Versionerna av Photoshop, InDesign, Illustrator, Premiere Pro och After Effects som släpptes november 2015 har nya startfunktioner som hjälper dig komma igång med vanliga åtgärder, till exempel att skapa eller öppna en fil. Hitta svar på vanliga frågor om de nya startfunktionerna.

Jag har startat mitt Adobe-program och arbetsytan jag är van vid finns inte kvar. Vad hände med den?

Du ser den nya Start-arbetsytan som hjälper dig komma igång snabbt med ett nytt dokument eller ett dokument du arbetat med nyligen. När du öppnar ett dokument visas den arbetsyta du använde senast.

Jag vill inte att Start-arbetsytan visas när jag startar mitt program. Hur kan jag dölja den?

Du kan dölja Start-arbetsytan så att den inte visas när du startar programmet.

Gör så här:

1. Öppna programinställningarna. Öppna till exempel Photoshop-inställningarna så här:
  • (Windows) Välj Redigera > Inställningar > Allmänt.
  • (Mac OS) Välj Photoshop > Inställningar > Allmänt.
  1. Beroende på vilket program du använder gör du så här:
  • (Photoshop, Illustrator och InDesign) Avmarkera Visa arbetsytan Start när det inte finns något öppet dokument.
  • (Premiere Pro) Välj At Startup (Vid start) > Open Most Recent (Öppna senaste).
  • (After Effects) Avmarkera Show Welcome Screen On Startup (Visa välkomstskärm vid start).

Jag vill öppna filen som jag arbetat med nyligen när jag startar Premiere Pro och After Effects. Hur gör jag?

Du kan välja att visa de filer som du senast öppnade i stället för Start-skärmen i Premiere Pro och After Effects.

Premiere Pro

Gå till Preferences (Inställningar) > General (Allmänt) och välj Open Most Recent (Öppna senaste) i listrutan At Startup (Vid start).

After Effects

Gå till Preferences (Inställningar) > General (Allmänt) och avmarkera Show Start Screen At Startup (Visa startskärmen vid start).

Vad är standardantalet senaste filer som kan visas på arbetsytan?

Standardantalet filnamn i listan med senaste filer är följande:

• Photoshop: 10
  • InDesign: 10
  • Illustrator: 20

Kan jag ändra antalet senast använda filer som visas?

Ja, du kan ändra antalet filnamn som visas i listan med senast använda filer.

• Photoshop: Gå till Inställningar > Filhantering och ange ett antal i fältet Lista med senaste filer innehåller.
  • InDesign: Gå till Inställningar > Filhantering och ange ett antal i fältet Antal senaste objekt att visa.
  • Illustrator: Gå till Inställningar > Filhantering och Urklipp och ange ett antal i fältetAntal senaste objekt att visa.

Vilket är det maximala antalet senaste filer som kan visas på arbetsytan?

Det maximala antalet senaste filer som kan visas på arbetsytan är följande:

• Photoshop: 100
  • InDesign: 30
  • Illustrator: 30

Kan jag köpa bilder och videor direkt från Stock på arbetsytorna Start och Senaste filer?

När du söker efter en bild eller video på Adobe Stock direkt från arbetsytan Start eller Senaste filer dirigeras du till Adobe Stock-webbplatsen om du vill köpa mediefiler. Mer information finns i Använda Adobe Stock.

Kan jag synkronisera inställningar från ett annat konto i Premiere Pro och After Effects från startskärmen?

Ja, du kan synkronisera inställningar från ett annat konto i Premiere Pro och After Effects. På fliken Synkronisera inställningar på startskärmen väljer du Sync Settings From A Different Account (Synkronisera inställningar från ett annat konto).

Mer information finns i Synkronisera inställningar i Premiere Pro och Synkronisera inställningar i After Effects.