Kopiera text och bilder från PDF-filer

Du kan lätt kopiera innehåll i Acrobat Reader DC, om inte författaren till PDF-filen har använt skyddsinställningar som hindrar kopiering.

Bekräfta att det är tillåtet att kopiera innehåll

1. Högerklicka i dokumentet och välj Dokumentegenskaper.

2. Klicka på fliken Säkerhet och titta på Sammanfattning av dokumentbegränsningar.

Kopiera visst innehåll från en PDF-fil

1. Högerklicka i dokumentet och välj Välj verktyg på snabbmenyn.

2. Dra för att markera text, eller klicka för att markera en bild.

3. Högerklicka på det markerade objektet och välj Kopiera.

Kopiera en hel PDF-fil (endast Reader DC-programmet för Windows, inte i webbläsare)

• Välj Redigera > Kopiera fil till Urklipp.

Kopiera ett område i en PDF-fil (endast Reader DC-programmet, inte i webbläsare)

Verktyget för ögonblicksbild kopierar ett område som en bild som du kan klistra in i andra program.

Gå till ett annat program och klistra in bilden genom att välja Redigera > Klistra in.

1. Välj Redigera > Ta en ögonblicksbild.

2. Dra en rektangel runt området som du vill kopiera och släpp musknappen.

3. Tryck på Esc-tangenten när du vill lämna läget Ögonblicksbild.