Med Skicka för signering kan du hämta dokument som signerats av andra. För detta krävs molntjänster via Adobe Sign. Det gör att signerare snabbt kan signera avtal var som helst via en webbläsare eller mobilenhet. Signerare behöver inte registrera sig eller köpa en Adobe-produkt för att signera avtalen.

Verktyget Skicka för signering hjälper dig även att spåra hela signeringsprocessen. Verktyget skickar ett e-postmeddelande till signerarna som ber dem att underteckna ett avtal. När det är undertecknat får både du och de personer som undertecknat den signerade PDF-filen med e-post.

Få PDF-filer signerade av andra

Filtyper som stöds för signering

Förutom PDF-filer kan du skicka Microsoft Office-filer, olika bildfiler, HTML-filer och textfiler för signering. Filtyper som stöds: DOC, DOCX, RTF, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, CSV, HTML, HTM, TIFF, TIF, BMP, GIF, JPG, JPEG och PNG.

Obs! Redigera dokumentet innan du signerar. Det signerade avtalet är certifierat av Adobe Sign. Ändringar av det signerade avtalet gör att det tappar sin certifiering.

Steg:

1. Öppna PDF-filen du vill signera i Acrobat eller Acrobat Reader.

2. Klicka på Adobe Sign i höger panel eller välj Verktyg > Adobe Sign. Sidan Skicka för signering med Adobe Sign visas.

Gränssnitt för Skicka för signering

Obs!

Uppdatera din Acrobat DC till den senaste versionen om du inte ser det här nya Adobe Sign-gränssnittet. Välj Hjälp > Sök efter uppdateringar för att automatiskt uppdatera från Acrobat DC. Följ stegen i uppdaterarens fönster för att hämta och installera de senaste uppdateringarna.

3. Gör följande:

1. I fältet Till lägger du till mottagarnas e-postadresser i den ordning som du vill att dokumentet ska signeras.
    2. Ändra standardtexten i Meddelandeområdet efter behov.
      Valfritt: Om du vill lägga till fler personer i informationssyfte använder du knappen Lägg till kopia för att lägga till deras e-postadresser i listan över kopior.
    3. Om du vill lägga till fler dokument klickar du på Lägg till filer och letar upp och väljer dokument.
    4. (Valfritt) Klicka på Avancerat, om du vill ange något av följande alternativ.
      • Som standard är inställningen Slutför i ordning aktiverad. Siffrorna bredvis e-postadresserna motsvarar deltagandeordningen. Om du inte vill följa någon viss ordning för signering, kan du växla knappen till Slutför i vilken ordning som helst.
        (Valfritt) Klicka på Lägg till mig, om du vill inkluderas som en signerare av dokumentet.
      • Ange autentiseringstyp, till exempel E-post, Lösenord, Telefon, Social identitet, Kunskapsbaserad autentisering eller Adobe Sign.
      • Lösenordsskydda PDF-filen.
      • Ange en Tidsgräns för slutförande.
      • Ange en påminnelse för att mottagarna ska vidta en åtgärd.
      • Ange Mottagarens språk i det e-post som skickats.
    Skicka för signering – Avancerade alternativ
  4. Klicka på Nästa.

Det går nu att lägga till de fält som du vill att signerarna ska fylla i eller signera. Acrobat detekterar automatiskt formulärfälten i PDF-filen. Klicka på -knappen för att placera de detekterade formulärfälten i PDF-dokumentet.

Du kan även dra fälten från flikarna i höger panel och släppa fälten där de önskas i dokumentet.

Obs! Om du har lagt till flera dokument, konverteras dokumenten till PDF-filer och kombineras till en enda fil. Den kombinerade filen öppnas så att du kan lägga till lämpliga fält.

Lägga till signaturfält i dokument
  5. När du har placerat alla önskade fält i dokumentet klickar du på Skicka. Dokumentet skickas för signering till mottagarna och en bekräftelse visas.

Bekräftelse, skickat för signering

Du får ett e-postmeddelande från Adobe Sign där det framgår att avtalen har skickats till den första signeraren för signering. Den första signeraren får också ett e-postmeddelande med en länk för att signera avtalet. När signeraren lägga till sin signatur till signaturfältet och därefter klickar på knappen Klicka för att signera så skickas avtalet till nästa signerare med en länk för att signera och så vidare. Alla får en kopia av det signerade dokumentet.

Obs!

Signerare behöver inte registrera sig eller köpa någon Adobe-produkt för att signera avtalen. De kan signera dokument var som helst via en webbläsare eller mobilenhet.

Alla dina signerade dokument lagras på ett ställe och du kan komma åt dem överallt. Mer information finns i avsnittet Spåra dokument som skickats för signatur nedan.

Spåra avtal som skickats för signering

Finns i Acrobat DC

Du kan spåra vilka avtal som skickats för signering, som har signerats eller som väntar på din signatur.

Individuella och Team-användare

Gå till Hem > För signatur. Alla dokumenten som delas för signatur listas.

sfs-retail-users

Företagsanvändare

1. Hem > För signatur, klickar du på Öppna Adobe Sign.

Öppna Adobe Sign
  2. Adobe Sign Manage-sidan visas i ett nytt fönster i webbläsaren.

Spåra avtal som skickats för signering