Feilen "Lisensen for dette produktet er utløpt" | CS5, CS4.

Problem

En av feilene under vises når du prøver å starte en CS5- eller CS4-applikasjon:

• "Lisensen for dette produktet er utløpt"
  • "Serienummeret du aktiverte dette produktet med, er utløpt"
  • "Ugyldig serienummer. Serienummeret ser ut til å være ugyldig"

Disse feilene kan oppstå både når du starter applikasjonen for første gang, og etter at den har vært i bruk en stund.

Løsninger

Løsning 1 (CS5): Legg inn et nytt serienummer når du får beskjed om det.

Hvis lisensen for en CS5-applikasjon er utløpt, vil applikasjonen be deg om å legge inn nytt serienummer. Når du blir bedt om det, legger du inn serienummeret fra produktet du har kjøpt.

Løsning 2: Still tilbake systemklokken, start applikasjonen og slett det lagrede serienummeret som er i ferd med å utløpe.

1. Still datamaskinklokken tilbake til 1. januar 2006.

2. Start den berørte applikasjonen, eller en annen applikasjon i den berørte Creative Suite-pakken.
  3. Velg Hjelp > Deaktiver etterfulgt av "Slett dette serienummeret (CS4)" eller "Deaktiver permanent (CS5)".
  4. Avslutt applikasjonen.
  5. Still datamaskinklokken tilbake til dagens dato.
  6. Start applikasjonen.
  7. Når du blir bedt om det, legger du inn serienummeret fra produktet du har kjøpt.

Løsning 3: Slett PCD- og caps-databasefilene, og installer på nytt.

1. Avinstaller applikasjonen eller den komplette Creative Suite-pakken. For å avinstallere på Windows bruker du funksjonen Legg til eller fjern programmer i Windows. For å avinstallere på Mac OS går du til en applikasjonsmappe (f.eks. /Application/Adobe Photoshop CS4). Dobbeltklikk deretter på Avinstaller-snarveien (f.eks. Avinstaller Adobe Photoshop CS4).

Viktig: Før du går i gang med å avinstallere programvaren, må du forsikre deg om at du har installasjonsmediet du trenger for reinstallering. Erstatningsmedier er ikke tilgjengelig for eldre versjoner av Adobe-programvare.
  2. Slett følgende mapper:

Windows:

/Program Files/Common Files/Adobe/Adobe PCD

/Program Files/Common Files/Adobe/caps

/Program Files/Common Files/Adobe/backup

Mac OS:

[startdrive]/Library/Application Support/Adobe/Adobe PCD

[startdrive]/Library/Application Support/Adobe/caps

[startdrive]/Library/Application Support/Adobe/backup

Merknad: Du finner disse mappene i Bibliotek-mappen i roten på startdrive, ikke i Bibliotek-mappen i Hjem-mappen til brukeren!
  3. Installer applikasjonen eller Creative Suite-pakken på nytt, og legg inn serienummeret fra produktet du har kjøpt.

Tilleggsinformasjon

Denne feilen kan oppstå i følgende tre tilfeller:

• Du har deltatt i et forhåndsutgivelsesprogram, og serienummeret for forhåndsutgivelsen ligger fortsatt lagret på datamaskinen. Serienumrene for forhåndsutgivelsesprogrammer utløper når forhåndsutgivelsen avsluttes.
  • Du har en utløpt prøveversjon av applikasjonen installert på datamaskinen.
  • Adobes kundestøtte har deaktivert serienummeret ditt. Dette problemet kan oppstå hvis du ber Adobes kundestøtte om et nytt serienummer.

Feilen "Lisensen for dette produktet er utløpt" er ikke relatert til feilen "Lisensen for dette produktet har sluttet å fungere." En utløpt lisens vil si at databasefilen pcd.db inneholder et serienummer som ikke lenger er gyldig. Det gyldige serienummeret du fikk da du kjøpte produktet, overskrev ikke det utløpte serienummeret ved installering. For å kunne legge inn det gyldige serienummeret, sletter du serienummeret som er utløpt.

Feilen "Lisensen for dette produktet har sluttet å fungere" er knyttet til aktiveringskomponenten til Creative Suite 4-programvaren. Den er knyttet til et problem med FlexNet-tjenesten. (Creative Suite 5-programvaren benytter en annen aktiveringskomponent.) Du kan se i dokumentene under hvordan du kan løse denne feilen:

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet