Creative Cloud beholder en kopi av hver endring du gjør i en fil, og synkroniserer gjennom Creative Cloud-skrivebordsprogrammet eller websiden for Creative Cloud Assets. Adobe beholder disse tidligere versjonene på serverne i ti dager. Hvis du ved et uhell gjør en endring i en fil, eller en samarbeidspartner overskriver noe du har gjort, kan du få tilbake den forrige versjonen med bare noen få klikk.

Du finner mer informasjon om versjonsoppretting i de følgende vanlige spørsmålene.

Hvordan kan jeg se tidligere filversjoner?

For å se versjonene som er lagret for en gitt fil, går du til Arbeidet ditt på Creative Cloud-websiden og logger på. Naviger til filen du er interessert i. Klikk på filen for å se fildetaljene. Der kan du se alle kommentarene til filen og alle filversjonene.

Velg fil

For å se alle tidligere versjoner av filen klikker du på Versjon-ikonet.

Filversjoner

Hva skjer hvis jeg gjenoppretter en tidligere versjon?

Når du velger å gjenopprette en tidligere filversjon, kopieres den til øverst i versjonshistorikken. Dermed blir ikke eventuelle andre revisjoner som finnes i listen, slettet. Den gjenopprettede versjonen blir den nye gjeldende versjonen, og den forrige gjeldende versjonen flyttes til den første revisjonen i listen. Creative Cloud-skrivebordsprogrammet synkroniserer den nye gjeldende versjonen til datamaskinen eller mobilenheten din, slik at du kan begynne å bruke den.

Hva om jeg ikke ser versjonen jeg leter etter?

Creative Cloud beholder bare tidligere versjoner i 10 dager, så da er den sannsynligvis for gammel. Etter 10 dager sletter Adobe de tidligere versjonene på serverne. Hvis du vet at en versjon vil bli viktig, bør du ta en kopi av filen du jobber på, og lagre den med et nytt navn. Deretter kan du gjenopprette den opprinnelige filen tilbake til ønsket versjon. På denne måten blir begge kopiene unike filer, som ikke blir slettet automatisk.

Jeg gjenopprettet filen min til en tidligere versjon ved et uhell. Hvordan kan jeg gjøre om dette?

Det er enkelt å ordne. Du bare velger filen du vil jobbe med, fra listen. Mest sannsynlig er det den første versjonen under Gjeldende versjon. Så bare gjenoppretter du filen igjen fra den versjonen.