Tangentbordsalternativ till musåtgärder

Acrobat Reader DC och Acrobat DC använder samma tangentbordsgenvägar. Gå till Tangentbordsgenvägar i hjälpen för Acrobat DC när du vill se hela listan.

Använda en skärmläsare eller skärmförstorare

Använd Installationsassistenten för tillgänglighet för att anpassa Acrobat Reader DC för skärmläsare eller skärmförstorare.

• Välj Redigera > Tillgänglighet > Installationsassistenten och markera sedan önskade alternativ på respektive skärmbild i installationsassistenten.

Använda uppläsningsverktyget för text till tal

Uppläsningsverktyget för text till tal är inbyggt i Adobe Reader DC. Det läser upp text som finns i ett dokumentfönster.

Om du vill använda uppläsningsfunktionen måste du ha Acrobat Reader DC och en motor för text till tal installerat på datorn. Dessutom måste dokumentet vara tillgängligt, i annat fall kanske det inte läses upp alls eller i fel ordning.

Så här aktiverar du uppläsningsfunktionen:

1. På menyn Visa väljer du Läsa upp högt > Aktivera uppläsning.
  2. Välj Visa > Läsa upp högt igen och välj önskat uppläsningsalternativ:
    • Om du vill få den aktuella sidan uppläst väljer du Läs endast denna sida.
    • Om du vill få hela dokumentet uppläst väljer du Läs till slutet av dokumentet.

Omforma textflödet i en PDF-fil

Omforma flödet för ett PDF-dokument och presentera det tillfälligt som en enda kolumn som har samma bredd som dokumentrutan. Den omformade vyn kan göra dokumentet enklare att läsa på en mobil enhet eller i förstoring på en vanlig bildskärm utan att du behöver rulla horisontalt för att läsa texten.

• När du vill omforma textflödet väljer du Visa > Zooma > Omforma flöde.

Vanligen visas bara läsbar text i flödesomformningsvyn. Text som inte kan omformas är formulär, kommentarer, fält för digitala signaturer och sidartefakter, till exempel sidnummer, sidhuvudet och sidfötter. På sidor som innehåller både läsbar text och fält för formulär eller digitala signaturer kan flödet inte omformas. Lodrät text omformas vågrätt.

Obs!

Du kan inte spara, redigera eller skriva ut ett dokument när det visas i vyn Omforma flöde.