk:

Du kan også velge disse alternativene fra kontekstmenyen for arkivressursen.

Kjøp arkivressursen du vil ha, eller bruk en kopi med vannmerke inntil videre.
Kjøp arkivressursen du vil ha, eller bruk en forhåndsvisning med vannmerke inntil videre.

1. Dra arkivressursen med vannmerke fra Biblioteker-panelet til prosjektet ditt i skrivebordsprogrammet. Arkivressursen legges til i prosjektet som en bibliotekskoblet ressurs.
Legge til arkivbildet i prosjektet
Legg til arkivbildet i prosjektet.

1. Ved behov kan du legge til noen effekter i arkivbildet med vannmerke. Du kan for eksempel bruke filteret Spesialeffekter > Vind i Photoshop for å fremheve den glohete sommerdagen på savannen. Effekter som du bruker på arkivressursen med vannmerke, beholdes når du senere lisensierer ressursen.
Gi savannen litt vind
Gi savannen litt vind.

1. Hvis du har brukt en forhåndsversjon med vannmerke av arkivressursen så langt, høyreklikker du på ressursen i Biblioteker-panelet i skrivebordsprogrammet og velger Kjøp bilde eller Kjøp video.
  • Hvis du allerede har et Adobe Stock-abonnement for flere bilder, lisensieres bildene umiddelbart. Antallet gjenværende bilder i Adobe Stock-abonnementet vises i Biblioteker-panelet.
  • Hvis du ikke har et Adobe Stock-abonnement, tas du til Adobe Stock-webområdet. Du kan velge hvilket kjøpsalternativ du vil bruke. Det finnes flere ulike kjøpsalternativer tilgjengelige for enkeltpersoner, arbeidsgrupper og bedrifter.

Når du har lisensiert arkivressursen, oppdateres alle forekomster av ressursen med vannmerke i de åpne dokumentene dine automatisk til den lisensierte arkivressursen med høy oppløsning.

Merk:

Du kan også lagre en lisensiert ressurs direkte til et Creative Cloud-bibliotek fra Adobe Stock-webområdet. Hold pekeren over Lisensier-ikonet () for ressursen, og klikk deretter på navnet på biblioteket i dialogboksen. Nå kan du bruke det lisensierte bildet i prosjektene dine.

Laste ned en mal for å komme raskt i gang med et prosjekt

v2_logos_ps_ai_idpr

Maler fra Adobe Stock er tilgjengelige rett fra Nytt dokument-dialogboksen i Photoshop CC, Illustrator CC og InDesign CC. Når du oppretter et dokument i disse applikasjonene, kan du velge fra et stort utvalg av disse malene som inneholder bilder, illustrasjoner og grafikk, i stedet for å begynne med et tomt dokument. Når du har åpnet en mal, kan du jobbe med den på samme måte som du ville jobbet med andre Photoshop- eller Illustrator-dokumenter.

Premiere Pro-brukere kan få tilgang til profesjonelt utarbeidede maler for bevegelsesgrafikk i Adobe Stock. Redaktører som ønsker å arbeide med dynamisk, profesjonell grafikk eller grafikkpakker som titler, lower thirds, bumpere og rulletekster, kan bruke maler for bevegelsesgrafikk fra Adobe Stock. Disse malene er utarbeidet av talentfulle fagpersoner direkte i Premiere Pro.

Bruke Adobe Stock i andre design- og redigeringsapplikasjoner

Bruke Adobe Stock

Du kan bruke Adobe Stock med alle design- og redigeringsapplikasjoner som støtter import av bilder, illustrasjoner, grafikk, videoressurser og mer. Utforsk og lisensier ressurser ved hjelp av Adobe Stock-webområdet, og importer deretter ressursene til applikasjonen. Hvis du vil lære hvordan, kan du se Utforsk og lisensier ressurser ved hjelp av Adobe Stock-webområdet.

Adobe Stock for teams

Lisensiert bilde

Med Adobe Stock for teams kan administratorer administrere Adobe Stock fra samme Admin Console som Creative Cloud for teams-medlemskapet. Det trengs bare én plan per arbeidsgruppe, men det kan legges til flere planer i samme arbeidsgruppe ved behov. Alle medlemmer av arbeidsgruppen kan bruke de grupperte lisensene, og hver lisensierte ressurs kan brukes av opptil 10 arbeidsgruppemedlemmer. Denne funksjonen med gruppert lisensiering og muligheten til å dele lisensierte ressurser er ikke tilgjengelig for individuelle Creative Cloud-brukere.

Hvis du vil vite mer om hvordan du bruker Adobe Stock for teams som administrator, kan du se Adobe Stock for teams.

Hvis du vil vite mer om hvordan du bruker Adobe Stock for teams i den kreative arbeidsflyten, kan du se Spore og dele ressurser med Adobe Stock for teams.

Adobe Stock for enterprise

Adobe Stock for enterprise

Med Adobe Stock for enterprise kan brukerne av en produktkonfigurasjon for Adobe Stock i Admin Console dele et antall gruppedelte lisenser som tildeles av administratoren.

Når en bruker lisensierer en ressurs, kan enhver bruker i organisasjonen laste ned ressursen uten å lisensiere den på nytt. Brukerne kan se alle ressurser som er lisensiert av organisasjonen, i lisenshistorikken på Adobe Stock-webområdet. Når de søker etter ressurser fra Creative Cloud-applikasjoner eller Adobe Stock-webområdet, vises ressurser som er lisensiert av brukere i organisasjonen, med et Lisensiert-merke.

Viktig å tenke på

Brukerne må velge rettighetsvisning på Adobe Stock-webområdet i følgende situasjoner:

• Når de logger på Adobe Stock for første gang
  • Hvis de også har personlige rettigheter eller rettigheter for arbeidsgrupper på Adobe Stock
  • Hvis de tilhører flere produktkonfigurasjoner for Adobe Stock (innenfor samme organisasjon eller gjennom flere organisasjoner)
identity menu
Identitetsmenyen på Adobe Stock

Se også