Finn svar på vanlige spørsmål om filversjonskontroll i Creative Cloud.

Creative Cloud lagrer en kopi av filene du lagrer til skyen. Du får tilgang til disse filene gjennom Creative Cloud hjemmeside.

Versjonering

Adobe lagrer disse på en server i begrenset tid. Hvis du endrer en fil vet et uhell, eller en samarbeidspartner overskriver noe du har gjort, kan du få tilbake den forrige versjonen med bare noen få klikk. Versjonering av filene dine avhenger av filtypen:

• Synkroniserte filer: Creative Cloud lager en kopi av den gamle versjonen hver gang du lagrer en fil til skyen.
  • Nettsky-dokumenter: Creative Cloud lagrer versjoner ved faste intervaller gjennom autolagring. For øyeblikket kan du kun lagre filer som nettsky-dokumenter i Adobe Aero, Adobe Fresco, Adobe Photoshop og Adobe XD.

Vær oppmerksom på at du ikke kan gjenopprette Adobe XD-filer direkte fra webområdet for Creative Cloud. Du kan finne ut mer om dette i den neste delen.

1. Åpne fanen der filen ligger, og velg den.

Velg fil
  2. Klikk på tidslinje-ikonet  til høyre for å se tidligere filversjoner.

Se tidligere filversjoner
  3. Velg filene du ønsker å gjenopprette.

4. Klikk på ikonet for flere alternativer () og velg Tilbakestill til denne versjonen

Gjenopprett en tidligere versjon

Webområdet for Creative Cloud oppbevarer versjoner av XD-filene dine, men du kan ikke gjenopprette en tidligere versjon direkte. Hvis du vil gjøre dette, åpner du filen i Adobe XD via webområdet for Creative Cloud. Deretter kopierer du innholdet og limer det inn i Adobe XD.

1. Åpne fanen der filen ligger, og velg den.

Velg fil
  2. Klikk på tidslinje-ikonet  til høyre for å se tidligere filversjoner.

Se tidligere filversjoner
  3. Velg filene du ønsker å gjenopprette.

4. Klikk på ikonet for flere alternativer (), og velg Åpne i Adobe XD

Åpne ny versjon i et nytt vindu

Når filen åpnes i XD, kopierer du innholdet og limer det inn i den gjeldende versjonen.

Når du gjenoppretter en tidligere versjon, blir den kopiert og lagt øverst i versjonsloggen din. Versjonen du erstatter, flyttes til plassen under. Den nye gjeldende versjonen synkroniseres også til datamaskinen eller mobilenheten din, slik at du kan begynne å arbeide med den.

Creative Cloud beholder versjoner i en begrenset tid og sletter dem når de er utgått.

Marker en fil for å hindre at den blir slettet fra serveren.

1. Åpne fanen der filen ligger, og velg den.

Velg fil
  2. Klikk på tidslinje-ikonet  til høyre. En liste over eksisterende filversjoner kommer opp.

Se tidligere versjoner av filene dine
  3. Velg filen du ønsker å merke.

4. Klikk på bokmerke-ikonet  for å markere versjonen.

Gi navn til denne versjonen

Å gi navn til en versjon hindrer også at den slettes.

Gi navn til filversjon

Navngitte eller merkede versjoner vises under delen Merkede versjoner på tidslinje-panelet hvor de er tilgjengelige for deg. Filene i denne seksjonen blir ikke slettet automatisk.

Merk:

Hvis du fjerner markeringen av en merket fil, vil den slettes automatisk etter tidsfristen.

Det er enkelt å ordne. Velg den versjonen du ønsker å jobbe med, fra versjonsloggen. Dette er mest sannsynlig nummer to på lista. Gjenopprett så denne versjonen.