Bonjour for Windows | CS3, CS4

Hva er Bonjour og hva brukes det til i Creative Suite-produkter?

Når du installerer et produkt fra Adobe Creative Suite CS3 eller Creative Suite CS3 på Windows, blir Apples Bonjour for Windows installert og registrert som en Windows-tjeneste på maskinen.

Når du installerer et produkt fra Adobe Creative Suite CS4 eller Creative Suite CS4, blir Bonjour ikke installert som en egen Windows-tjeneste. Den samme nettverksteknologien brukes fortsatt i produkter fra Creative Suite CS4 og Creative Suite CS4. Den implementeres internt i stedet for å installere og registrere en Windows-tjeneste.

Bonjour er en implementering med åpen kildekode av nettverksprogramvare som du ikke trenger å konfigurere. Det brukes til å utføre dynamiske søk etter Version Cue-servere på det lokale nettverket, slik at du ikke trenger å koble dem til manuelt etter navn eller IP-adresse.

For at automatiske søk etter Version Cue-servere i det lokale nettverket skal fungere riktig, må du gi Bonjour tilgang til Internett gjennom brannmuren. Bonjour sjekker om DNS-serveren som er konfigurert på datamaskinen, støtter tjenestesøk. Ingen data overføres til Adobe. Bonjour kobles ikke til andre servere enn maskinens forhåndskonfigurerte DNS-server. Bonjour sender også nettverkspakker til og mottar dem fra en IP-adresse for multikasting i det lokale nettverket (244.0.0.251), en gang hvert trettiende minutt. Denne adressen er reservert for multikasting-trafikk i et lokalt nettverk. Slike nettverkspakker forlater aldri det lokale nettverket.

Identifisere Bonjour-tjenesten i kontrollpanelet for Windows-tjenester (kun CS3)

Når det er installert av Creative Suite CS3-programmer, er dette navnet som brukes av Bonjour for Windows i kontrollpanelet for Windows-tjenester:

##Id_String2.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762##

Hvis du vil korrigere tjenestens navn, åpner du en Windows-ledetekst og skriver inn følgende to kommandoer. Hver kommando må kjøres individuelt. Skriv inn kommandoen og trykk på Enter for å kjøre den, og vent til du er tilbake i en ledetekst (C:/>) :

1. "C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe" -remove
  2. "C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe" -install

Tjenesten vises nå med riktig navn i kontrollpanelet Windows-tjenester.

Adobe Captivate-filmen nedenfor illustrerer hvordan du korrigerer Bonjour-navnet i kontrollpanelet Windows-tjenester (kun CS3).

Fjerne Bonjour for Windows (bare CS3)

Slik fjerner du Bonjour:

1. Åpne en Windows-ledetekst, og skriv inn følgende kommando:

"C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe" -remove
  2. Naviger til følgende mappe i Windows Utforsker: C:\Programfiler\Bonjour
  3. Endre navnet på filen mdnsNSP.dll i denne mappen til mdnsNSP.old
  4. Start datamaskinen på nytt
  5. Slett mappen Programfiler\Bonjour

Merk: Hvis du fjerner Bonjour, kan du forhindre at Version Cue-klienter (Photoshop, Illustrator, InDesign, Flash, Bridge) automatisk søker etter Version Cue-servere og Version Cue-prosjekter i det lokale nettverket. Du må koble til manuelt ved å bruke Koble til server og URL- eller IP-adressen til maskinen som kjører Version Cue Server, i stedet.

Adobe Captivate-filmen nedenfor illustrerer hvordan du fjerner Bonjour (kun CS3).