Bruke PDF-opplevelsen i Adobe Document Cloud for Office 365 på SharePoint og OneDrive

PDF-opplevelsen i Adobe Document Cloud for Office 365 på SharePoint og OneDrive er en integrert pakke med PDF-tjenester som lar deg gjøre følgende:

• Åpne og vise PDF-filer på nettet med Adobes høykvalitets nettbaserte PDF-forhåndsviser.
  • Opprette Adobe PDF-filer som tar vare på skrifter, formatering og oppsett.
  • Manipulere eksisterende PDF-dokumenter ved å slette, omordne eller rotere sider i en PDF-fil.
  • Kombinere flere Microsoft-filer og PDF-filer i én enkelt PDF-fil som du kan bruke til arkivering eller distribusjon.
  • Konvertere PDF-filer til redigerbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- eller RTF-filer fra mobilenheten eller på nettet, og ta vare på skrifter, formatering og oppsett.
  • Legg til kommentarer i PDF-filer med klistrelapper, uthevinger og et frihåndstegneverktøy for å skrive notater til deg selv mens du viser PDF-filene.

Nettlesere som støttes

Adobe Acrobat for SharePoint og OneDrive støttes i alle moderne nettlesere som Microsoft Edge, Chrome, Firefox og Safari.

Merk:
  • Hvis du bruker Microsoft Edge, kan du se Nettleserkonfigurasjon for Edge.
  • Document Cloud-integrasjonen vil ikke fungere hvis informasjonskapsler fra tredjepart er blokkert i nettleseren. Kontroller at informasjonskapsler fra tredjepart ikke er blokkert i nettleseren du bruker.

Åpne PDF

Åpne og vis PDF-filer på nettet med Adobes høykvalitets nettbaserte PDF-forhåndsviser. Klikk på en PDF-fil for å åpne den.

Klikk på PDF-fil for å åpne

PDF-filen vises i Adobe Document Cloud-forhåndsvisning. Fra den øverste menyen kan du legge til merknader, søke etter ord, laste ned PDF-filer og redigere PDF-filer for å ordne sider, kombinere filer, eksportere PDF-filer til andre formater.

Handlinger i PDF-filer

A. Angre eller gjør om endringer B. Legg til merknader C. Finn i dokument D. Last ned fil E. Rediger for å ordne sider, kombinere filer, eksportere PDF og konvertere til PDF

Du kan også bruke en av følgende metoder for å åpne en PDF-fil på nettet i Adobe Document Cloud-forhåndsvisning.

1. Velg en PDF-fil fra OneDrive- eller SharePoint-filutforskeren.
  2. Velg Åpne > Åpne i Adobe Document Cloud fra den øverste menyen.
Åpne PDF-fil fra menylinjen

Høyreklikk på en PDF-fil og velg Åpne > Åpne i Adobe Document Cloud.

Åpne PDF-fil i Adobe Document Cloud

Velg Åpne > Åpne i Adobe Document Cloud på forhåndsvisningssiden.

Åpne fra SharePoint- eller OneDrive-forhåndsvisning

Konvertere filer til PDF

Du kan konvertere Microsoft Office-dokumenter til høykvalitets Adobe PDF-filer som tar vare på skrifter, formatering og oppsett.

Tillegget lar deg konvertere fra følgende populære filtyper til PDF:

Konverter til PDF fra Støttede filtyper
Microsoft Word DOC, DOCX
Microsoft Excel XLS, XLSX
Microsoft PowerPoint PPT, PPTX
Bildefilformater BMP, GIF, JPEG, JPG, PNG, TIF, TIFF
Rikt tekstformat RTF
Tekstfil TXT
Adobe Illustrator AI
Adobe InDesign INDD
Adobe Photoshop PSD
Fyll ut og signer-skjemaformat FORM

Fremgangsmåte for å konvertere en fil til PDF:

1. Fra filutforskeren i OneDrive eller SharePoint gjør du ett av følgende:

• Høyreklikk på filen som du vil konvertere til PDF, og velg Adobe Document Cloud > Opprett PDF fra Adobe.
    • Fra den øverste menyen velger du Adobe Document Cloud > Opprett PDF fra Adobe.
    Konvertere filer til PDF

Merk: Gjør følgende hvis du har flere filbehandlingsprogrammer installert:

• Høyreklikk på filen som du vil konvertere til PDF, og velg Handlinger > Adobe Document Cloud > Opprett PDF fra Adobe.
    • Fra den øverste menyen velger du Handlinger > Adobe Document Cloud > Opprett PDF fra Adobe.
    Opprette PDF

• Velg RedigerKonverter til PDF fra forhåndsvisningsvinduet i Document Cloud.
    Opprett PDF fra forhåndsvisning

2. Du kan bli bedt om å logge på Adobe Document Cloud. Logg på med Adobe ID og passord.

3. Når du oppretter PDF-filer fra forhåndsvisningsvinduet, vises One Drive-utforskeren. Velg filen du vil konvertere til PDF, og klikk deretter på Åpne.

Merk:

Pass på at du deaktiverer popup-blokkering i nettleseren slik at du kan se One Drive-utforskeren og velge filen.

Åpne-dialog i One Drive

Filen konverteres til PDF og lagres tilbake i OneDrive- eller SharePoint-dokumentbiblioteket. Det vises også en forhåndsvisning av filen.

Kombinere filer til PDF

Du kan kombinere opptil tolv filer i én enkelt PDF-fil. Kombiner filer støtter flere filtyper i tillegg til PDF-filer.

Merk:

Du kan ikke kombinere PDF-filer som er sikret, passordbeskyttet, inneholder 3D-elementer eller er en del av en PDF-portefølje.

I tillegg til PDF-filer lar tillegget deg kombinere følgende populære filtyper i en PDF-fil:

Konverter til PDF fra Støttede filtyper
Microsoft Word DOC, DOCX
Microsoft Excel XLS, XLSX
Microsoft PowerPoint PPT, PPTX
Bildefilformater BMP, GIF, JPEG, JPG, PNG, TIF, TIFF
Rikt tekstformat RTF
Tekstfil TXT
Adobe Illustrator AI
Adobe InDesign INDD
Adobe Photoshop PSD
Fyll ut og signer-skjemaformat FORM

Fremgangsmåte for å kombinere filer til en PDF-fil:

1. Fra filutforskeren i OneDrive eller SharePoint gjør du ett av følgende:

• Velg filene du vil kombinere, høyreklikk og velg Adobe Document Cloud > Kombiner filer fra Adobe.
    • Fra den øverste menyen velger du Adobe Document Cloud > Kombiner filer fra Adobe.
    Kombinere filer til PDF

Merk: Gjør følgende hvis du har flere filbehandlingsprogrammer installert:

• Merk filene og høyreklikk, og velg Handlinger > Adobe Document Cloud > Kombiner filer fra Adobe.
    • Fra den øverste menyen velger du Handlinger > Adobe Document Cloud > Kombiner filer fra Adobe.
    Kombinere filer til PDF

• Velg Rediger > Kombiner filer fra forhåndsvisningsvinduet i Document Cloud.
    Kombinere filer fra Document Cloud-visning

2. Du kan bli bedt om å logge på Adobe Document Cloud. Logg på med Adobe ID og passord.

3. Det vises en forhåndsvisning av filene. Klikk på knappen Sett inn filer for å legge til flere filer. Hvis du vil slette en fil, velger du filen og klikker på sletteikonet . Acrobat føyer suffikset -kombinert til filnavnet. Skriv inn det nye filnavnet som ønsket, og klikk på Kombiner.

En forhåndsvisning av de valgte filene

• (Valgfritt) Hvis en fil har flere sider, vises den som en stabel. Hold musepekeren over filen og klikk på pilknappen for å utvide den. Bruk dra-og-slipp til å endre rekkefølgen på sidene slik du vil at de skal vises i den kombinerte PDF-filen.
    • (Valgfritt) Bruk alternativene under Lagre-knappen til å ordne filene i rutenettvisning eller listevisning. Du kan også bruke knappene + og - nederst til høyre i vinduet til å zoome inn eller ut på miniatyrforhåndsvisningen.

Filene kombineres i en PDF-fil og lagres tilbake i OneDrive- eller SharePoint-dokumentbiblioteket. Det vises også en forhåndsvisning av filen.

Eksportere PDF til Word/Excel/PowerPoint

Du kan konvertere PDF-filer til Microsoft Word/Excel/PowerPoint, RTF (Rich Text Format) eller bildefiler.

Adobe PDF-tillegget bruker OCR på PDF-filer som inneholder bilder, vektorgrafikk, skjult tekst eller en kombinasjon av disse elementene. Tillegget bruker for eksempel OCR på PDF-filer som er opprettet fra skannede dokumenter. Tillegget bruker også OCR på tekst som ikke kan tolkes fordi teksten ble kodet feil i kildeprogrammet.

Merk:

OCR er konvertering av bilder av tekst (skannet tekst) til redigerbare tegn, slik at du kan søke i, rette og kopiere teksten.

Tillegget lar deg eksportere til følgende populære filtyper fra PDF:

Eksporter PDF til

Støttede filtyper

Microsoft Word

DOC, DOCX

Microsoft Excel

XLSX

Microsoft PowerPoint

PPTX

Rikt tekstformat

RTF

Bilde

JPG, TIFF, PNG

Slik eksporterer du PDF-filer:

1. Fra filutforskeren i OneDrive eller SharePoint gjør du ett av følgende:
    • Høyreklikk på PDF-filen som du vil eksportere, og velg Adobe Document Cloud > Eksporter PDF fra Adobe.
    • Velg PDF-filen du vil eksportere, og velg Adobe Document Cloud > Eksporter PDF fra Adobe fra den øverste menyen.
    Eksportere en PDF-fil til et annet format

Merk: Gjør følgende hvis du har flere filbehandlingsprogrammer installert:

• Høyreklikk på PDF-filen, og velg Handlinger > Adobe Document Cloud > Eksporter PDF fra Adobe.
    • Fra den øverste menyen velger du Handlinger > Adobe Document Cloud > Eksporter PDF fra Adobe.
    Eksporter PDF

• Åpne PDF-dokumentet. Fra forhåndsvisningsvinduet i Document Cloud velger du Rediger > Eksporter PDF på verktøylinjen.
    Eksporter PDF

2. Du kan bli bedt om å logge på Adobe Document Cloud. Logg på med Adobe ID og passord.

3. Siden Eksporter PDF vises. Gjør følgende:

1. Velg ønsket filformat fra rullegardinlisten Eksporter til.
    2. Velg språket for dokumentet du eksporterer, fra rullegardinlisten Dokumentspråk.
    Velge filformat og dokumentspråk

4. Klikk på Eksporter til  [ valgt format].

(På skjermbildet i trinn 3 ovenfor for eksempel, vises knappens navn som Eksporter til docx.)

5. Den valgte PDF-filen eksporteres til ønsket format med samme navn, og åpnes for forhåndsvisning. Det eksporterte dokumentet lagres automatisk i dokumentbiblioteket på OneDrive eller SharePoint.

Merk:

Mappeplasseringen til den lagrede filen åpnes når du eksporterer PDF-filen til filtyper som .rtf, .jpeg, .jpg, .png og .tiff.

Organisere en PDF-fil

Du kan manipulere eksisterende PDF-dokumenter ved å slette, omordne eller rotere sidene.

Fremgangsmåte for å organisere sider i en PDF-fil:

1. Fra filutforskeren i OneDrive eller SharePoint gjør du ett av følgende:
    • Høyreklikk på PDF-filen som du vil organisere, og velg Adobe Document Cloud > Organiser sider fra Adobe.
    • Velg PDF-filen som du vil organisere, og velg Adobe Document Cloud > Organiser sider fra Adobe fra den øverste menyen.
    Organiser sider i en PDF-fil

Merk: Gjør følgende hvis du har flere filbehandlingsprogrammer installert:

• Høyreklikk på PDF-filen, og velg Handlinger > Adobe Document Cloud > Organiser sider fra Adobe.
    • Fra den øverste menyen velger du Handlinger > Adobe Document Cloud > Organiser sider fra Adobe.
    Ordne sider

• Åpne PDF-dokumentet. Fra forhåndsvisningsvinduet i Document Cloud velger du Rediger > Organiser sider på verktøylinjen.
    Ordne sider fra Rediger-menyen på verktøylinjen

2. Du kan bli bedt om å logge på Adobe Document Cloud. Logg på med Adobe ID og passord.

Siden Organiser sider vises. Den viser miniatyrbilder av sidene i den valgte PDF-filen. Bruk knappene + og - nederst til høyre i vinduet til å zoome inn eller ut på miniatyrforhåndsvisningen.

Sideminiatyrer
    Sidespesifikke kommandoer vises når du fører musen over en sideminiatyr.

3. Når du skal sette inn en fil, klikker du på innsettingsikonet , velger plasseringen der du vil sette inn sidene og velger filen du vil sette inn.

Sett inn filer

Hvis du vil trekke ut sider, klikker du på uttrekkingsikonet og velger sidene du vil trekke ut fra PDF-filen.

Trekk ut sider fra PDF-filen

4. Gjør følgende hvis du vil slette sider:

• Hvis du skal slette en enkeltside, holder du musepekeren over sideminiatyren og klikker på sletteikonet  som vises i sideminiatyrvisning.
    • Hvis du skal slette flere sider, velger du sidene du vil slette, og klikker på sletteikonet  på verktøylinjen.
  5. Gjør følgende hvis du vil rotere sider:

• Hvis du skal rotere en enkeltside, holder du musepekeren over sideminiatyren og klikker på Roter mot venstre- eller Roter mot høyre-ikonet som vises i sideminiatyrvisningen.
    • Hvis du skal rotere flere sider, velger du sidene og klikker på Roter mot venstre- eller Roter mot høyre-ikonet på verktøylinjen.
  6. Hvis du vil omordne sidene, drar du sideminiatyren til den nye plasseringen. Sidene omnummereres.

7. Hvis du vil lagre endringene i den eksisterende filen, klikker du på Lagre. Skriv inn filnavnet og klikk på Lagre. Filen lagres tilbake i OneDrive- eller SharePoint-dokumentbiblioteket.

Legge til kommentarer i en PDF-fil

Bruk kommentarfunksjonene i Document Cloud til å skrive notater til deg selv mens du viser eller leser dokumenter. Du kan legge til kommentarer i PDF-filer med tekstkommentarer, klistrelapper, uthevinger og tegneverktøy. Gjør følgende for å legge til kommentarer:

Merk:
  • Når to brukere viser samme PDF-fil samtidig, og den ene legger til kommentarer i PDF-filen, blir den andre brukeren bedt om å oppdatere siden for å få den nyeste versjonen av PDF-filen.
  • Du kan ikke legge til kommentarer eller redigere PDF-filer som er sikre, beskyttet eller skrivebeskyttet. Knappene for kommentering og redigering er skjult for slike filer.
  • Du kan ikke legge til kommentarer i PDF-filer fra mobilenheter ved å bruke nettlesere.
  • Kommentarruten vises til høyre hvis du legger til en klistrelappkommentar, klikker på en eksisterende kommentar eller åpner en fil med eksisterende kommentarer.
  1. Åpne PDF-filen i Document Cloud-forhåndsvisning.

2. Klikk for å velge ønsket kommenteringsverktøy på verktøylinjen, og klikk der du vil plassere kommentaren. Følgende kommentartyper er tilgjengelige:

• Tekstkommentar: Klikk og skriv der du vil legge til tekst i PDF-filen.
    • Klistrelapp: Velg og klikk der du vil plassere notatet.
    • Uthev tekst: Velg for å utheve tekst i PDF-filen.
    • Tegneverktøy: Velg tegneverktøyet og marker i PDF-filen.
    Merk:

Når du bruker Legg til tekstkommentar, blir den samme teksten lagt ut som en kommentar, og vises i kommentarfeltet.

Legge til kommentarer i PDF-fil

A. Legg til tekstkommentar B. Legg til klistrelapp C. Uthev tekst D. Bruk tegneverktøy

Når du merker tekst i PDF-filen, blir disse tilleggsverktøyene tilgjengelig for bruk:

• Gjennomstrek tekst: Velg for å gjennomstreke tekst.
    • Understrek tekst: Velg for å understreke den merkede teksten.
    Tilleggsverktøy når du merker tekst i en PDF-fil

A. Uthev tekst B. Gjennomstrek tekst C. Understrek tekst D. Kopier tekst

3. For merknader som Tekstkommentar, Uthev tekst, Tegneverktøy, Gjennomstrek tekst, og Understrek tekst blir kommentarene lagt til umiddelbart i dokumentet. For et notat vises kommentarruten til høyre. Skriv inn kommentaren din og klikk Legg inn.

4. Document Cloud lagrer PDF-filen automatisk etter 30 sekunder. Klikk på Lagre på verktøylinjen for å lagre filen umiddelbart.

Lagre PDF-filen

Endre utseende på kommentarene

Du kan endre fargen på kommentarene dine ved å gjøre ett av følgende:

1. Velg kommentaren. Det vises et popup-vindu.

Endre fargen på kommentaren

Merk:

På samme måte kan du velge og endre linjetykkelsen på Tegneverktøy-merknaden, og justere skriftstørrelsen på Legg til tekst-merknaden.

2. Klikk på fargen for å åpne fargepanelet.

3. Velg fargen du vil bruke, og klikk på Lagre.

Angre eller gjør om endringer

Angre og gjør om-verktøy

• Klikk på angre-ikonet undo.png på verktøylinjen for å angre endringer.
  • Klikk på gjentaikonet redo.png på verktøylinjen for å gjenta endringer.

Rediger kommentarer, slett kommentarer eller slett tegning

Gjør følgende for å redigere en kommentar:

• Velg kommentaren. Kommentarpanelet vises til høyre. Fra alternativmenyen (...) klikker du på Rediger.
  • For å redigere Legg til tekst-kommentaren, merker du tekstkommentaren og skriver for å gjøre endringene.

Hvis du vil slette kommentarer, velger du kommentaren og gjør ett av følgende:

• Kommentarpanelet vises til høyre. Fra alternativmenyen (...) klikker du på Slett.
  • Fra popup-vinduet klikker du på sletteikonet .
Slett kommentar

Gjør følgende for å slette tegnekommentarer:

• Velg verktøyet Slett tegning fra verktøylinjen og dra over delene av tegningen du vil slette.
Slett tegning-verktøy

Vanlige spørsmål

Filnavnformatene som er nevnt nedenfor, er ikke tillatt:

• De spesielle katalognavnene "." og ".."
  • Filnavn eller filer med disse filtypene: CON, PRN, AUX, NUL, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8 og LPT9.
  • Filnavn som slutter med mellomrom eller punktum.
  • Filnavn som begynner med punktum.
  • Filnavn med spesialtegnet #.

Hvis du har en fil med langt filnavn i One Drive eller SharePoint, kan ikke PDF-opplevelsen i Adobe Document Cloud for Office 365 utføre den ønskede handlingen, og viser feilmeldingen "Det er problem med behandling av filene dine."

Feil ved behandling av filer med langt navn eller bane

Løsning
Forkort filnavnet i One Drive eller SharePoint, og utfør deretter handlingen med PDF-opplevelsen i Adobe Document Cloud for Office 365.

Merk:

Microsofts grafiske API begrenser bruken av lange filnavn eller filbaner. Adobe samarbeider med Microsoft om å løse problemet.

PDF-opplevelsen i Adobe Document Cloud for Office 365 er bare synlig i den moderne visningen av One Drive og SharePoint. Klikk på Avslutt klassisk opplevelse nederst til venstre i One Drive eller SharePoint for å bruke PDF-opplevelsen for Adobe Document Cloud.

Avslutt klassisk opplevelse