Problem: "Filen AdobePDF.dll er nødvendig»-feil skjer når du installerer CS3 på 64-biters Windows

Når du prøver å installere Adobe Creative Suite 3 på en 64-biters versjon av Windows, får du følgende feilmelding: "Filen AdobePDF.dll på Windows Vista CD-ROM er nødvendig."
Du får mulighet til å bla til filen.

Melding om AdobePDF.dll nødvendig

Løsning

Windows Vista 64-biters

Oppdater Adobe Acrobat 8 Professional etter at du har installert programmet.

1. Når feilen oppstår, klikker du på Avbryt for å lukke dialogboksen og fortsette installasjonen.
  2. Installer hurtigreparasjonen fra Microsoft som dokumentert i Micorsoft-artikkel #930627 her: http://support.microsoft.com/kb/930627.

3. Oppdater Acrobat til versjon 8.1 eller nyere. Acrobat-oppdateringen er tilgjengelig på Adobe-nettstedet på www.adobe.com/support/downloads/.

Windows 7 64-biters

Pakk ut filen "adobepdf.dll_64" manuelt fra data1.cab-filen før du installerer Acrobat. Når du blir bedt om det navigerer du til denne filen og velger den.

1. Naviger til mappen som innehodler setup.exe-filen for Acrobat 8-installasjonen din.
  2. Finn fram til filen data1.cab og åpne den (det kan hende du trenger et tredjeparts komprimeringsprogram, som WinZip, til å pakke ut filen).

3. Finn filen "adobepdf.dll_64" på innholdslisten og kopier den til skrivebordet.
  4. Kjør installer setup.exe og når du blir bedt om det velger du bla gjennom og velger filen du kopierte til skrivebordet.

Merk: Dersom du ikke kan velge filen, endrer du valget i filtypemenyen til alternativet for filer av alle typer." Alternativt ender du navnet på filen til adobepdf.dll ved å fjerne _64 fra slutten på filendelsen.

Tilleggsinformasjon

Adobe Acrobat 8 Professional installeres med Creative Suite 3-versjonene Design Premium, Design Standard og Web Premium. Selv om Adobe har testet Adobe Acrobat 8 (Stadard og Professional) på Microsoft Windows 64-biters operativsystemer som kjører på en 64-biters prosessormaskin, er det velkjente begrensninger.

Fordi Adobe PDF-skriveren ikke støttes på 64-biters operativsystemer, blir ikke 64-bitersversjonen pakket ut i løpet av installasjonen. Dermed finner ikke installasjonsprogrammet den. Acrobat installeres, men det gjør ikke Adobe PDF-skriveren. Du løser problemet ved å følge oppdateringsprosedyren ovenfor.