Adobe Creative Suite 5, CS5.5 og evigvarende (serienummer)-versjoner av CS6-produkter bruker en oppdateringsadministrator som heter Adobe Application Manager, eller AAM. Du kan også laste ned og installere oppdateringer direkte fra Adobes nettsted. Hvis du bruker en abonnementsversjon av CS6 eller Creative Cloud (CC), installeres oppdateringer gjennom Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis du vil feilsøke CC-skrivebordsprogrammet, kan du se: Feilsøking for Creative Cloud – problemer med å laste ned og installere

Oppdatere Creative Suite 5- 5.5- eller 6-produkter manuelt

1. Gå til siden for produktoppdateringer på Adobe.com, og velg oppdateringene du ønsker å laste ned.
  2. Når nedlastingen er fullført, starter du oppdateringen ved å dobbeltklikke på filen Set-up.exe (Windows) eller Install.app (Mac).
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen.
  4. Hvis du blir bedt om å avslutte andre konflikterende programmer må du gjøre følgende:

Windows

1. Høyreklikk på oppgavefeltet og velg Oppgavebehandling.
  2. Høyreklikk oppgavelinjen, velg en konflikterende prosess, og klikk Avslutt Prosess.
  3. Gjenta dette med andre konflikterende prosesser.

Mac OS

1. I Finder (Mac OS) velger du Gå > Verktøy.
  2. Dobbeltklikk på programmet Aktivitetsmonitor.
  3. Fra prosessfiltreringsmenyen velger du Alle prosesser.
  4. Fra listen med prosesser velger du en som skaper konflikter, og klikker deretter på Avslutt prosess. Klikk så på Avslutt.
  5. Gjenta trinn 4 for alle prosesser som skaper konflikt.

Feilsøke manuelle produktoppdateringer av Creative Suite 5, 5.5 eller 6

•  Kontroller om nedlastingen av oppdateringen var vellykket

Naviger til ett av følgende steder for å se om nedlastingen er på din lokale harddisk:
  • Windows XP: \Documents and Settings\[brukernavn]\Local Settings\Applcation Data\Adobe\AAMUpdater\1.0 2\
  • Windows Vista/7: \Users\[brukernavn]\Local\AppData\Adobe\AAMUpdater\1.0\
  • Mac OS X: /Users/[brukernavn]/Library/Application Support/Adobe/AAMUpdater/1.0/
  1. Hvis det ikke finnes noen fil kalt Set-up.exe (Windows) eller Install.app (Mac OS) i mappen, kan du prøve å laste ned på nytt fra siden for produktoppdateringer.

Merk:
    Oppdateringer som ikke er produktspesifikke, er oppført under Creative Suite.
  2. Hvis du vil vite mer om feilsøking av installasjonsfeil, kan du se Installasjonsproblemer eller feil med Updater.

Feilsøke problemer og feil med Adobe Application Manager

AAM starter ikke

Dersom AAM ikke starter (dvs. dersom ingenting skjer når du prøver å starte programmet), kan du se Feilsøke oppstartsproblemer | Adobe Creative Suite 5- og CS5.5-produkter (cpsid_83223).

En påloggingsdialogboks vises når AAM starter

Hvis du blir bedt om proxy-serverinformasjon ved oppstart, skriver du inn denne informasjonen. Kontakt systemadministrator dersom du trenger hjelp.

AAM gir beskjed om at ingen oppdateringer er tilgjengelige

1.  Kontroller at du er koblet til Internett.  Hvis du har brannmurprogramvare, deaktiverer du den eller tillater at Adobe Application Manager får tilgang til Internett.

Hvis datamaskinen din er bak en autentiserende proxy-server, og brukernavnet eller passordet ditt har tegn med flere bytes (japansk, kinesisk, osv), kan ikke oppdateringsprogrammet koble til nettverket. Koble til uten proxy-tilkoblingen, eller koble til med påloggingsinformasjon som er i ASCII-tegn.

2. Kontroller at oppdateringen ikke allerede er installert: Start Creative Suite -produktet og velg Help > [Produktnavn].

AAM fryser når oppdateringer skal installeres

Hvis AAM henger når du prøver å installere en oppdatering, kan du laste ned og installere oppdateringen manuelt. Hvis du prøver å installere flere oppdateringer, må du laste dem ned og installere dem individuelt. Se Oppdatere Creative Suite 5- eller CS5.5-produkter manuelt.

AAM har problemer med installering av oppdateringer

For å feilsøke problemer eller feil med installasjonen av Oppdaterer, kan du prøve følgende, etter rekkefølge:

1. Søk i kunnskapsbasene etter feil.

Bruk tilleggsinformasjonen som vises under feilmeldingen, "Følgende oppdateringer kunne ikke installeres..." for å søke etter en løsning i Adobe Kunnskapsbase.
    1. Velg feilinformasjonen og trykk på Ctrl + C (Windows) eller Command + C (Mac OS) for å kopiere den.
    2. Gå til nettstedet Adobe support og velg produktet ditt fra menyen "Velg senter for produktstøtte".
    3. Lim inn teksten i feilmeldingen i Kunnskapsbasens søkefelt og klikk på Søk.

Merk: Utelat filbaner og katalognøkler fra søkestrengen.
  2. Bruk Adobe Support Advisor.
    Adobe Support Advisor er en AIR-applikasjon som hjelper deg med å identifisere og løse installasjonsproblemer.Klikk på kundestøtte-koblingen på panelet Noen oppdateringer ble ikke installert, eller klikk på Adobe Support Advisor for å laste det ned. Du kan la panelet "Noen oppdateringer kunne ikke installeres" være åpent mens du kjører Advisor.

3. Identifiser feil i installasjonsloggene.
    Adobe Creative Suite 5-installereren registrerer alle feil og handlinger i to loggfiler. Du kan bruke loggene for å søke etter løsninger i Adobe Kunnskapsbase. Se Feilsøke installasjonen av CS5 og CS5.5 ved hjelp av installasjonsloggene.

4. Gjennomfør generelle feilsøkingstrinn
    Følg trinnene i Generell installasjonsfeilsøking | CS5- og CS5.5-produkter.

5. Kontakt Adobes tekniske støtteavdeling

Hvis du fortsatt ikke kan installere Adobe Creative Suite 5-produktet, kontakter du Adobe Support. Hvis du kjørte Adobe Support Advisor og lastet opp støttepakken din, kan Adobes tekniske støtteavdeling bruke ASA-tokennummeret til å få rask tilgang til feilinformasjonen.

Administrer oppdateringer for Adobe Application Manager

Windows Messenger (Windows) eller Growl (Mac OS) viser et vindu for Adobe Application Manager når oppdateringer er tilgjengelige. Når oppdateringer er tilgjengelige, vises et ikon på oppgavelinjen inntil du velger å installere oppdateringen.

• Du kan deaktivere oppdateringsvarsler ved å fjerne avmerkingen ved siden av alternativet for å motta beskjeder om oppdatering på menylinjen. Alternativt kan du deaktivere Windows Messenger Service (Windows) eller Growl (Mac OS).
  • AAM kjører automatisk hver dag kl. 02.00 lokal tid, eller neste gang en bruker logger seg på. Du kan endre hvor ofte AAM skal se etter oppdateringer, ved å redigere den planlagte oppgaven i Windows eller endre plist-filene på Mac.
  • Start AAM ved å gjøre ett av følgende:

• Klikk på pop-up-meldingen.
    • Velg Help > Updates i et Creative Suite 5-produkt.
    • Dobbeltklikk PDApp.exe på følgende steder:

• Windows 64-biters: \Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\core\
      • Windows 32-biters: \Program Files\Common Files\Adobe\OOBE\PDAApp\core\
      • Mac OS X: /Library/Application Support/Adobe/OOBE/PDApp/core/

Oppdatereren bruker følgende URLer for å hente oppdateringsinformasjon:

• http://adobe.com
  • http://swupmf.adobe.com
  • http://swupdl.adobe.com