Feilsøke problemer med nedlasting og installasjon av Adobe Application Manager

Løs problemer som kan oppstå når du bruker Adobe Application Manager til å laste ned og installere Adobe Creative Cloud-applikasjoner.

Om Adobe Application Manager

Adobe Application Manager (AAM) er et hjelpeprogram som brukes til å styre installasjonen av mange Adobe-produkter.

Hvis du har et Creative Cloud-medlemskap, oppdateres Adobe Application Manager automatisk til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet så lenge du kjører macOS 10.7 eller nyere eller Windows 7 eller nyere. Hvis du kjører eldre operativsystemer som Windows XP eller macOS 10.6, må du bruke Adobe Application Manager (AAM) til å administrere Creative Cloud-nedlastinger og -installasjoner.

Du kan starte AAM manuelt fra Applikasjoner-mappen (Mac OS), eller fra Start > Alle programmer-menyen (Windows).

Merk:

Hvis du har et gyldig Creative Cloud-medlemskap og Adobe Application Manager ikke oppdateres automatisk til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, kan du lese Adobe Application Manager oppdateres ikke til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Har du problemer med å logge på adobe.com eller AAM? Se Hjelp med Adobe ID, pålogging og konto.

Får ikke logget på Creative Cloud eller AAM

Bruk Adobe ID til å logge på Adobe ID-kontoen, Creative Cloud-medlemskapet eller Adobe Application Manager. Adobe ID er vanligvis e-postadressen du brukte til å opprette kontoen.

Hvis du har problemer med å logge på Adobe ID-kontoen eller Creative Cloud, kan du følge disse feilsøkingstrinnene:

Logg på med Adobe ID-en din

1. Gå til https://account.adobe.com og logg på med Adobe-ID-en og passordet.

Har du problemer med å logge på adobe.com eller AAM? Se Hjelp for Adobe ID, pålogging og konto.

2. Gå gjennom plandetaljene under Mine planer.

Hvis du ikke ser Creative Cloud-medlemskapet under Mine planer, må du eventuelt tilbakestille kontoen. Start et Creative Cloud-program, for eksempel Photoshop, velg Hjelp > Logg av og bekreft med Adobe IDDeretter velger du Hjelp > Logg på

Hvis du ennå ikke har en Creative Cloud-prøveversjon eller et medlemskap, kan du klikke her for å velge en plan.

3. Gå til Creative Cloud-applikasjonskatalogen og velg en applikasjon for nedlasting.

Se Laste ned Creative Cloud-applikasjoner for å få mer informasjon.

AAM starter ikke når jeg har valgt Last ned eller Prøv

AAM installeres første gang du laster ned en Creative Cloud-applikasjon eller en prøveversjon fra Creative Cloud-applikasjonskatalogen. Hvis nedlastings- og installasjonsprosessen for AAM ikke starter automatisk, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene.

1. Start AAM manuelt ved å dobbeltklikke på installasjonsverktøyet for AAM:

• Windows: AdobeApplicationManager.exe
    • macOS: AdobeApplicationManager.dmg
  2. Følg instruksjonene på skjermen.

Viktig: Under nedlastingen og installeringen må du godta sikkerhetsdialoger eller oppgi administratorlegitimasjon ved behov.

Når du velger Last ned eller Prøv, starter en nedlasting av AAM, selv om det allerede er installert

Adobe Application Manager installerer plugin-modulen AdobeAAMDetect i nettleseren. Denne plugin-modulen krever at du starter nettleseren på nytt for at den skal fungere. Hvis du ikke starter nettleseren på nytt, oppdages ikke plugin-modulen, og du blir bedt om å laste ned AAM på nytt.

AAM låser seg under initialisering eller nedlasting

Under nedlasting og installering av AAM kan det virke som om datamaskinen fryser, mens den venter på at nedlastingsprosessen skal fullføres. Du finner informasjon om hvor lang tid det tar å laste ned produkter i Omtrentlige nedlastingstider.

Ved oppstart kontrollerer AAM Adobe-ID-en din og innhenter en liste med programmene som skal lastes ned. En ventedialog vises mens denne prosessen pågår. Prosessen skal ikke ta mer enn noen minutter.

Produkter fryser ved nedlasting fra AAM

Under nedlasting eller installering av en Creative Cloud-applikasjon, kan det virke som om datamaskinen fryser mens den venter på at prosessen skal fullføres. Det er hastigheten til datamaskinen og Internett-tilkoblingen som avgjør hvor lang tid denne prosessen tar. Du finner informasjon om hvor lang tid det tar å laste ned produkter iOmtrentlige nedlastingstider.

Hvis nedlastingen eller installasjonen henger, kan du prøve disse løsningene i den angitte rekkefølgen.

Løsning 1: Start nedlastingen på nytt

Du kan avbryte nedlastingen og starte en ny nedlasting med AAM.

1. Hvis du vil avbryte gjeldende prosess, trykker du på X ved siden av nedlastingsstatusen for applikasjonen.

2. Velg Installer ved siden av appnavnet.

Løsning 2: Start AAM på nytt

1. Lukk AAM og start det på nytt.

2. Velg Installer ved siden av appnavnet.

Løsning 3: Lisensier prøveversjonen

Prøv å laste ned en prøveversjon av appen. Se Laste ned og installere en Creative Cloud-prøveversjon.

Merk:

I AAM kan du ikke sette nedlastingen av applikasjoner på pause for å gjenoppta den senere. Hvis du må stoppe en nedlastings- eller installasjonsprosess, må du avbryte den og starte på nytt.

"Installering mislyktes" vises i AAM

Hvis AAM støter på en feil som hindrer installeringen av en Creative Cloud-applikasjon, kan du få en melding om at installasjonen mislyktes.

1. Velg pilen til høyre for installasjonsfeilmeldingen. Det vises en feilmelding.

2. Prøv å løse problemet ved hjelp av installasjonsloggfilene. Du finner informasjon om hvordan du søker i disse filene i Feilsøke med installasjonslogger.

Endre installasjonsplassering i AAM

Du kan endre standardplasseringen for installering av appene du laster ned.

Slik gjør du det.

1. Start Adobe Application Manager og logg på.

2. Velg pilen til høyre for navnet ditt, øverst til venstre.

3. Velg Innstillinger.

4. Velg mappen, og gå til ønsket plassering for installasjonen.

5. Velg Lagre.

6. Start installasjonsprosessen.

Fjerne eller avinstallere Adobe Application Manager

Du må ha Adobe Application Manager på datamaskinen når du har Creative Cloud-programmer installert. Adobe Application Manager har flere funksjoner i alle Creative Cloud-produktene. Adobe Application Manager fjernes automatisk når du avinstallerer alle Adobe Creative Cloud-produktene. Adobe Application Manager avinstalleres når det siste produktet er fjernet.

Fjerne Creative Cloud på macOS

1. Dobbeltklikk på harddisken.

2. Gå til Programmer > Verktøy > Adobe Installers.

3. Hvis du vil fjerne alle Adobe Creative Cloud-applikasjonene, kjører du alle Adobe-avinstallasjonsprogrammene.

Fjerne Creative Cloud på Windows

Viktig: Adobe har et Creative Cloud Cleaner Tool som fjerner databaseoppføringene, men ikke de fysiske filene tilknyttet installasjonen. Hvis du vil fjerne alle komponenter, kjører du avinstallasjonsprogrammene for programmet.

1. Velg Start > Kontrollpanel.

2. Velg Programmer og funksjoner.

3. Velg en Creative Cloud-applikasjon, og velg Avinstaller.

4. Gjenta trinn 3 for alle Creative Cloud-programmer.

Endre nedlastingsplassering i Adobe Application Manager

Du kan foreløpig ikke endre nedlastingsplasseringen med Adobe Application Manager. Filene lastes ned til den midlertidige mappen:

• Windows: %temp%
  • macOS: /tmp