Få svar på vanliga frågor och problem med funktionen för automatisk uppdatering

Automatisk uppdatering är inaktiverad i inställningarna

Inställningen för att aktivera automatisk uppdatering är inaktiverad i följande scenarier:

• När det inte finns något program på datorn som stöder automatisk uppdatering.
  • När du har avinstallerat alla program på din dator som stöder automatisk uppdatering.

När du installerar ett program som stöder automatisk uppdatering kommer inställningen att aktiveras.

Automatisk uppdatering är inte tillgänglig under alternativen Hantera för ett program

Alternativet att uppdatera ett program automatiskt är inte tillgängligt om du inte väljer Aktivera automatisk uppdatering i inställningar. När du har valt alternativet att aktivera automatisk uppdatering i inställningar kan du hantera detta för enskilda appar.

Automatisk uppdatering stängs av när ett program installeras eller avinstalleras

Automatisk uppdatering stängs av i följande scenarier för att förhindra att äldre versioner av dina program tas bort.

• När du har två versioner av ett program installerade på din dator och du avinstallerar den nyare versionen.

uninstall-newer-version
  • När du installerar en uppdatering för en äldre version av ett program.

install-older-patch-version
  • När du installerar den äldre versionen av ett program.

install-older-full-version