Importera animerade kompositioner till Dreamweaver och konfigurera platsen för extraherade Filer.

Du kan importera Animate CC-kompositioner (OAM-filer) till Dreamweaver. Kompositionen monteras där markören hålls.

Innehållet i den importerade OAM-filen extraheras till en mapp med namnet animation_assets. Du kan ändra standardplats i dialogrutan Platskonfiguration (Plats > Ny plats).

Obs!

Det finns inte stöd för filnamn med tecken med dubbla byte.

1. Flytta pekaren till den plats där du vill att Animate CC-kompositionen ska infogas.

2. Välj Infoga > HTML > Animerad komposition.

3. Gå till mappen som innehåller OAM-filen och öppna den. Animeringen placeras på den angivna platsen.

Som standard extraheras innehållet i OAM-filen till mappen animation_assets. En undermapp med samma namn som filen skapas. Innehållet i OAM-filen placeras i mappen Resurser på den här platsen.

Om du vill ändra den här standardplatsen under Webbplats > Ny plats > Avancerade inställningar väljer du Animate-resurser. I Resursmapp ändrar du platsen för extraherade filer.

Obs!

Du kan placera Animate CC-kompositioner på enskilda sidor som inte hör till någon plats. Filerna extraheras till sidans plats.

Obs!

Om XML-filen med OAM-manifestet innehåller specialtecken som "&" kan kompositionerna inte infogas i Dreamweaver. Försäkra dig om att OAM XML-manifestfilen alltid klarar W3C-validering.

4. Om du vill radbryta den infogade OAM-filen inom en tagg ska du göra följande:

1. Högerklicka på filen i designvyn.

2. Välj Radbryt tagg.

3. I dialogrutan Radbryt tagg anger du den tagg som ska användas för att radbryta filen.

5. Förhandsgranska den infogade Animate CC-kompositionen i en webbläsare eller i Live-vyn.

Om Animate CC-kompositionen är responsiv bevaras responsiviteten automatiskt i Dreamweaver.

Obs!

Du kan inte infoga samma responsiva OAM-fil mer än en gång på samma HTML-sida.