Felsökning och hjälp

Hämta, installera, uppdatera

Du kan hämta Adobe Reader från adobe.com. Få stegvisa instruktioner om hur man installerar Reader på Windows eller Mac OS.

Installationen av Reader består av en tvåstegsprocess. Lös problem med nedladdning, installation och uppdatering för Reader.

Ja. Du kan ladda ner äldre versioner av Reader från adobe.com. Men för att kunna dra nytta av de senaste säkerhetsuppdateringarna ska du installera den senaste versionen.

Adobe uppdaterar regelbundet Reader för att skydda din dator mot skadliga attacker via PDF-filer. Om du har fått flera uppdateringsmeddelanden ska du installera den senaste uppdateringen. Dubbelklicka på installationsprogrammet för Reader som du hämtat för att slutföra installationen. För information om hur man växlar till automatiska uppdateringar, se Automatiska uppdateringar | Acrobat Reader.

Att avinstallera och installera Reader på nytt åtgärdar ofta uppdateringsfel. Se någon av dessa felsökningsartiklar för Windows eller Mac OS för att få hjälp.

Vanliga problem

Följ stegen i den här artikeln för att felsöka PDF-fil utskriftsproblem.

Det finns många tänkbara orsaker till att en PDF-fil inte går att öppna i Reader. För att gå till botten med problemet, se artikeln Kan inte öppna PDF-fil.

Många webbläsare, till exempel Chrome, Firefox och Safari, använder nu sina egna visningsprogram i stället för plugin-programmet Adobe PDF. För att få bästa resultat, konfigurera webbläsaren för att använda Adobe PDF-plugin-program för att öppna PDF-filer online. För att lösa de vanligaste visningsproblemen med PDF-filer, följ stegen i Felsökning av visning av PDF-filer på webben.

Windows 10 använder Microsoft Edge för att öppna PDF-filer. Lär dig hur man gör Acrobat eller Reader till standardägare av PDF-filer istället.

Om du vill redigera PDF-filer ska du uppgradera till Acrobat DC. Ytterligare information finns på Redigera PDF-filer.

Community

Delta i konversationen.