Problem: Dreamweaver försöker göra utgående SMB-samtal medan protokollrelativa URL används

Ibland sker Server Message Block-samtal (SMB) från Dreamweaver medan protokollrelativa URL används.

Miljö

Dreamweaver 19.0 på alla kompatibla operativsystem.

Problembeskrivning

Problemet uppstår när du har HTML/PHP-dokument, med protokollrelativa URL-adresser, för att hänvisa till andra resurser i dokumentet.

När HTML/PHP-dokumenten används öppnas HTML-filen via http- eller https-protokoll, vilket resulterar i att protokollets relativa URL-adresser också nås via http:// eller https://.

När du arbetar lokalt i Dreamweaver ligger dock filerna på en lokal disk. HTML-dokumentet laddas in i webbläsarkomponenten (Chromium Embedded Framework) som file://path, vilket resulterar i att de andra protokollens relativa URL-adresser tolkas som file://. På liknande sätt kan en URL som liknar //api.company.com tolkas som file://api.company.com vilket resulterar i oförklarliga utgående SMB-samtal.

Lösning

Använd de protokollkvalificerade URL-adresser i HTML-dokumentet. Till exempel, använd https://api.company.com istället för //api.company.com.