Acrobat Reader DC inneholder en beskyttet modus og beskyttet visning for ekstra sikkerhet for å holde datamaskinen trygg. Med beskyttet modus aktivert vil alle operasjoner som Acrobat Reader DC bruker til å vise PDF-filen, kreve kjøring på en begrenset måte i et avgrenset miljø, "sandkassen".

Beskyttet modus

Adobe Reader DC kjører som standard i beskyttet modus for å gi et ekstra lag med sikkerhet. Skadelige PDF-dokumenter kan ikke starte vilkårlige kjørbare filer eller skrive til systemkataloger eller Windows-registeret i beskyttet modus.

Hvis du vil kontrollere statusen for beskyttet modus, velger du Fil > Egenskaper > Avansert > Beskyttet modus.

Beskyttet modus er aktivert som standard. Gjør følgende for å angi innstillingene:

1. Velg Rediger > Innstillinger.

2. Velg Sikkerhet (utvidet) i Kategorier-listen til venstre.

3. I inndelingen Sandbox-beskyttelser merker eller fjerner du merket for Aktiver beskyttet modus ved oppstart.

• Aktiver Opprett Beskyttet modus-loggfil for å registrere hendelser. Endringene trer i kraft neste gang du starter programmet.
    • Klikk Vis logg for å åpne filen.

Beskyttet visning

Bruk beskyttet modus for utvidet sikkerhet og for å unngå potensiell sikkerhetsrisiko tilknyttet filer som kommer fra usikre steder. De fleste funksjoner er deaktivert i beskyttet modus. Du kan vise PDF-filen, men ikke så mye annet.

I beskyttet visning vises det en gul linje øverst i Reader DC-vinduet. Klikk Aktiver alle funksjoner for å avslutte beskyttet visning.

Informasjonslinje for beskyttet visning
Informasjonslinje for beskyttet visning

Gjør følgende for å endre når beskyttet visning brukes:

1. Velg Rediger > Innstillinger.
  2. Velg Sikkerhet (utvidet) i Kategorier-listen til venstre.
  3. I området Sandbox-beskyttelser velger du et alternativ for Beskyttet visning:
    • Av
    • Filer fra potensielt skadelige plasseringer
    • Alle filer

Privilegerte Plasseringer

Du kan legge til bestemte filer, mapper og verter for privilegerte plasseringer, for selektivt å velge klarerte PDF-filer og omgå sikkerhetsbegrensningene.

Åpne dialogboksen Innstillinger, velg kategorien Sikkerhet (utvidet), og gjør følgende under Privilegerte plasseringer:

• Hvis du vil klarere alle dokumenter med et gyldig sikkerhetssertifikat, velger du Klarer dokumenter automatisk med gyldig sertifisering.
  • Hvis du vil klarere nettsteder du allerede har klarert i Internet Explorer, velger du Stol automatisk på nettsteder fra sikkerhetssonene i Windows-operativsystemet mitt.
  • Hvis du bare vil legge til én eller to PDF-filer fra en plassering, klikker du på Legg til fil.
  • Hvis du vil opprette en klarert mappe for flere PDF-filer, klikker du Legg til mappebane eller Legg til vert.
  • Hvis du vil tillate lasting av data fra et nettsted, angir du navnet på rot-URL-adressen. Du kan for eksempel skrive www.adobe.com, men ikke www.adobe.com/products. Hvis du kun vil klarere filer fra sikre tilkoblinger, velger du Bare sikre tilkoblinger (https:).