Windows

1. Högerklicka på ikonen Dator i skrivbordet och klickaEgenskaper.

Egenskaper för datorer
  2. Systeminformation visas på sidan.

Grundläggande information om din dator

I Internet Explorer, klicka på ikonen Inställningar och klicka Om Internet Explorer.

Klicka på Om Internet Explorer

Popup-fönster visar versionen av Internet Explorer.

Popup-ruta för Internet Explorer-version

I Mozilla Firefox, välja Firefox > Hjälp > Om Firefox.

1. Hämta Flash Player från Adobes webbplats.
  2. Stäng sedan alla webbläsare och dubbelklicka på filen som du hämtade.
  3. Acceptera licensavtalet och följer anvisningarna på skärmen.
    Efter en lyckad installationen visas meddelandet ”Installationen klar”.

För mer information, se Hämtning och installera Flash Player.

Medan du hämtar Flash Player, får du följande felmeddelande:

• Gick inte att ansluta till servern
  • Gock inte att hämta metafilen
  • Initierar inte
  • Det går inte att läsa in huvudpaketet
  • Åtgärdslista hittades inte
  • Det gick inte att hämta metafilen
  • Initierar inte
  • Det gick inte bestyrka certifiering
  • Ogiltigt certifikat
Hämta Flash Player från den här länken. När du har hämtat, stäng alla webbläsare och dubbelklicka på den hämtade filen.

Steg 1: Kontrollera att du har aktiverat Flash Player i webbläsaren.

• Internet Explorer: Klicka på Inställningar > Hantera Tillägg. Kontrollera att Shockwave Flash-objektet är aktiverat. Om inte, klickar du på Aktivera.
  • Mozilla Firefox: Klicka påFirefox > Tillägg > Insticksprogram. Kontrollera att Shockwave Flash-objektet är aktiverat. Om inte, klickar du på Aktivera.
Steg 2: Om du använder Internet Explorer i Windows 7, inaktivera ActiveX-filtrering. Klicka påInställningar > Säkerhet. Avmarkera sedan ActiveX filtrering. För mer information, se Aktivering av ActiveX-filtrering.

Om du inte kan installera den senaste versionen av Flash Player och vill återställa en tidigare version, lär dig proceduren för återställning genom att titta på den här videon för självstudier.

Alternativt kan du läsa den härartikeln om du vill veta mer om att återställa en tidigare version.

Mac

Klicka på ikonen Mac och klicka sedan på Om denna Mac-dator.

Systeminformationen visas på skärmen.

Klicka på ikonen Mac och klicka sedan på Om denna Mac-dator

1. Hämta Flash Player från Adobes webbplats.
  2. Stäng sedan alla webbläsare och dubbelklicka på filen som du hämtade.
  3. Acceptera licensavtalet och följer anvisningarna på skärmen.
    Efter en lyckad installationen visas meddelandet ”Installationen klar”.

För mer information, se Hämta och installera Flash Player.

Använd samma användar-ID och lösenord som du använde för logga in på din Mac dator.

Obs!

Användarnamn och lösenord är systemanvändarnamnet och lösenordet som du använder för inloggning till din Mac-dator. Detta är inget Adobe-relaterat id eller Apple-id (används för köp på Apple Store.)

SeInstallation av Flash Player på kraftfulla PC-baserade Mac-datorer. Den här sidan visar information steg för steg om hur man installerar Flash Player.

I Finder, gå till Dator > Bibliotek > Internet instickprogram.

Om du har installerat Flash Player utan problem, visar mappen följande filer:

• Flash Player.plugin
  • flashplayer.xpt
Om du inte har dessa filer, installera Flash Player igen.

Om filerna visas, men Flash Player fungerar inte, kontrollen om Flash Player är aktiverad i Safari. Följ stegen nedan:
  1. Klicka på Safari >Preferenser.

Klicka på Safari > Preferenser
  2. På fliken Säkerhetväljer du Aktivera insticksprogram och Aktivera JavaScript.

På fliken Säkerhet väljer du Aktivera insticksprogram och Aktivera JavaScript

Kontakta Adobe

Starta en diskussion i Adobe forum. Adobe anställda och de mest värdefulla deltagare (MVPs) deltar i det här forum.

1. Klicka på inloggningknappen som visas i det övre vänstra hörnet i forumet.

Inloggning för Adobe-forum
  2. Om du inte har något konto, ska du klicka på Skapa ett Adobe-konto och skapa ett konto genom att ange ditt e-post-ID.

Skapa ett Adobe-konto
  3. Starta en diskussion om problemet du stött på. Lägg till följande information i diskussionen:

• Operativsystem (Windows XP, Windows 7, Windows 8, Mac 10.5, 10.6, 10.7 eller 10.8)
    • Webbläsare (Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Safari)
    Starta en diskussion

Android

Obs!

Detta avsnitt med vanliga frågor och svar innehåller arbete runt procedur. Adobe Flash Player för Android är inte längre tillgänglig för hämtning från Google Play App-butiken, och Adobe stöder inte direkt Android-plattformen. Installation av Adobe Flash på Android görs efter eget omdöme. Den här informationen ska inte ses som information som stöd för plattformen.

Användare av Android kan hämta och installera generiska Flash Player från sidan Arkiverade Flash-versioner på Adobes webbplats. För att veta mer om installationsproceduren, besök diskussionssidan som innehåller både instruktioner och en YouTube video. Klicka här för att visa listan med Enheter som stöds.