Klicka-och-kör är en ny metod som används av Microsoft för att leverera Office 2010 till hemanvändare på en bredbandsanslutning.Om du installerar Office 2010 med klicka-och-kör-metoden fungerar vissa tillägg, som PDFMaker, inte korrekt med Office 2010-program. Du kan till exempel inte skapa pdf-filer från Office 2010 med PDFMaker. Dock finns det andra metoder tillgängliga för att skapa PDF-filer.

Obs: För mer information om klicka-och-kör, se http://support.microsoft.com/kb/982431

Symptom

Du kan uppleva vissa av följande symptom när du försöker konvertera Office 2010-filer till Adobe PDF.

Windows, 64 bitar

• Om du startar PDFMaker med hjälp av verktygsfältsknappen i Word, Excel eller PowerPoint visas detta fel:
    • "Du har valt ett ogiltigt konverteringsjobbalternativ. Välj ett giltigt jobbalternativ innan du kör Acrobat PDFMaker."
  • När man väljer Inställningar från Acrobat PDFMaker-verktygsfältet (kallas även menyfliken Acrobat) i Word, Excel och PowerPoint, visas detta fel:
    • "Parametern är felaktig." När du stänger felet, öppnas dialogrutan Inställningar, men menyn för Konverteringsinställningar är tom.
  • Adobe PDF-skrivaren konverterar inte Word-, Excel-, PowerPoint- och Outlook-dokument till PDF. Du uppmanas att ange destinationsfilnamnet, men därefter avslutas konverteringen utan meddelande.
  • Följande Office-till-PDF-konverteringsmetoder misslyckas utan felmeddelande:
    • Dra Office-dokument på Acrobat-ikonen eller fönstret,
    • Använda något Konvertera till PDF-alternativ i snabbmenyn när du högerklickar på en fil.
    • Använda ett Skapa PDF-alternativ i Acrobat.
  • Kombinera filer:
    • Funktionen Kombinera filer i stannar efter att den har uppmanat dig att ange ett PDF-destinationsfilnamn för ett individuellt Office-dokument.
    • Förhandsvisning av Office-dokument misslyckas. När du dubbelklickar på ett Office-dokument i dialogrutan Kombinera filer eller klickar på Välj sidor/ark/bildrutor händer det ingenting.
  • När du konverterar meddelanden/mappar från Outlook till PDF med PDFMaker visas detta fel: "Acrobat PDFMaker har stött på problem vid installationen. Reparera/installera om Acrobat.

Windows, 32 bitar

• Följande Office-till-PDF-konverteringsmetoder stannar när de visar 100 % förlopp:
    • Dra Office-dokument på Acrobat-ikonen eller fönstret,
    • Använda ett Skapa PDF-alternativ i Acrobat.
  • Kombinera filer:
    • Funktionen Kombinera filer i stannar efter att den har uppmanat dig att ange ett PDF-destinationsfilnamn för ett individuellt Office-dokument.
    • Förhandsvisning av Office-dokument misslyckas. När du dubbelklickar på ett Office-dokument i dialogrutan Kombinera filer eller klickar på Välj sidor/ark/bildrutor händer det ingenting.

Lösningar

Installera Office 2010 med en annan metod än klicka-och-kör.

För mer information, se lösningsdelen av http://support.microsoft.com/kb/982431.

Metoder att kringgå problemet

(Windows, 64 bitar) Adobe PDF-skrivaren konverterar inte Office 2010-dokument till PDF

1. Använd Utforskaren i Windows för att gå till <Installationssökväg för Acrobat>\Acrobat 10.0\Acrobat\Settings.
  2. Kopiera alla .joboptions-filer i den mappen.
  3. Gå till %appdata%\Adobe\Adobe PDF\Settings och klistra in alla .jobptions-filer här.

Den här lösningen möjliggör även de olika Skapa PDF-alternativen från Acrobat:

• Dra ett Office-dokument på Acrobat-ikonen eller fönstret.
  • Välja något Konvertera till PDF-alternativ i snabbmenyn när du högerklickar på en fil. Obs: Att använda PDFMaker inifrån ett Office 2010 klicka-och-kör-program misslyckas fortfarande.

(Windows, 32 bitar) När PDF-konverteringen stannar vid 100 % förlopp

Klicka på Avbryt eller klicka på "X"-ikonen för stängning för att visa den skapade PDF-filen.

Ytterligare information

På 32-bitars Windows fungerar följande funktioner korrekt:

• Använda Adobe PDF-skrivaren för att konvertera Office-dokument till Adobe PDF (till exempel word-, Excel- och powerpoint-filer och Outlook-meddelanden).
  • Konvertering till PDF med PDFMaker från menyfliken Acrobat i Word, Excel och PowerPoint.