Løs problemer som kan oppstå når du bruker Adobe Application Manager til å laste ned og installere Adobe Creative Cloud-apper.

Oversikt over AAM

Adobe Application Manager er et hjelpeprogram som brukes til å administrere installeringen av mange Adobe-produkter.

Hvis du har Creative Cloud-medlemskap, oppdateres Adobe Application Manager automatisk til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet så lenge du kjører Mac OS 10.7 eller nyere eller Windows 7 eller nyere. Hvis du kjører eldre operativsystemer som Windows XP eller Mac OS 10.6, må du bruke Adobe Application Manager (AAM) til å administrere Creative Cloud-nedlastinger og installeringer.

Du kan starte AAM manuelt fra programmappen (Mac OS), eller fra Start > Alle programmer (Windows).

Merk:

Hvis du har et gyldig Creative Cloud-medlemskap og Adobe Application Manager ikke oppdateres automatisk til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, kan du lese Adobe Application Manager oppdateres ikke til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Har du problemer med å logge på adobe.com eller AAM? Se Hjelp for Adobe ID, pålogging og kontohjelp.

Får ikke logget på CC eller AAM

Bruk Adobe ID til å logge på Adobe ID-kontoen, Creative Cloud-medlemskapet eller Adobe Application Manager. Adobe ID er vanligvis e-postadressen du brukte til å opprette kontoen.

Hvis du har problemer med å logge på Adobe ID-kontoen eller Creative Cloud, kan du følge disse feilsøkingstrinnene:

Logg på med en Adobe-ID

1. Gå til https://accounts.adobe.com/no, og logg på med Adobe ID og passord.

Har du problemer med å logge på adobe.com eller AAM? Se Hjelp for Adobe ID, pålogging og konto.

2. Gjennomgå abonnementsdetaljene under Abonnementer og produkter.

Hvis du ikke ser Creative Cloud-medlemskapet under Abonnementer og produkter, kan det hende du må nullstille kontoen. Start et Creative Cloud-program, for eksempel Photoshop, velg Hjelp > Logg av og bekreft med Adobe IDDeretter velger du Hjelp > Logg på

Hvis du ennå ikke har en Creative Cloud-prøveversjon eller et medlemskap, kan du klikke her for å velge et abonnement.

3. Gå til Creative Cloud-appkatalogen og velg en app for nedlasting.

For mer detaljerte instruksjoner, ser du Last ned og installer Creative Cloud-programmer.

AAM starter ikke etter at jeg har klikket på Last ned eller Prøv

AAM installeres første gang du laster ned en Creative Cloud-app eller en prøveversjon fra Creative Cloud-appkatalogen. Hvis nedlastings- og installasjonsprosessen for AAM ikke starter automatisk, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene.

1. Start AAM manuelt ved å dobbeltklikke på installasjonsverktøyet for AAM:

• Windows: AdobeApplicationManager.exe
    • Mac OS: AdobeApplicationManager.dmg
  2. Følg veiledningen på skjermen.

Viktig: Under nedlastingen og installeringen må du godta sikkerhetsdialoger eller oppgi administratorlegitimasjon ved behov.

Når du klikker på Last ned eller Prøv, starter en nedlasting av AAM, selv om det allerede er installert

Adobe Application Manager installerer plugin-modulen AdobeAAMDetect i nettleseren. Denne plugin-modulen krever at du starter nettleseren på nytt for at den skal fungere. Hvis du ikke starter nettleseren på nytt, oppdages ikke plugin-modulen, og du blir bedt om å laste ned AAM på nytt.

AAM låser seg under initialisering eller nedlasting

Under nedlasting og installering av AAM kan det virke som om datamaskinen fryser, mens den venter på at nedlastingsprosessen skal fullføres. Du finner informasjon om hvor lang tid det tar å laste ned produkter i Omtrentlige nedlastingstider.

Ved oppstart kontrollerer AAM Adobe-ID-en din og innhenter en liste med programmene som skal lastes ned. En ventedialog vises mens denne prosessen pågår. Prosessen skal ikke ta mer enn noen minutter.

Produkter fryser ved nedlasting fra AAM

Under nedlasting eller installering av en Creative Cloud-app, kan det virke som om datamaskinen fryser mens den venter på at prosessen skal fullføres. Det er hastigheten til datamaskinen og Internett-tilkoblingen som avgjør hvor lang tid denne prosessen tar. Du finner informasjon om hvor lang tid det tar å laste ned produkter iOmtrentlige nedlastingstider.

Hvis nedlastingen eller installeringen faktisk fryser, kan du prøve disse løsningene i den angitte rekkefølgen.

Løsning 1: Start nedlastingen på nytt.

Du kan avbryte nedlastingen og starte en ny nedlasting med AAM.

1. Hvis du vil avbryte gjeldende prosess, klikker du på X ved siden av nedlastingsstatus for appen.

2. Klikk på Installer ved siden av appnavnet.

Løsning 2: Start AAM på nytt.

1. Lukk AAM og start det på nytt.

2. Klikk på Installer ved siden av appnavnet.

Løsning 3: Lisensier prøveversjonen.

Prøv å laste ned en prøveversjon av appen. Se Laste ned og installere en Creative Cloud-prøveversjon.

Løsning 4: Kontakt Adobes støtteavdeling.

Hvis du fremdeles har problemer med å laste ned og installere apper med AAM, kan du kontakte oss for å få hjelp.

Merk:

I AAM kan du ikke sette nedlasting av apper på pause for å gjenoppta senere. Hvis du må stoppe en nedlastings- eller installasjonsprosess, må du avbryte og starte på nytt.

"Installering mislyktes" vises i AAM

Hvis AAM støter på en feil som hindrer installeringen av en Creative Cloud-app, kan du få en melding om at installasjonen mislyktes.

1. Klikk på pilen mot høyre for installasjonsfeilmeldingen. Det vises en feilmelding. Søk i Adobe Support etter informasjon om hvordan du kan løse problemet.

Melding om mislykket installasjon
  2. Prøv å løse problemet ved hjelp av installasjonsloggfilene. Du finner informasjon om hvordan du søker i disse filene i Feilsøke med installasjonslogger.

Endre installasjonsplassering i AAM

Du kan endre standardplasseringen for installering av appene du laster ned.

Slik gjør du det.

1. Start Adobe Application Manager og logg på.

2. Klikk på pilen til høyre for navnet ditt, øverst til venstre.

3. Velg Innstillinger.

4. Klikk på mappen og gå til ønsket installasjonsplassering.

5. Klikk på Lagre.

6. Start installasjonsprosessen.

Fjerne eller avinstallere Adobe Application Manager

Du må ha Adobe Application Manager på datamaskinen når du har Creative Cloud-programmer installert. Adobe Application Manager har flere funksjoner i alle Creative Cloud-produktene. Adobe Application Manager fjernes automatisk når du avinstallerer alle Adobe Creative Cloud-produktene. Adobe Application Manager avinstalleres når det siste produktet er fjernet.

Fjerne Creative Cloud i Mac OS

1. Dobbeltklikk på harddisken.

2. Gå til Programmer > Verktøy > Adobe Installers.

3. Hvis du vil fjerne alle Adobe Creative Cloud-applikasjonene, kjører du alle Adobe-avinstallasjonsprogrammene.

Fjerne Creative Cloud på Windows

Viktig: Adobe har et Creative Cloud Cleaner Tool som fjerner databaseoppføringene, men ikke de fysiske filene tilknyttet installasjonen. Hvis du vil fjerne alle komponenter, kjører du avinstallasjonsprogrammene for programmet.

1. Klikk på Start > Kontrollpanel.

2. Klikk på Programmer og funksjoner.

3. Velg en Creative Creative Cloud-applikasjon, og klikk Avinstaller.

4. Gjenta trinn 3 for alle Creative Cloud-programmer.

Endre nedlastingsplassering i Adobe Application Manager

Du kan foreløpig ikke endre nedlastingsplasseringen med Adobe Application Manager. Filene lastes ned til den midlertidige mappen:

• Windows: %temp%
  • Mac OS: /tmp